Human Tetris

Om tva timmar gar jag pa semester. Da ska jag inte blogga nagot fören jag är tillbaka pa jobbet igen. Jag ska till England, dricka mycket te, massa öl, ga pa museum och shoppa i London. Och spela Human Tetris förstas...


/B

Mer färg och glamour!

Jag är som bekant oftast trött pa allt svart, svart, svart som folk bär. Och vill bara klä mig i fantastiskta färger, men kommer till jobbet och ser att jag aterigen har en svart kjol, vit t-shirt och svarta/guld sandaler. Exhalterande!



Blake Lively har pa sig nagot som ser ut att vara Gucci's resort collection. Och är fantastiskt vacker för en gangs skull.



Och plötsligt längtar jag inte alls till hösten. Jag vill att det ska vara sommar för evigt och bara bära tjusiga langklänningar och ga runt och vara snygg hela dagarna. Varför lever jag ett sa fruktansvärt oglamouröst liv? Varför kan man inte ha black-tie klänningar pa en hedgefond? Varför ser jag inte ut som en supermodell och är i södra Frankrike just nu? Varför kan jag inte ha pa mig 15 cms klackar utan att känna mig som ett jävla torn? Varför ligger jag inte pa en segelbat i en Missoni-bikini mitt i Genevesjön just nu? Varför dricker jag inte champagne hela dagarna och skrattar och slänger med mitt langa har?

Fragorna är manga, en trött torsdag som den här. Men klockan 18.00 har jag SEMESTER och drar till England senare ikväll. Da jävlar ska jag ha langklänning, dricka champagne och skratta hela tiden. Och det kommer vara precis sa glamouröst och fint som pa tv, det är jag säker pa.

/B

/B

Oh dear, Mr. Louboutin

Jag önskar jag vore kvinna nog att bära upp dessa:



12 cm höga med en ca 4 cm plata. Jag vill se dem pa nagon, inte bara i magasin och pa catwalken. Jag vill se dem pa nagon hottie, sa jag kan bli sur och grinig över att jag inte kan se ut sadär.

/B

P.S. Jag älskar en amerikansk modebloggerska's kommentar om dessa;


"if Darth Vader wore heels he would SO love this shoe."

Höstkänslor

När det är 34 grader i Geneve och det är tre dagar innan min semester börjar, da har jag tröttnat pa sommaren. Jag vill bara att det ska bli höst, sa jag kan fa leva ett organiserat liv, utan vin varje kväll pa balkongen, utan grillkvällar i Frankrike pa söndagar och utan "maste-göra-grejer-utomhus"angest pa helgerna när man bara är bakfull och vill dra ner persiennerna.

Dessutom, pa hösten far man ha de snyggaste kläderna. Jag känner mycket volym, struktur och annorlunda material.


fran GARANCE DORÉ



fran Sandra Backlund


Och sequin tights fran Alexander McQueen.

/B

Tips mot celluliter

Jag älskar Aftonbladets tips ibland.

Deras 4 "bye bye celluliter"-tips?

bo Ät bra mat.

bo Drick ordentligt med vatten.

bo Sluta med alkohol och tobak.

bo Kör minst fyra konditionspass i veckan.

Jaha. Var det sa enkelt?

/B


Hiphop is back!

I alla fall i mitt liv, da jag runt 2004-2005 tröttnade pa allt yoyoyo (förutom Jigga förstas. Jigga tröttnar man aldrig pa) och började precis som alla andra lyssna pa elektroniskt istället.

Men nu jävlar är jag tillbaka. Och med Nas som enda untantag finns det ingen pretantiös hiphop i min iPhone just nu. Det är bara bling bling, niggas, and hoes och jag älskar det.

Spellistan för sista veckan i Juli lyder:

-The Game ft Keisha Cole - Game's Pain
- Jay-Z ft Lil Wayne - A Billie (RMX)
- Lil Wayne ft Kanye West - Lollipop (RMX)
- Lil Wayne ft T-pain - Got Money
- Nas ft Keri Hilson - Hero
- Young Jeezy ft Kany West - Put it On



/B

Chippens mode

Det här kan vara det roligaste jag har hört pa länge...

Chippen Wilhelmsson berättar att han i höst lanserar ett eget smyckesmärke - "med inspiration från Romarriket och filmen Pirates of the Caribbean".



Oh my god! Oh my god!

