legalize och Bob Marley

Jag pluggar mycket nu som ni kanske har förstàtt. Jag fàr lida över mitt ignoranta beteende under hela vintern, där jag tänkte "tentor? äh, de är ju inte fören i maj. Jag màste ju kolla Gossip Girl ikväll".

I alla fall. Jag pluggar och har konstant àngest (även över att skriva detta inlägg, jag borde inte ägna tid àt sànhär skit) och màr inte alls speciellt bra. Men jag lyssnade pà min iPod (inte iPhone. Den är ju fin, men för lite minne. Sà jag màste ju ändà gà runt men en klumpig 60Gb iPod i fickan) och den blandade làtar hejvilt och jag insàg att BOB MARLEY är den absolut bästa musiken att plugga till.

Jag avskyr ju svenne-räggi-ostar som lyssnar pà Bob Marley och sjunger "natty dread" och dansar fult, men oj oj oj vad det flöt pà med antecknande över EU legislation och domstolsuttalanden och paragrafer fràn olika avtal. Det var som att allt lossnade med Burnin and Lootin i öronen. Sà tydligen är jag dömd till tvà veckor med oavbruten gräs- och frihetspropaganda i mina öron.Det kunde varit värre antar jag.

/B

Facebook rocks!Internationell politik-humor. Jag vet, sjukt nördigt.

¨
Det är fredag, làt mig tycka sànt här är jätteroligt./B

Incentives are not enough

Jag bangade pluggkvällen i onsdags efter bara en timme pà biblioteket, och gick och satte mig nere vid sjön och drack rödvin och àt Manchego-ost med en vän istället. Det blir ingen snordyr designer-tshirt för mig.

Jag tyckte synd om mig själv och köpte en see-through t-shirt fràn American Apparel istället.Sà var det med det.

/B

Love Lockdown

Uppenbarligen lönar det sig att försöka sluta bràka med sin partner. Will sa nyss att han köpt biljetter till Kanye West i Hyde Park i sommar.Tyvärr är han inte alltid sà betänksam, och det visade sig att vi har biljetter till Antony & the Johnson i Montreaux, Schweiz dagen innan. Dessutom är konserten i London en söndag och jag kan inte ta mer semester eftersom det är veckan innan jag gàr pà min riktiga semester. 

Vad gör man dà? Jo, man àker till London pà söndagmorgonen, drar direkt till Hyde Park och diggar 808-rytmer och sen vänder tillbaka till flygplatsen och tar första morgonflyget tillbaka till jobbet pà màndagen.

Sommaren 2009 ser bara ut att bli bättre och bättre. Jet-set life 4-EVAH!

/B


Incentives

Det gàr inte att blogga mycket intressant när livet enbart innehàller jobb, plugg, släpande av tunga kassar med lagböcker fram och tillbaka över stan, konstant bràk med pojkvännen, àngest över pengar och allmänt skit.

Det är inte över fören 13:e maj, dà den härliga sommaren kan börja. Tills dess är det bara mörker och àngest, och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig oskadd igenom detta.

Men om jag lyckas plugga tre timmar varje dag efter jobbet, och àtta timmar pà lördag och söndag, och om jag lyckas med att inte bli orimligt arg pà Will, och inte tjata pà honom över disk, tvätt, livet i allmänhet, och om jag kan klara av att vara lugn, harmonisk och rofylld ända fram till söndag, dà ska jag köpa en t-shirt för 1200 kronor hos net-a-porter.com pà màndag morgon.

Deal?

/B

Miss Califorina


Pirate Bay

Anders Rydell, en författare/journalist som jag tycker mycket om skriver om domen pà aftonbladet.se.

Han skriver:

"De flesta som fildelar vill inte stjäla något, de vill ha en väl fungerande tjänst för film och musik och tycker helt enkelt att skivbolagens distribution är otidsenlig. Att köpa en cd-skiva och sedan föra över den i datorn och till slut till mp3-spelaren och sedan slänga cd-skivan är inte en modern distributionsform."

Trots att han är vettig har han ju fel.

är det bara jag som använder iTunes Music Store och Spotify? Det är skitbilligt, svinenkelt och snabbt. Och 100% lagligt. Jag tycker inte argumentet "skivbolagen màste hänga med" räcker till. Först och främst kan man köpa den mesta musiken pà internet, och det gàr lika snabbt som att ladda ner olagligt. Det är inte sà jävla kràngligt att vara laglig. Men sen sà handlar ju àtalet mot Pirate Bay inte om vad skivbolagen borde göra, utan det handlar ju om upphovsrätt och vad som är lagligt. Skitsamma att "alla gör det" och skit i att "skivbolagen är mossiga". Jag tror inte att alla som laddar ner sitter och önskar att de kunde fà betala för det, jag VET att folk vill ha saker och ting gratis. Försök inte göra det till nägot annat, snàljàpar!

/B

DIY-feber

Jag har fortfarande inte släppt det där med nitarna. Tröjan jag ville göra blev sà här fin.

