Titel-avundsjuka

Det här är Rosalyn Higgins.Nej, förlat.

Det här är Her Excellency The Rt Hon. The Lady Higgins, DBE, QC. Hon är högste domare i internationella domstolen i Haag.

När jag blir stor ska jag ocksa ha sa manga titlar. Minst.

/B

See you on the mountain, bitches!

Avoriaz; - imorgon kl 09.00

Weather :Sunny
 Wheather forecast :Sunny
 Temperature at bottom :-5 °C
 Temperature at the top : -4 °C
 Isotherm 0°C : Altitude 2400 mSnow at bottom 1800 m :185 cm Fresh
 Snow at the top  2460 m : 215 cm Fresh 


% of ski area open :100 %

Livet är sa jävla bra ibland.

/B

Dagens thinspirationJag har inte tid att blogga idag, men jag bjuder pa en thinspiration-bild. (Klorinblekta jeans är dessutom mitt senaste projekt. Köpte ett par graa fran h&m igar kväll, men glömde köpa klorin. Far se om jag nagonsin far det gjort)

/B

CSN-skit

Jag vet, det är inte sa originellt att klaga pa csn, och jag har egentligen inga problem med dem (förutom den gangen de sa att jag kunde lämna in en blankett där min handledare sa att jag jobbade pa min uppsats och att de kunde betala ut csn till mig när de fatt blanketten, sa jag skuttade glatt iväg till Geneve och lekte i FN i 10 manader och kom hem och det sen visade sig att det inte alls var sant, de ville inte alls godkänna blanketten och jag var tvungen att slänga ihop en c-uppsats, ha fyra handledarmöten och fa den opponerad pa 20 dagar för att ha rad att betala hyra) men jag blir lite deprimerad när jag inser att jag betalar 2000 varje kvartal, men att skulden bara minskat med 2000 kronor under förra aret. Vart gick resten av mina 8,000? Ska vi inte ha rekordlaga räntor nu för tiden, eller gäller det bara folk som äger stora villor i Saltsjö-Bo och inte nyexaminerade studenter som kämpar för att komma in pa arbetsmarknaden?

Det är säkert alliansens fel. Jag tycker vi skyller pa dem. Irak-kriget ocksa. Fy för alliansen!


Prada och jag

Prada körde stenhart pa nitar under herrmodeveckan i Milano förra veckan.Det gillade jag saklart, men bävar lite för dam-modeveckan. Kommer Prada göra en kvinnlig variant? Med nitar? Kommer hon göra för nitarna vad hon gjorde för spetsen hösten 08? A ena sidan är det ju lite kittlande. J'adore nitar. Men a andra sidan har jag ju varit besatt av mina nitar i ett halvar nu, kommer jag orka med massiv anstormning av Monki, H&M, Elin Kling och Sofi Fahrman?

Jag ska fila färdigt pa min heltäckta nit-tshirt innan jag bestämmer mig. Förhoppningsvis är jag färdig med den innan Pradas modeller traskar ut pa catwalken. Da kan jag fota, lägga ut pa bloggen och skrika

JAG VAR FöRST!

/B

Halla Sverige?

Fan. Jag maste ha svenskt lösgodis. Nu typ. Helvetes jävla skit-Schweiz.

Det var bara det jag ville säga.

/B

Fashion Week - Dag 1

Efter en lang dag med massor av glamour och visningar och mode och modeller och champagne har jag lyckats identifiera en ny stor kommande trend. Hall i hatten;

Gult.Geneves streetstyle är mäktig.

/B

Det stora experimentet

Nej, det är inte ett nytt DIY-projekt (det kommer i morgon), det är mer personligt och icke-fashion än sa. Det handlar om jämställdhet och hemmets projektledarjobb. Lisa och jag har haft en lang facebook-korrespondens den senaste veckan, vi började diskutera rasism och gled sa smaningom in pa jämställdhet och kvinnokamp. För Lisas del mynnade det ut i ett bra inlägg pa hennes blogg (som för övrigt bara fatt kommentarer fran män som försöker bortförklara, vifta bort eller motbevisa henne), för min del gick jag hem och började braka med min man.

För trots att vi diskuterar vikten av kvinnliga presidenter, styrelseplatser, rättvis behandling i media och pa arbetsplatser osv sa maste man ända tänka pa sig själv. Hur funderar det i mitt hem. Där jag och min jämställde sambo gör ungefär hälften var. Det kan man ju tycka är jämställt, men problemet ligger i att det är jag som maste se till att han gör hälften. Det är mitt jobb att se till att jag slipper göra allt själv. Jag maste papeka "kan du diska", "jag jobbar sent i dag, kan du köpa mat", "ska vi spela squash imorgon, bokar du en bana?", "har vi inte tvätttid idag?" "vi maste aka och köpa den där saken imorgon, för det är stängt pa söndag och nästa vecka har jag inte tid", "vad ska vi äta?"