/B

Dress update

Det blev ingen jakt efter en lila/rosa klänning över lunchen. Jag gick till gymmet och sprang 5 kilometer istället eftersom min fantastiska klänning som jag ska ha pa mig pa bröllopet nästa lördag skulle sitta lite lite bättre om jag vore lite lite smalare (men eftersom det inte fanns en större storlek kände jag att det förmodligen är lättare att ga ner i vikt pa en vecka än att hitta en annan klänning.)

Sa nu är det löpträning och tennis varje dag tills bröllopet drar igang. Hepp!

(och jag letar efter en lila/rosa klänning efter jobbet istället. Jag maste ju fortfarande ha pa mig nagot när jag gar ut ikväll)

/B

To buy: purple dress

Min vanliga morgonrutin, som innebär 45 minuters genomgang av ett antal modebloggar, style.com och streetstyle-sidor sätter alltid press pa mina korta lunchtimmar, da jag hysteriskt letar runt i Geneves affärer efter "just det där" som jag bestämde mig under morgonen att jag inte kunde leva utan.

Idag MASTE jag hitta en lila klänning att ha pa mig ikväll.



Och jag tänker helt skamlöst matcha den med mina turkosa wedges och turkosa örhängen. (although Becki Newton var inte riktigt först med kombinationen, jag letade förgäves efter ett gigantiskt turkost plasthalsband efter Cameron Diaz fantastiska Dior-klänning pa 2007 MET costume Ball)



Rapport om min förmodade misslyckade jakt efter en lila klänning kommer efter lunch.

/B


Handbags & make-up

Jag tog ju tag i sminkdebatten sist, och nu är det dags för handväskan...

Jag fattar inte riktigt grejen. Jag tycker inte det är speciellt intressant med väskor. Jag skulle gärna vilja höra nagon som är passionerat intresserad av väskor förklara varför. Materialet? Designen? Priserna?

Självklart äger jag handväskor, massor. Och en del är finare än andra. Men jag orkar liksom inte bry mig, det säger mig ingenting. Handväskor ger mig inget ur ett modeperspektiv, de berör mig inte, jag blir varken inspirerad eller överaskad, de bara fyller en funktion.

Bottega Veneta. Jaha.


Chloé. Snark...


Dolce & Gabbana. Whatever...


Stella McCartney. Jassa?


Nä, väskor är inte min grej. Och för att inte vara lika hanfull som mot sminkbloggarna sa far väskfantaster gärna förklara hela grejen med att köpa en skinnsäck för sjukt mycket pengar när man kan köpa ett par Givenchy-boots istället:



/B

Spetsigt schmetsigt...

Jag sa ju att hypen var total! Jag stannar till varje morgon utanför Pradas skyltfönster och tittar storögt pa de fantastiska kreationerna och trots att det är 30 grader här sa längtar jag till hösten.

Köpte en liten svart tröja i spets nyss, men jag vet inte riktigt hur och när  jag ska använda den. Man behöver nagot under, men poängen med spets är ju ända att det ska semi-dölja hud.

Och när använder man den? Inte pa sitt hedgefondjobb. Inte pa varma sensommarkvällar vid sjön.

Höstkläder är underbart men jag ska hänga upp min spetströja i garderoben och njuta av ytterligare en manad med sommarmode och skira material. Min fina nya spetskofta kommer hitta ett sammanhang senare i höst, det är jag säker pa.

Istället ska jag plocka fram den här klänningen som jag äntligen ska fa använda när jag aker till England pa det heta societetsbröllopet nästa vecka. (Och nej, jag tänker inte ha pa mig hatt)


/B

Sofis mode fortsätter att imponera och inspirera

  
Klipp till jeansen - och fixa trendigaste brallorna i 4 enkla steg.

Det är ju tur att de har en guide i 4 steg om hur man fixar de trendigaste brallorna just nu. Med bilder till. Utan dessa instruktioner kunde jeansavklippandet sluta i katastrof.

" Inte sedan 90-talet har jeansshortsen varit hetare. Och den senaste trenden är att tillverka dem själv."

Amen, Sofis mode. Amen.

/B

Fuck you PETA!

Vogue Paris och Carine Roitfeld har gjort det igen. Arets snyggaste editorial finns endast pa franska.




/B


Dagens riot i OS-tider!



/B

CRAVINGS!!!!!!

Jag är sa trött pa att jobba. Det är sa sjukt jävla trakigt att sitta instängd pa ett mongo-kontor nä£r det är 30 grader ute. Jag hade minisemester förra veckan, da jag var ledig tors-sön. Vi hyrde en bat och badade mitt i Genevesjön. Vi käkade middag pa olika restauranger och drack vin hela tiden. Vi akte runt till smabyar och dinglade med benen längs vattnet. Och sa var jag tillbaka pa jobbet pa mandag morgon igen.