Mycket mycket nöjd faktiskt, ett av säsongens mer lyckade DIY's. Ska nog dra pà lite fler nitar och hàl längs armarna och ett gäng pà framsidan ocksa.

Sen blekte jag ett par tights igàr kväll ocksà. De skulle bli svart-vita hade jag tänkt, men blev röd-svarta istället. Det är helt ok det med, men lite väl mycket Balmain-inspirerade, tycker ni inte?


Jag vill ju egentligen inte modeblogga, men jag funderar pà att fashion-twittra istället. Det är ju sà sjukt enkelt att ta en bild med iPhonen och skriva ner en mening i stil med "skitsnyggt", "cravings", eller "helt rätt". Mer ambition för modetwitter behöver man inte ha. Jag ska fundera pà om jag möjligtvis kan klämma in detta nya projekt i mitt lugna och stillsamma liv som just nu bestàr av att läsa tjocka akademiska böcker om säkerhetspolitik mellan 8-5, för att sen rusa till biblioteket och läsa tjocka akademiska böcker om internationell rätt mellan 6-10, för att sedan skynda hemàt och dö av àngest lite.  

/B

Nàgot kan man alltid göra

Mànga gànger känns allt hopplöst. Det finns sà mycket orättvisa och idioter i världen, och trots att man blir upprörd och arg sà känns det ofta som att man aldrig riktigt kan göra nàgot. Det kan man ju alltid, det finns otaliga steg man kan ta för att förbättra världen. Men det syns sällan och känns ofta tröstlöst.

Därför gillar jag uppnàerliga màl. Sànt som gàr att genomföra. Det kanske inte räddar världen i slutändan, men det ger ett konkret resultat. Ett sànt màl är att skicka Gudrun Schyman till Bryssel. Schyman är en sàn där person som är sà fruktansvärt vettig. Jag sörjer fortfarande att hon lämnade vänsterpartiet, eftersom hon behövs där. Men nu är det som det är och jag tycker verkligen att hon ska fà sitta i EU-parlamentet. Det skulle vara bra för Sverige och EU. Ingen röstar i EU-valet. Det borde man göra, trots att de flesta tycker det är hemskt ointressant. Rösta pà Schyman dà. Har vi nàgot att förlora?

Det är inte sà mànga som läser denna blogg, men jag gör vad jag kan för att ni ocksà ska rösta.


IT-bloggen för tillfället

ojojoj, vad alla plötsligt snackar om den hetaste bloggen i Stockholm. Bilderna är fantastiska, och kläderna är underbara, men självklart är den fejk.


(bild: Black Ascot)

Känns det inte lite tillgjort? Rik, överklass, alkohol, droger, high fashion, àngest, tragik, sex, självmord, och sà svàrt och olyckligt hela tiden. Det pàminner lite om den där "självbiografiska" boken alla vill skriva om den festande, rika, snygga, framgangsrika, kända typen som egentligen är olycklig. Lägg ner, Per Hagman och Carolina Gynning har redan försökt göra det.

/B

Saker jag saknar med Sverige

1. Kolla systembolaget.se inför varje lànghelg för att vara säker pà att inte sakna vinflaskor.

End of an era

Skidàkningen var grym i helgen. Det var stràlande sol, och 10 grader i backen, vilket gjorde det jävligt skönt att glassa i t-shirt över lunchen, men gjorde snön lika tjock och trög som potatismos. Det börjar bli för varmt här nere, trots att skidbackarna ligger 2000-2500 meter upp.

Här är Will, jag och Alex i backen.

(bild: Nathalies facebook)

Det var en fin helg, med lasagne, rödvin i box (sà jävla exotiskt för icke-svenskar) och en del àkning. Pa torsdag éker vi upp till Avoriaz över pàsken, för säsongens absolut sista àkning. Det är sorgligt, men jag vràlar som vanligt "bästa svängen, Hökarängen" och kastar mig utför ytterligare ett stup.

/B

Självinsikt?Nu ska jag snart gà hem fràn jobbet och lämna tillbaka de där stövlarna jag lovade att jag skulle lämna tillbaka.

Nog... (haha. Nog. Sà jävla old school. I'm bringing it back)

Summer of Luv

Sommarplanerna börjar ta form. Jag har för en gangs skull bokat, betalat och färdigställt det mesta och det är bara början av april än sà länge. ha!

1. Cykel-sommaren. Min fina citycykel och jag ska glassa runt längs Genevesjön.
2. Jag fàr finbesök fràn min syster, hennes man och deras 3 mànaders baby, samt fràn Helena och Erik. Det kommer bli mycket rödvin i solnedgàngen och grillade lammracks pà balkongen.
3. Rom weekend 5:e-8:e juni
4. Bruce Springsteen i Bern, 30:e juni
5. Mos Def i Montreaux, 4:e juli
6. Q-tip & Raphael Saadiq i Montreaux, 6:e juli
7. Antony & the Johnson i Montreaux, 15:e juli
8. Societetsbröllop utanför London, 18:e juli
9. Lägenhet 500 meter fràn stranden i södra Korsika, 19-26 juli.
10. Hänga i Göteborgs skärgàrd, 28:e juli-1 augusti.

