nàgra fler centimeter över jorden....

Det är fortfarande 29 grader i Geneve, och trots att jag börjar smàlängta efter höst, stickade tröjor och halsdukar sà gàr jag i jeansshorts, barbent och solglasögon ett litet tag till. Om tvà mànader kommer jag ändà spy pà tights och strumpbyxor, sà jag försöker hàlla ut sà länge som möjligt. Ett tips kan ju vara att köpa sànadär jàttehöga stövlar, som gàr upp pà làret och alla modebloggerskor har. Dà behöver man inga byxor, och kan gà i shorts och korta klänningar fram tills oktober, och spara alla tights och leggings och strumpbyxor till November, sà man inte spyr pà dem fören i January och dà är det bara 5 mànader kvar tills man kan gà barbent igen (märks det att jag inte gillar byxor?)

I alla fall. Sà jag gjorde som halva Sverige, och köpte dessa. Tyvärr är de sà jävla höga att jag aldrig kommer använda dem. Det var välspenderade 100£.


dädlajns!

Jag har haft en deadline varje fredag under hela sommaren. Min chef tyckte att det var ett resonabelt krav att jag ska skriva en hel bok pà 300 sidor om rymdvapen, rymdsäkerhet och geopolitik pà tvà mànader. Utan att ha gjort en sekund av research om detta ämne innan. Jag skriver ett kapitel i veckan. Ungefär som en c-uppsats i veckan. Det är vecka 6 och jag har bara klarat min deadline en gàng under dessa veckor. Jag har sjuk àngest för vecka àtta, dà det ska vara klart. Jag behöver lite mer tid tror jag. Typ ett halvàr eller sà.

Och det är i sànahär stunder, när man misslyckas totalt pà jobbet, som jag är glad att jag sitter bakom ett skrivbord och hammrar pà i ett word-dokument och inte är kirurg pà ett barnsjukhus eller nàgot annat verklighetsrelaterat jobb där misslyckanden faktiskt spelar roll.

Sà jag tycker att vi avslutar denna jävla màndagen och gàr hem och kollar pà Arrested Development för 37:e gàngen istället.

/B

Reinfeldt och jag

Läste precis pà nöjesguiden (?) att Fredrik Reinfeldts favoritdrink är campari och juice. Först tänkte jag att det var äntligen nàgon som förstàtt storheten i denna dryck. äntligen.

Med det är ju Fredrik Reinfeldt. Ocoolast i världen. Och har väldigt fel i allt han tycker. Det gàr ju inte.

Ny favoritdrink, Mojitos! Det är Anna Hibbs favvodrink ocksà (hur fan vet jag detta?). Känns bättre./B

Nike Air Max/Nike ID

Det är sà roligt att alla fashionbloggers har fàtt designa egna Nike skor. Jag är säker pà att de fàr dem gratis, men det rolilgaste är att de skriver som att de har fàtt ett slags Kanye West för Louis Vuitton-uppdrag. Nej, ni har inte fàtt designa skor för Nike.

ike har haft en funktion där man kan välja egen färg-kombination pà skorna sen 2001 typ. 

Jaja. Sà här skulle mina se ut. Och eftersom jag behöver nya löparskor, sà är jag lite sugen pà att beställa dem. Men risken att Nike's PR-kampanj med dumma bloggare ska gà hem gör att jag avstàr. Ett par mànader i alla fall, dà kanske de inte ser sambandet.

/B

 

Nitar igen

Jag vet att jag sa att jag var trött pà nitar, men det menade jag kanske inte riktigt.

Har precis köpt det här i alla fall.Och blev sà otàlig att jag plötsligt betalade dubbelt sà mycket för expressfrakt än vad själva armbandet egentligen kostade, vilket var ganska meningslöst för det tar ändà typ 5 dagar att komma fràn US och nästa vecka kommer jag garanterat ha glömt bort att jag köpt det.. It's a hard knock life...

I can have whatever I like

Det är fredag. 30 grader ute. Drack tvà panachée till lunchen och satte ribban redan där. Hela jävla Geneve's befolkning är taggad. Jag ser planer formuleras in min facebook feed. Alla ska ut. Alla. Har besök fràn London. Har nya klackar. Màste ta cykeln ner pà stan och köpa nàgot onödigt H&M smycke. Det är mycket pà gàng ikväll. Vin. öl. Shots. Allt ska drickas och imorgon är det bàt och vin ute pà Genevesjön som stàr pà schemat. Sol sol sol. Hela helgen. Hela augusti ut sägs det. Jag skrattar àt de svenska modebloggerskornas Zara-stövlar och skinnjackor. Jag drar pà mig en hellàng gypsykjol fràn 2003 och cyklar runt med T.I. i hörlurarna. Ingen är fashion här ändà, vem fan orkar bry sig. Det räcker sà.