Jag ska även ha en veckas semester i början av Augusti igen, da vi ska till England pa societetsbröllop. Vi tänkte passa pa att aka runt pa landsbygden i England, leka morden i midsummer, dricka mycket afternoon tea, bo pa sma bed&breakfasts, klä sig i tweed och kanske hänga pa en och annan rävjakt. Typ.

Men det räcker ju inte. Mongo-Schweiz har ju inte fattat det här med 6 veckors semester om aret. Jag har bara 4 veckor, och eftersom hedgefonder inte stänger mellan 22:a dec och 5 januari, sa maste jag spara mina fa semesterdagar till jul och nyar. Jag är sjukt deprimerad. Vad är det för mening med att tjäna massa pengar om man inte har nagot att spendera det pa (förutom sjuka mängder skor förstas)?

Jag drömmer om en manads semester, med lata dagar, massor av böcker, 100 flaskor rödvin, ljumna kvällar och god mat.



Jag vill till Antibes



till Aix-en-Provence



till Sicilien



eller kanske St. Barths.

Jag behöver en ändlös semester med värme och hav. Nu.

/B

Kamera ett!

L vill köpa en kamera, men jag vill bara bygga en.

I en slags reaktion pa de perfekta bilderna tagna med en digital kamera som har ungefär 10 miljoner megapixlar som sedan läggs upp pa faceboook, sa längtar jag bara efter suddiga bilder, oskärpa och fumliga framkallningar.

Mitt nya projekt är att bygga en lådkamera.
 

Instruktioner finns här, sen är det bara ut och fanga icke-perfekta objekt.

Och fungerar inte det, far jag väl leta Holga-kameror pa loppmarknader runt om i världen.



Imperfection is the shit!

/B

Två "Dagens skönaste"..

En kompis till min kompis Farquaad går alltid runt med en kamera och letar efter det perfekta fotot. Tydligen har hela grejen att han har kameran redo i högsta hugg vart han än är resulterat i helt sinnessjukt vackra och häftiga foton. Jag kände idag när jag gick på allén på Vasagatan att jag hade det perfekta fotot framför mig. Det må låta corky, ch det är väldigt svårt att förmedla känsla i textform för ett Kodak Moment men jag ska försöka förklara.

Framför mig på gångbanan går en mamma och tittar hela tiden snett framåt och ser smått orolig ut, samtidgt som hon verkar försöka tygla sig själv från att ropa högt och försökte ha en avslappnad kroppshållning. Det hon är orolig för är att hennes lille son på kanske fyra år cyklar på sin trehjuling på cykelbanan. Man ser på hans kroppspråk att han är orädd och helt till sig. Förbi svischar cyklister förbi och bara gapar av förvåning när de ser den lille ungen helt iskallt cykla i sin takt. Vissa fnittrade, andra tittade på mamman som att hon var från vettet. Men ungen var säker, hon hade läget under kontroll och hade kunnat dra undan honom ifall något skulle hända.

Det är så svårt att förmedla känslan jag fick, men tro mig när jag säger att ungen fick mig att le hela dagen. Lätt den ballaste ungen i stan! Så nu letar jag billiga digitala systemkameror på Pricerunner och försöker lägga upp en budget.





Den andra dagens skönaste var när jag satte mig på ett sushiställe för en supersnabb lunch innan jag började jobba.  En kille kommer in och efter att ha beställt käk verkar han leta efter något. Det visar sig sedan att han letar efter toan. Han letar, av någon outgrundlig anledning, bakom disken och går förbi de som jobbar där och klampar rätt in i köket. Det roliga är att alla var i chocktillstånd, man kunde riktigt se i deras ögon att allt gick i ultrarapid och att de undrade vad han höll på med. Men ingen fick fram ett ord, alla hade i stort sett fryst fast i vad de än gjorde. En stod med kniven i luften och bara gapade när den skallige killen passerade honom. Kvinnan i kassan, som var mitt i en hetsk konversation med en anställd, började med rynkad panna följa honom med blicken och sedan bara prata långsammare och långsammare. Något som skedde under loppet av fem sekunder kändes som att det pågick under en minut. Till slut tittar killen ut igen, fortfarande utan att fatta att toaletten inte ligger i köket, och frågar helt iskallt "Var ligger toan egentligen?".

Och det enda den hetska kvinnan kan göra är att peka mot dörren bakom mig. Konstigt nog tog det en ganska lång stund innan folk kom ur hypnosen. Men det var så sjukt roligt.

Fuck you, buy art!