Ja, jag har läst "familjens projektledare säger upp sig" (och det borde ni alla göra) och trots att jag inte har barn sa ser mitt liv likadant ut. Igar kväll insag jag att jag lag och tänkte "vi har sjukt mycket mat i frysen, 100 kycklingfileer, torsk och köttfärs. Jag maste ta ut nagot imorgon morgon, sa det hinner tina tills vi kommer hem fran jobbet". Tror ni min pojkvän tänker sa? Tänker han pa att det tar flera timmar att tina en kycklingfile? Att vi har mat för typ 600 spänn i frysen, men ända maste ga och handla om vi aldrig tinar det?

Men nu är det slut. Jag säger ocksa upp mig. Jag ska aka snowboard pa lördag. Men vill han aka far han fan planera det själv, jag tänker inte fraga honom om vi ska aka, jag tänker inte berätta när bussen gar eller när vi maste aka hem för att hinna i tid till middagen vi är bjudna pa senare pa kvällen. Jag ska inte fraga om han kommer hem direkt efter jobbet, jag ska inte fraga vad vi ska äta och jag ska inte be honom ta bort tvätten som jag hängde pa tork i badrummet i söndags. Jag ska fan inte göra nagonting och se hur jävla handikappad han är. Jag vill inte vara ansvarig för att saker och ting ska bli gjorda. Jag vill inte tjata. Jag ska bli passiv och lata honom styra allt. Behövs det diskas? Säg till mig! Vill han spela squash eller aka skidor? Fraga om vi ska göra det i helgen!

Egentligen vill jag inte göra det här heller. Jag har fan ingen lust att planera ett experiment för att se om han kan lära sig nagot. Jag har väl inte tid att uppfostra honom? Sa ikväll ska jag ga hem och vägra tänka pa mat, städning, diskning eller helgens planer. Jag ska kolla pa de tre senaste avsnitten av Gossip Girl och om det inte lagas nagon mat äter jag cornflakes eller nagot.

/B

FASHION WEEK!!!!!

I alla modebloggar pratas det om Stockholm Fashion Week. Till och med the sartorialist är pa plats och rapporterar. Acne, Filippa K, Whyred, Hope och Minimarket. Det är sa sjukt glamouröst att ga pa modevisningar och mingel som modebloggare.

Tyvärr är jag i Geneve och langt ifran Berns. Det är ju lite trakigt, men man far hitta nya vägar till att rapportera om glamour och champagne pa sin blogg.

Därmed lanserar jag nu Geneva Fashion Week. Jag kommer att berätta om Geneves hetaste trender och modefolk, jag kommer att hänga backstage med alla som är nagot i den här stan och det kommer vara fullt med goodiebags och gratischampagne.

Glas nummer 1 bjuder jag här paNu kör vi!

Originella modebloggerskor


(caroline.feber.se)(emsedge.blogg.se)Först hittade jag dessa tre bilder pa olika bloggar och tänkte skriva ett sarkastiskt inlägg om modebloggerskornas fantastiska kreativitet och originalitet. Men sen sag jag att det var Stockholm streetstyle som gjort en inslag och fotat alla i samma spegelrum, (http://stockholmstreetstyle.feber.se/)

Vad ska jag nu klaga pa?

/B

(blogg.stureplan/michaela)

Vårens nyheter

Jag snurrade runt nere pa stan i lördags och letade heta nyheter i Geneves alla affärer. Det gick sadär. Jag gick in pa H&M och kollade hur de hade tänkt sig att tjejer skulle se ut i vår.

Så här;


Hur jävla trött är man inte på blommigt, rosa krås? Vem fan vill gå klädd som en förvuxen 6-aring från 1987? Aprikos, rosa, beige, mjölkvitt. Jag spyr!

Veckans detaljer
Gynnings photoshop

Tycker det är ganska roligt att Carolina Gynning lägger upp sjukt stora bilder pa sig själv, där man exakt ser vart hon har försökt airbrusha bort rynkor runt munnen med Photoshop.


(bild fran http://blogg.stureplan.se/gynning/)

/B

Färger och folk

Har inte sa mycket fashion att prata om idag. Jag har precis lagt in en beställning pa hundra grejer fran Forever 21, vi far se om nagot är användbart.