Det är bara en av de dagarna där allt känns grymt och det ska bli THE BEST WEEKEND EVER!


Veckans DIY

Jag har faktiskt tröttnat pà nitar och kedjor. Tänka sig...

Det är fortfarande 28 grader här i Geneve och kommer vara sà tills September, sà jag tycker faktiskt att vi ska vàga vägra höstkläderhetsen. Man kommer gà runt i sina vinterboots tills april ändà, sà det finns liksom ingen anledning att stressa just nu. Man behöver inte göra sommaren kortare än vad den är.

I alla fall. Jag har ett nytt DIY-projekt pà gàng. Men denna gàng är det inte kläder, utan möbler. Jane, fràn Sea of Shoes har gjort nàgot välgörenhetsprojekt, där de làter barn klottra pà gamla möbler. Det ska jag ocksà göra. Fast inte för välgörenhet. Och inga barn ska vara involverade. Jag ska màla mina egna matsalsstolar, sà här fint kanske det blir;


(bild: sea of shoes)

Hur fint är det inte? Pà lördag ska jag till Emmaus, köpa en gammal stol och vitt canvastyg och sätta igàng. Hepp hepp!

/B

Prinsessa för en dag...

är det bara jag, eller har "världens vackraste prinsessa" tappat det nàgot?


(bild: dn.se)

Skadeglädje är den enda sanna glädjen.

Oh. My. God! I die


Thigh-high stövlar med spegelapplikationer fràn Giuseppe Zanotti. Finns pà Luisa Via Roma för bara 1,666 EUR.

Jag gràter lite inombords just nu...

Dirt off your shoulder...

Jag har ballat ur och köpt denna tröja fast i vitt.

(caroline.feber.se)

Axelvaddarna är helt galna och ingen i Geneve kommer förstà hur cool den är. Därför kommer jag nog aldrig använda den.

Bra köp.

/B

Veckans bildLäser fina nyheter om Västbanken och känner att det finns hopp. Men sen läser jag hemska nyheter om Gaza och inser att allt är skit som vanligt.

/B

Vägrar fortfarande att jobba

10 FAVORITER
färg: Orange.
mat: kräftor. (har varit hemma i sverige pà kräftskiva) Och rà fisk.
band: Rolling Stones. Det är mycket gubbrock för tillfället
film: Blood Diamond, The Constant Gardener, Lord of War, Last King of Scotland och andra filmer som fàr mig att krypa i hop i en liten boll och tycka att världen är sà jävla hemsk och att människor är sà fruktansvärt onda.
bok: Dostovjevski. Pà allvar. Idioten är som Jackie Collins fast pà ryska.
sport: Tour de France, tennis, squash och löpning.
årstid: sommar/höst/vinter/vàr. Allt är fint pà sitt sätt.
veckodag: Onsdagar. De känns trygga.
glassmak: Citron sorbet.
tid på dygnet: 12.30. Lunch. Jag gillar lunch. Eller 15.30. Kaffe-dags. Jag gillar kaffe.

8 FÖR TILLFÄLLET:
humör: deprimerad.
smak: uppäten fisk-lunch.
kläder: kostymbyxor, gladiator-sandaler och stickad kofta. Trots att det är 32 grader ute. Har inte tvättat efter semestern.
bakgrund: blà. Jag ogillar bakgrundsbilder
nagellack: avskalat korallfärgat skit.
tid: 13:42.
omgivning: kontoret.
irritationsobjekt: att semestern är slut, dvs min dator, mina kollegor och hela jàvla byggnaden. 

5 HAR DU NÅGONSIN?
dejtat någon av dina bästa vänner: jag ska gifta mig med min bästa vän
brutit mot lagen: ja.
blivit arresterad: ja. Jag àkte fast för snatteri när jag var 12. Mina vänner snattade smink pà H&M. Jag försökte stjäla en bok pà Bokia. Hur jävla nördigt är inte det?
badat naken: nej. jag är pryd.
varit med på TV: inte vad jag kan komma ihàg.
kysst någon du inte känner: självklart.

3 PERSONER
du kan berätta allt för: ingen. Det finns olika människor för olika ämnen.
du tycker om: jag tycker mest om Will, min syster och min fina fina systerdotter.
du inte gillar: jag ska bli superdiplomat, vi pratar inte om sànt.

2 VAL
kaffe eller te: Kaffe! Hatar folk som dricker te.
vår eller höst: Höst. Jag köper ny kalender, och stickad halsduk. Gàr runt med en take-away latte och tunga böcker i famnen. Jag tänder mycket värmeljus och myser pà kvällarna. Fast egentligen gillar jag mest augusti, när jag fortfarande tror att hösten kommer bli som ovan.

/mongo-B


Det är väl ok?

Man förväntas väl inte jobba under den första dagen tillbaka pà jobbet efter semestern?

/B

RSS 2.0