ALERT MESSAGE:

Jag ska sluta köpa kläder och bara köpa konst hädan efter. Jag uppmanar er alla att göra likadant. Om ni inte orkar ta er iväg till närmsta konstskolas elevutställning sa tycker jag ni ska handla pa www.picturesonwalls.com (men försök för i helvete inte att köpa ett Banksy-print, eftersom jag hoppfullt försöker varje morgon och behöver inte ytterligare konkurrens)

Slut pa alert message.

/B

Work it!

Har tränat någorlunda regelbundet i ett par månader nu, och har upptäckt all drama som pågår på gymmet. Vilka som är förälskade i vilka( vissa är dock bara kära i sig själva), och vilka som gör ALLT för lite uppmärksamhet. När jag står och springer på löpbandet eller kämpar med Orbitrekken har jag uppsikt över hela stället, och när man är uttråkad av alla MTV-program eller vad som nu sänds under den tiden av dygnet jag är där, är det ganska roligt att spana på folk.

Ett urval av olika arketyper på gymmet:

Bodybuildarna- just nu har de semester men återkommer i augusti. Dessa tre som alltid är där är stora som hus och står och nästan skriker  när de peppar varandra. De är ganska roliga och jag vill verkligen se dem där igen snart.

Tjejen som vill ha större rumpa och tränar i korta shorts - Henne gillar jag inte. Av någon anledning har vi varit varandras nemesis sen första gången vi fick syn på varandra. Att se henne spana runt efter killar som kollar på henne medan hon kör samma jävla rump- eller benmaskin får mig att vilja klappa till henne. Hon får väl fan göra vad hon vill men jag orkar inte med folk i desperat behov av bekräftelse att de måste stretcha på jävligt provokativa sätt framför ett gäng killar. Lä'gg ner, bruden.


De spinkiga popparna - Dessa är mina favoriter. De värmer mitt gamla, torra hjärta när de lyfter vikter i sina synthfrisyrer och tittar avundsjukt och beundrande på de större biffigare killarna. Drömskt flexar de sina muskler framför spegeln och ser riktigt nöjda ut efter sina sessioner. De ser ut som den vandrande pinnen i världens bästa A Bugs Life och de kämpar hårt. Man vill krama ihjäl dem.

De målmedvetna tjejerna - Dessa tittar inte på någon när de kommer in, de verkar mumla något mantra för sig själva och kan knäcka vilken killes rygg med lillfingret. De är urstarka, skitsnygga och tränar hårdare än de flesta.

Äckelgubbarna som dreglar efter unga tjejer när de passerar dem
- Här har vi två som jag vill klappa till. Den ena är en gammal iranier som färgar håret svart och har det bakåtslickat, tror att han ser ut som Arnold Schwarzenegger gjorde på 70-talet  och som dessutom har världens mest irriterande tangorabatt till musche. Gubbjävel, lägg ner. Du kommer aldrig få en 25-åring och dina blickar får vem som helst att rysa.  Den andre gubben är inte LIKA äcklig som herr Tangorabatt, men tillräckligt äcklig för att få tjejerna att blänga när de passerar honom.


Jag skulle kunna göra min c-uppsats på hur folk beter sig på gym, och då har det gått för långt. Jag längtar efter träningskompisar.


/L.



Crazy Lady!

Naomi Campbell är galen per definition. Hon kastar saker på hennes hårt arbetande och livrädda assistenter och misshandlar folk minst en gång vartannat år, känns det som. Men det var hon som såg till att modeller är så högt betalda, trots att hon är en aningens bitchig och svårhanterlig. Hon är het, hon är vacker och det faktum att hon vid 37 års ålder fortfarande är het i branschen gläder mig bara. Är det någon som kan få mig att byta sida och bli lesbisk, så är det banne mig hon. B's inlägg om Fashionation var ovärdeligt, jag är jämt på sidan och slöläser, och där finns även bilderna på Naomis jobb för V Magazine. Fierce!



/L

Så nära.

En av mina bästa vänner bor tre gator nedanför mig, och detta resulterar i mysiga hemmakvällar när inget särskilt står på agendan. Det är bara att ringa o fråga vad som händer, och sedan trippa ner till henne. Känns konstigt att inte ha sovit i sin egna säng på länge, men samtidigt är det jättemysigt att kunna somna bort från varandra natt efter natt. Blir glad av blotta tanken att hon bor så nära. Önskar att mina andra vänner bodde lika nära, helst på samma gård. Önskar att Familjebostäder kunde anordna detta så att ens "familj" kunde bo löjligt nära en. Åh, alla mysiga promenader, alla filmkvällar eller kvällar när vi bara tjötar och kollar olika sjuka YouTube-klipp hade berikats av deras närhet. Men detta är Göteborg, och när jag tänker efter så bor jag löjligt nära de alla. Egentligen. Men man vänjer sig och avvänjer sig så lätt vid olika saker, och helt plötsligt känns en promenad på en kvart till en kompis som en timmes bilkörning. Men snart, 2009, bär det av till Spanien för tre av oss. Vi kommer att vara Los Tres Amigos där nere, och jag längtar efter den dagen då vi har packat våra väskor och boardar planet för ett liv söderut.