Sa istället bjuder jag pa bilder fran Ecuador, tagna av min goda vän Michelle.


Michelle och jag skulle ta över världen en gang i tiden, men hon flyttade hem till Ecuador och började jobba med flyktingar fran Colombia i stället. Sant är fint tycker jag.

/B

Veckans pyssel

Jag har inte kommit över min nit-besatthet, utan har istället gett mig in pa LE GRANDE PROJECT!

Jag köpte nitar, stora nitar, för 400 spänn igar och ska göra en hel t-shirt tänkte jag. Inspiration kommer fran det här:

Sa här langt kom jag igar, under ett avsnitt av Sopranos - säsong 5./B

Säsongen har bara börjat!!!

Varför gör vintersporter mig sa löjligt lycklig? Solen skiner, snön/isen gnistrar, benen gör ont, läpparna fnasar och snön glider in i springan mellan handsken och jackärmen. Det är kallt, det gör ont och det gör mig helt fantastiskt sprudlande glad.

Här är min man i Les Contamines i lördags.Det var en mycket trevlig dag, tills han ramlade och blev tjurig (han är engelsman, de är inte riktigt Anja Pärson-typer direkt). Själv gled jag mest runt i sävligt tempo pa min snowboard med min iPhone spelandes T.I. - Swagga like Us. Det är bara början av säsongen, jag har inte brattom nagonstans.

/B

Veckans överskattade stilförebild

Denna veckan; Jackie Kennedy.

Med pärlhalsbandet i högsta hugg och en stilig ung president/äldre rik skeppare vid sin arm symboliserar Jackie det all kvinnor innerst inne drömmer om. Det perfekta östkust-livet, med vita handskar och sommrar pa Marthas Vineyard.
Jag tror det är mer livsstilen än kläderna folk beundrar, och förstar inte riktigt hur man orkar beundra dessa livlösa dockor till kvinnor. Blä blä blä.

/B

Mästerkatten och Obama

Jag har funderat mycket pa rymdvapen (jobb), rasism (tack lisa) och skor idag. Och dragit slutsatsen att jag absolut maste hitta ett par galet höga mockastövlar. Inte hög klack, utan höga horstövlar. Fast platta och i mocka. Mindre Pretty Woman och mer mästerkatten i stövlarna.

Vart hittar jag sana en tisdagseftermiddag?

P.S. Jag maste erkänna att jag ofrivilligt tänkt en del pa Obama ocksa. Tills jag läste nagon idiotbloggare (som garanterat bloggar om "vardagshändelser") som skrev följande

"Idag är en historisk dag. En dag många kommer att minnas som hoppets och glädjens dag. Idag svär Barack Obama eden och blir USA:s nye president. Jag brukar inte kolla på president-ceremonin men idag gör jag ett undantag. Denna dag kan nog liknas vid den dag då Martin Luther King höll sitt kända tal"

Hur kan man inte bli rabiat Obama-hatare när "Linda, 24 ar fran Södertälje, pluggar media och kommunikation, handlar grejer pa asos och längtar efter sex & city no 2" svamlar om hoppets och glädjens dag? D.S.

Uppdatering:
Sveriges artistelit vill ocksa vara som Bruce, Beyonce och Bono och ställer till med egen gala ikväll. Medverkar gör:
Triple&Touch, Anna-Lotta Larsson, Gladys del Pilar, Kayo, Sharon Dyall, Jessica Folcker, Blacknuss, Damon Frost, och en hel hög andra okändingar. Wohahhh, vilket politiskt engagemang.

/B

Tramps like usBruce kommer tillbaka till Sverige i juni, och med sig har han  E Street Band. När jag fatt biljetterna ska jag ladda hem Born to Run för Guitar Hero och ligga hemma och öva i soffan i t-shirt och jeans och med en bandana runt huvudet.

/B

Elle-galan 2009

Sa jäääääääävla glamouröst! Och alla modebloggare hade absolut iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiingen aning om vad de skulle ha pa sig fören typ 30 minuter innan det började, och sa bara slängde de pa sig nagot och hej och hopp sa blev det toppen ända.

Jag var inte pa glamourös Elle-gala i fredags, jag var pa hockey. Geneve spöade Bienne med 6-1, och jag drack öl i plastmuggar och at en varmkorv mellan andra och tredje perioden. Sen gick jag hem och la mig eftersom jag skulle upp tidigt och aka snowboard i alperna pa lördagen.