Det kommer bli en bra sommar det här.

/B

Dagens tanke ang modebloggar

Nej, bara för att du dricker latte med fellow modebloggerskor räknas det inte som möte.

Dagens bildNu tycker jag vi tar helg och gàr ut och solar i det fina vàrvädret.

Vi ses pà màndag!

/B

Fint om internet

Jag läser ett blogginlägg om internet och hur det har skiftat det mänskliga beteendet. Det är precis som allt alltid varit tröstlöst och hoppfullt pà samma gang. Det handlade om anonymiteten på internet, och hur den kombinerad med de stora avstånden ger otroligt utrymme för hat och ilska. Det har vi alla sett i kommentarer och näthat. Det är som en avgrund av hat och fruktansvärd svärta, och mànga gànger känns människor bara sà jävla onda.
Men sen läser jag vidare om den andra sidan av internet, det mänskliga samspelet som vi nu har med sà mànga fler än vàra närmaste. Jag läser att om vi kan se människor utan att stirra på dem, för att vi kan känna gemenskap utan krav, kan vi också visa upp oss som hela människor även för främlingar.

Jag vet inte om jag tror pà det, men det làter fint.

/B

Fashion is hard to let goNytt projekt! Kolla in värstigtröjan här. Hàl och nitar, j'adore. Har en trist vit stickad tröja hemma, och ett gäng oanvända nitar efter mitt galna t-shirtprojekt som inte kom nàgonvart. Ska börja pyssla nästa vecka, för i helgen àker vi skidor i Frankrike igen.


/B

jävligt arty


Dagens fundering

Om man bestämmer sig för att lämna tillbaka de Mästerkatten-i-Stövlarna-stövlarna som kostade 1200 kronor, eftersom det är lite tight med pengar denna mànad, och de var inte riktigt sà snygga som jag intalade mig själv, och jag skulle fortfarande leta och köpa ett par snyggare Mästerkatten-i-Stövlar-Stövlar om jag hittar nagra, är det dà ok att lägga 900 av de 1200 kronor pà en fin vàrjacka?

Tekniskt sett sà lämnar jag ju tillbaka skorna för att jag inte har ràd att lägga 1200 kronor pà nàgot som inte är snyggt. Men eftersom jag redan spenderat pengarna, sà är det ju nästan som att jag fàr en jättefin jacka typ gratis. Och 300 spänn över till viktiga saker som mat. 

A andra sidan lämnar jag ju tillbaka skorna för att jag har dàligt med pengar denna mànad. Om jag ända inte ska använda pengarna till nàgot viktigt kan jag ju lika gärna behàlla skorna.

Jag ska nu ägna ett par timmar àt att fundera pà detta lite djupare. Aterkommer med resultat.

/B

Every creature ..."every creature on earth has approximately two billion heartbeats to spend in a lifetime. you can spend them slowly, like a tortoise, and live to be two hundred years old, or spend them fast, like a hummingbird, and live to be two years old."
- brian doyle, from the best american essays (2005)

blogg-kris

Jag funderar pa att sluta blogga. Fast jag vill egentligen fortsätta. Men det känns sa meningslöst att blogga om fashion, speciellt när jag inte har nagot att säga om fashion egentligen. Jag tycker massa grejer är snygga (nitar), och massa grejer är fula (haremsbyxor), men jag är inte speciellt duktig pa att skriva ner det, fota det, analysera det eller nagot annat användbart för andra.

Det finns faktiskt manga modebloggar som är skitbra. Dàr folk är kreativa, skriver allvar och lägger upp fina bilder. Jag gör inte en san blogg. Dessutom bloggar jag ju hela tiden om andra saker, sant som inte har med mode att göra.

Kanske ska jag starta en ny blogg. Men det har jag ju gjort 100 ganger. Det blir ända bara samma nonsens till slut. Kanske aterupptar jag min gamla Prestige-blogg. Den var ända roligast tycker jag. Det var tider det, àret var 2006 och jag bloggade om "jättehäftiga grejer i FN". Jag skäms lite när jag läser den idag...

Min nedrustningsblogg var ocksa rolig. En temporär blogg, kallad FN och jag. Den var mindre personlig, men hade sina höjdpunkter ända (bland annat det numera klassiska inlägget om hippies. Den är väldigt intern, och jag tror ingen annan än jag själv förstàr hur rolig den var.

Och när jag läser dessa gamla bloggar sa vill jag inte sluta blogga. Det är ju min dagbok, fast offentlig. Jag kommer ihag precis hur det kändes att svassa runt i FN första veckorna. Hur jävla cool jag tyckte jag var. Jag kommer ihag hetsen i New York, i Wien och den ständiga angesten. Alla minnen kommer tillbaka.

Fancyschmancy far överleva ett litet tag till. Bara för min egen skull.

/B

Back to blackBild: Jak&Jil

Jag vill ocksa vara cool som en superhjälte...

RSS 2.0