/L


Tennis schmennis....

Dagens look:

Tennis.



Jag har börjat spela tva ganger i veckan och vill inte riktigt göra nagot annat längre. Jag snackar mycket tennis-termer och tänker mycket pa min serve. Helst vill jag bara ga runt i vita sneakers och matchande sma kjolar.


Nästa ar ser jag ut sa här...

/B

Sveriges bästa blogg

är skriven av Anders Rydell och Klas Ericsson. Den heter Byt namn!


Anders och Klas. Bilden är tagen av Martin Vallin-

Byt namn handlar om arbetet med boken "Byt namn! - och andra sätt att lyckas som journalist" som de bada har skrivit och ska ge ut i höst. Boken verkar helt grym och de är jätteroliga. Varför skriver inte lite fler sanahär typer av bloggar? Där man avhandlar ett specifikt ämne pa en lite högre niva än det genomsnittliga blogginlägget.

Tänk att kuknna jobba med en blogg pa heltid. Inte heltid som Elin Kling och alla dessa mode-flickor som platar skor i Zara's skyltfönster och mms:ar in det till bloggen. Nä, tänk om man kunde fa jobba med ett intressant ämne och bara skriva om det. Varje dag. Planera inlägg nogrant. Aldrig nämna om man är bakfull eller vad man har pa sig. Göra research, kanske intervjua nagon. Och aldrig blogga pa lördagar och söndagar.

Jag hade velat skriva om vapen och militären. Jag gillar inte vapen och militärer. Men det verkar inte vara nagon som betalar mig för en san blogg, sa jag sitter istället här pa mitt finanskontor och tjänar pengar istället...

/B

Say what?

Roligaste saken någon har sagt till mig på länge länge var en snubbe jag småpratade med igår på M2's nya måndagsklubb.

Min kompis står och pratar med hans vän, och efter en stunds tystnad frågar han vad jag dricker. Föreställ er ett stelt inlett samtal och att jag egentligen inte ens vill prata med honom.

Killen: Såååå, vad dricker du då?

L: Cola. (tystnad). Vad dricker du själv?

Killen: Cola, jag med. Min psykolog har avrådit mig från att dricka sprit, blir så våldsam då.

L: (stoora ögon, halvt öppnad mun, och sen). HAHAHAHAHHAHA.



Jag dog av skratt, och ja skrattade länge på bara tanken att spotta ur sig ganska skumma saker när man precis träffar någon. Vissa upppskattar det, andra inte. Jag älskar det!


Lider ganska mycket av prosopagnosi som det så fint heter, men undrar iband ifall det har med nonchalans att göra eller ifall jag verkligen har svårt att minnas ansikten och människor. Jag minns inte hur grannar ser ut, även ifall jag hälsat på de flera gånger i veckan. Så fort jag springer in i dem ute på stan så har jag ingen aning om vem människan är som precis log och hälsade på mig. Så det hjälper ifall folk spottar ur sig ganska okonventionella saker för att jag ska minnas dem.



/L.

Veckans Elin Kling

Det är fint att Sveriges största modeblogg haller ställningarna genom djupa analyser, fascinerande anekdoter och tänkvärda kommentarer runt samtidens mode.

"Som vanligt har nätet krånglat men nu har jag lyckats fnurla ut en liten lösning! Dessa bilderna är från när vi kom igår, mysigt va? Så himla skönt att vara borta från Stockholm ibland. Idag har vi åkt båt och jag lyckades faktiskt hitta en kofta på Kärringön eller vad den nu heter. Det ni! Fast så spännande kanske inte det är för jag köpte den inte."


/B

Lindsey's leggings

har tydligen börjat säljas nu.



Varför inte välja "Mr. President Leggings" - med färdiga knäskydd och allt.

Classy!

/B

adelsfraga

Ibland undrar jag vad det är för människor som skriver till Magdalena Ribbings spalt i DN.

Fragan om adelsfamiljens tvätt är nog det värsta jag läst. Om det inte är sa att det är ironiskt skrivet. Da är det ganska kul.

/B


Svammel..

Mest poänglösa och pinsamma "programmen" som finns i svensk tv är de där en tjej står i en timme och pratar om ABSOLUT ingenting, där ordlekarna är så löjligt lätta att suckers ringer in för at de tror att de har möjlighet att vinna. Nej. Man har aldrig möjlighet att vinna de 30.000 som utlovas, på sin höjd kanske man kan vinna 1500 men då måste man ha ringt minst tio gånger och vare samtal kostar minst 10 kronor.


 Jag hatar de alla, förstår inte hur de orkar och kan komma på nya poänglösa och substanslösa saker att säga utan stopp! Roligast, och samtidigt jobbgast, var idag när ingen ringer in och tjejen, som är ganska ny tydligen, börjar få panik och börjar rabbla upp 6:ans tprogramtablå. Då vet man att man inte har något att prata om när man pratar om vilka tv-program som kommer ikväll.




/L.

The Rules!

Att följa den otroligt stränga regelboken i Hur Man SMS-ar Någon Man Är På G Med fick mig att må illa innan. Visst, i hemlighet följde jag den till pricka och frågade mina vänner ifall det var bra skrivet och vad hans sms EGENTLIGEN betydde, men i det öppna vägrade jag inse vikten av den. Tyckte det var löjligt att följa den och drömde om en tid där både mottagare och sändare av sms inte behövde väva in ett "Kram" och "Puss" och hela tiden undra ifall de använt P-ordet för tidigt.


Detta var en L som kunde tolka( med vänners konsultation) sms:et perfekt. För ett par veckor sen bestämde jag mig för att sms:a en kille jag träffat ute. Vi hade träffats ett par gånger innan, och han verkade vara en rak kille som samttidigt följde Regelboken. Så jag skickade ett mess och frågade hur han hade det och ifall han ville kolla på film hos mig längre fram i veckan. Vad får jag till svar på måndag kväll?


Jo;

Fredag är för långt framåt för att planera. Vi får hålla det öppet och se vad som händer. ;)

Jaha, vaddå för långt fram för att planera?! Veckan har ju bara sju dagar, och jag frågade ifall vi kunde ses fyra dagar senare!! Och vaddå "hålla det öppet"? Vad menade han EGENTLIGEN med "öppet"? Tankarna for som blixtar i mitt huvud, och alla jag frågade vad ett sådant sms betyder tyckte att jag hade blivit ditched. Det trodde jag också och sket i honom direkt, förnärmad med en känsla av sårad stolthet. Tänkte inte mer på det tills jag fick veta genom en vän att honom att det inte alls var det han menade, utan att han antog att jag kände till hans jobbtider och övriga saker i hans liv. Tydligen hade han frågat efter mig och undart varför jag inte hörde av mig till honom. Idiot.



Vad är dagens läxa till alla där ute? Jo, att man alltid ska följa regelboken, i alla fall i det första stadiet.


/L

Obsesión

Drömväskan som jag hittade på H&M häromdagen gav mig tårar. Den var lila, men inte vilken nyans som helst, utan en sån lila som funkar oavsett årstid. Jag tänkte när jag flyttade in i min nuvarande andrahands-etta, en nära väns lägenhet, att jag skulle måla om hallen i lila och ha en lila fondvägg i köket. Jag vet, jag ballar ur på lila. Alltid. Det kan liksom inte gå fel. Mina vänner vet att varje gång vi passerar en bil, en klänning i skyltfönstret eller något annat objekt, att jag kommer bli stormförtjust i det. OAVSETT hur objektet ser ut. Kompisen som jag hyr lägenheten av har samma besatthet med färgen rosa. Jag har aldrig förstått det men man visste från första början att man kunde köpa exakt vadsomhelst till henne, bara det var rosa.


Jag är fattig som en kyrkråtta, och måste ha den väskan. Min kära mor skulle köpa en mobil till mig i födelsedagspresent, även om det verkligen är det absolut sista jag behöver just nu, men jag har mirakulöst nog lyckats övertyga henne om att det jag verkligen behöver är en väska. Till skolan, liksom.

Top-model Jaslenes inre monolog



- Keys? Check!
- AMX card? Check!
- Shirt? OH MY GOD!

/B

Elin Klings inre monolog


bild helt skamlöst stulen fran Elin Klings blogg pa kanal5.se

Jag undrar vad som pagick i Elins huvud när hon gick hemifran:

- Planbok? check!
- Solglasögon? check!
- Byxor? OH MY GOD!

/B

Sofis Mode och rosevin

Jag förstar inte varför folk envisas med att dricka rosevin fortfarande. Har ni inte förstatt att det är äckligt, blaskigt och skittrist?
 
Bild helt skamlöst stulen fran Sofis Mode...

Känns det inte lite 2003? Nu tycker jag att vi lägger ner rosevinet och gar över till rom. Bara rom.

Hepp hepp...

/B


Welcome to Fashionation!

Welcome to Fashionation, an alternative fashion universe where fashionistas, photographers and creatives can get their weekly fix of the best fashion editorial from around world. Never before has the world's best fashion editorials/photography converged in one great central hub. Each day we scan the globe's top fashion magazines - from every international edition of influential glossy bibles Vogue and Harpers Bazaar, right through to obscure and cutting edge fashion and pop culture tomes such as Pop, Marmalade, ID and Dutch to unearth the most creative and inspiring work happening in the world right now. From Moscow to the Netherlands, Bejing to Melbourne, New York to London and Milan, Fashionation is searching the globe to deliver inspiration direct to your desktop.



/B

Herrmodeller

Runt om i världen börjar modeveckor dra igang. Det är Stockholms modeveckor, det är haute couture-modeveckor, det är herrmodeveckor, det är Paris, Milano, New York, och London's modeveckor. Man blir lite trött pa det faktum att alla ska halla koll pa allt hela tiden. Carin Wester visade upp sina grejer för allmänheten, vilket saklart ligger i tiden. Alla är modeexperter och det är plötsligt en rättighet att delta i bransch-events som visar upp grejer vi inte ska ha koll pa fören nästa ar.

Varför maste allmänheten veta vad som är trendigt om ett ar? Vad ska vi göra med den informationen? Mode-folket (de riktiga, inte bloggarna) behöver köpa in grejer, sälja in reklam i tidningar ett ar framat och behöver boka fotografer och modeller för jobb som inte syns i tidingar fören till varen. De har ingen skyldighet att visa det för allmänheten idag...

I alla fall;

Fran herr-modeveckan i Paris och Milano;


Demeulemeester


Yamamoto


Vivienne Westwood


Jag älskar det, men blir lite ledsen när jag tänker att vi aldrig kan fa se nagot liknande för dam-mode. Män kan ha distans till mode, men kvinnor maste alltid vara snygga, unga och smala.

/B


Lace! Lace! Lace!

Känner ni hypen? Som manga redan har förstatt kommer spets vara hetare än hetast i höst. Jag har i hemlighet älskat Britney's Dolce & Gabbana-klänning som hon bar pa VMA 2001, när hon var pa toppen av sin karriär.



Trots att den är skamlöst kort är den sa jävla snygg. Jag ser fram emot en höst med mycket kontroversiellt katolskt-inspirerade spetskläder i alla möjliga färger.

Prada visar vart skapet ska sta:



/B

P.S. Det har varit ännu en modevecka i Sthlm. Det har man inte märkt här pa Fancy Schmancy. Det känns bra, 100 modeveckor om aret i Stockholm är ända bara trakigt, och dessutom rapporterar varenda svensk modeblogg fantasilöst om Acne skor och Minimarket-klänningar. D.S.

Skrivkramp, skrivkramp, skrivkramp.

Under förra veckan upphörde i stort sett alla plagg att vara snygga. Allt kändes platt och grått och väldigt blaha. Jag drabbades av skrivkram. Vad skulle jag skriva om? Skor jag spanat in? Vilka plagg eller vilket mode jag vill ha tillbaka? Nu i efterhand känns det ganska lätt att komma på något att skriva om, men förra veckan var det det största blockaget jag stött på i min hjärna. Tack gode Gud att den börjar släppa.



/LLL

Ful-Götlaborg

Var hemma i Göteborg i helgen, och fick en chock. Jag rakade pa ett rätt skevt demogragrafiskt urval av folk i och med hängandes pa Lilleby havsbad, minglade i Angered Centrum och Bruce Springsteen-konserten, men herregud vad fula alla var.

Jag som alltid skrytit med hur snygga vi är i Sverige, hur fula alla är i Schweiz osv. Men hjälp. Vad har hänt?

Alla var skittjocka och sunkigt orangebruna. Det var som att hela Göteborg enbart har druckit grädde och morotsjuice sen jag sist var där. Och sa satt de i solstolar, rökte (inte alls pa ett franskt snyggt sätt utan pa ett äckligt sätt. Plötsligt nöjd med ickerökande igen) och pratade om Linda Bengtzing med tre äckliga tjocka snorungar skrikandes runt om kring sig. kläderna? Och kropparna? När B känner sig som en het puma pa stranden, da är det nagon som är allvarligt fel.

Tur att jag hängde pa Bliss, Uppat framats takterass och nagon hetsigt elektronisk klubb pa gamla Kompaniet (som aldrig aldrig aldrig kommer vara/heta nagot annat än gamla kompaniet) sista kvällen. Blev genast lite pa bättre humör när jag sag langbenta snygga tjejer i coola kläder som dekadent rökter hundra cigg och far mig att känna mig ful och trakig i min konservativa kofta.

Dagens lista:

Bäst i Göteborg: Att Bruce kommer in pa scen, säger inte ett ljud och drar igang Born in the USA och 57,000 sjunger med.
Sämst i Göteborg: Att det fortfarande inte gar nattvagnar efter ett en torsdag natt. Eller nattbussar för den delen. Vad fan är det för jävla efterbliven lokaltrafik.
Trevligast i Göteborg: Mina vänner, Cigarren, gamla minnen, hamnen och havet. Länder utan hav kan aldrig bli ens hem pa riktigt...
Obehagligast i Göteborg: Den totala avsaknaden av distans pa Avenyn, aveny.se, och andra "heta ställen i Göteborg". Det räcker inte bara att kopiera stureplan.se rakt av. Man masste fatta att de skojar hela tiden ocksa. Tänk pa det...


/B

ALERT! ALERT! ALERT!

Min barndomshjälte och idol kan göra comeback i arets tv-serie (den kommer säkert vara urusel men man kan ju alltid hoppas) 90210 - Beverly Hills.



This is Brenda;

Favorite Sport: stomping off in a huff; disobeying ones parents; hair-flipping; losing ones virginity at the prom; making out.

Likes: fake accents (French, Brooklyn); bangs; rebellious surfers with Porsches; vests; ill-advised elopements; the dramatic arts; bodysuits.

Dislikes: Controlling parents; when your best friend and your boyfriend hook up while you're stuck in France with a virgin and they try to pretend that it's because they're soulmates or something when it's actually just that they're cheaters; sanctimonious twin brothers; getting robbed at gunpoint; driving.

Favorite Foods: Mega-Burgers; the sweet taste of being misunderstood.

Sworn Enemies: Kelly Taylor (former best friend and boyfriend-stealer, eventually chose self); Jim Walsh (father, freaked out about boyfriend, generally controlling and uptight, moved to Hong Kong); Cindy Walsh (ibid); That Woman Who Rear-Ended Me And Faked An Injury To Get The Insurance Money (rear-ended, faked injury, eventually revealed as fraud); Guy Who Robbed The Peach Pit And Stuck A Gun In My Face (robbed Peach Pit, stuck a gun in my face, currently incarcerated); Brandon Walsh (twin brother, know-it-all pain in the ass who tried to marry Enemy Number One Kelly Taylor, moved to Washington DC).

Memorable Quotes: "I hate you both! Never talk to me again!"


Och en liten liten gava till alla er som älskade/hatade Kelly, Donna, Andrea, Brenda, David, Steve, Brandon och Dylan men ända alltid satt klistrad klockan 8 pa onsdagar under hela mellanstadiet. Dudududu... dudududu....



/B

Stureplans vackraste

Det här kan vara Sveriges roligaste blogginlägg det här aret.

/B

Dagens andra skoköp

Och sen hittade jag dessa pa asos.com



De var ju inte sa himla snygga tänkte jag, men sag sen att de reades ut för £12. Det är ju ingenting tänkte jag, skitsamma om de är fula eller ej. Och klickade köp. Bara för skojs skull liksom. Kanske gör en installation av dem i hallen, money no issue liksom.

Dock hejdade jag mig när jag sag att de ville ha £40 för frakt. Plötsligt var mina fula och billiga skor inte sa billiga längre. Och eftersom fula dyra skor inte är nagot eftertraktat sa var de inte längre mina.

Sa kan det ga...

/B

Dagens skoköp

Efter att ha vandats över hundratals potentiella skor, gav jag förra veckan upp mitt sökande av ett par klumpiga höga skor med mycket remmar.

Och precis när jag gav upp sa lossnade det. Steve Madden rear ut en del skor och trots att de inte är perfekta och fortfarande kostar runt en tusenlapp med frakt och allt kände jag att det inte riktigt fanns nagot argument mot dem.

Dessa blev det:



Jaja. Nu far man ju bara vänta tva-tre veckor innan jag far dem. Internetshopping är asgrymt, man glömmer ju alltid bort att man köpt saker...

/B

RSS 2.0