Sa nu när jag konstaterat att jag egentligen bara är bitter eftersom jag inte hade nagot glamouröst för mig i fredags, sa tänkte jag ägna mig at att klaga lite.

Hur sjukt 2007 känns inte Hervé Léger-klänningarna?


(bild fran Katrins blogg)


(bild fran stureplan.se)(bild fran stureplan.se)

/B

Veckans detaljer


Nu ska jag sova. Det maste man göra om man ska vara pigg och fräsch för snowboardakning imorgon.

/B

Breakfast at Tiffany's

Hahaha,

Sofi Fahrman fragar idag pa sin blogg vilka filmer hennes läsare inspireras av modemässigt. Gissa vad de svarar?

Oh yeah!/B

Bloggangest

Varje minut laddas 8 timmar video upp pa YouTube. Det finns ungefär 70 miljoner bloggar och runt 120,000 stycken nya skapas varje dag.

Det är manga skribenter, men väldigt fa läsare. När jag ser san statistik far jag angest och vill sluta blogga. Bloggning är lite äckligt och sjukt självcentrerat. Som att nagon egentligen skulle vara intresserad av vad jag tycker om saker och ting.

(jag tycker till exempel att Bolivia och Venezuela är de enda vettiga länderna som agerar i enighet med internationell rätt när de bryter alla diplomatiska band med Israel, men inte fan spelar det nagon roll vad jag tycker).

/B


3 orsaker till att älska mitt nya jobb

  1. Okända människor i hissen pratar mer med mig än mina föredetta närmsta kollegor.
  2. Det finns ett gym i källaren. Gisele - watch out!
  3. Det finns en hemlig hiss fran baksidan som gör att man inte behöver ga förbi chefens kontor pa morgonen om man är sen.

Sen är själva jobbet asgrymt och alla är skittrevliga, men det behövs inte för att jag ska vara nöjd. Man är inte sa kräsen efter ett jobb pa en hedgefond under 2008./B


Veckans överskattade stilförebilder

Jag har en ny kategori här pa bloggen. Varje onsdag berättar jag om en stilförebild, som inte borde vara en stilförebild. Fancy Schmancy inleder starkt med världens absolut mest överskattade stilförebild, Audrey Hepburn som Holly Golightly i Breakfast at Tiffany's.Jag hatar Audrey Hepburn. Egentligen inte Audrey själv, utan jag hatar all Audrey-mania som jag ser runt omkring.
Funny Face,  Breakfast at Tiffany's, My Fair Lady och Sabrina. Blä blä blä!!!!!!

Att idolisera en tunn, ung liten prinsessliknande flicka som springer runt och blinkar med ögonen och är sa jävla petite hela tiden är sa sjukt förutsägbart. Hon är konservativ, latsasaristrokratisk och sa jävla trakig, (och det är nu alla modebloggare lägger till "men det är ju helt "crazy" när hon bara har pa sig en smokingskjorta, oh my god, it's the mot awesome thing I've ever seen. Ever!"

Ge upp era jävla prinsess- och diamantdrömmar och väx upp. Audrey Hepburn som stilförebild är typ lika spännande som att säga att vita tubsockar inte är snygga. Fäshion pa hög niva!

/B

Le Rouge, le Bleu et la Pluie d'OrAllt blir sa mycket finare med rätt ljus. Nu ska jag spela backgammon pa min iPhone tills jag somnar i min underbara säng.

Godnatt.

/B

Ebay for life!

Alla mina ebayköp i december (som jag egentligen inte alls ville köpa utan jag bara skojbjöd pa et par grejer och sa rakade jag vinna alla fyra) var sa jävla jävla bra. Helt otippat älskade jag pälsen och paljettjackan, de bada halkade in pa 2008's lista över bästa köp. Stövlarna var inte sa heta, men fungerar bra att trampa runt i snöblasket här i Geneve lite da och da.

Pälsen kostade 15 USD och jag kan inte sluta använda den.Paljettjackan (som även kom med tillhörande axelvaddar) blev genast en hit till stentvättade jeans och balagenciakopior (Hit = alla mina vänner stirrar som jag har tappat förstandet och undrar försiktigt om jag av misstag trodde att 80's-festen var denna kväll och inte nästa)Fancy Schmancy loves ebay.

/B

Jag ber om ursäkt

för den fula bloggen. Mitt html-kodande sparade ur igar kväll och jag pajade allt. Fick aterga till en av de färdiggjorda mallarna tills jag fattat det här med banners och sant.

/B

Fashion-Geneva

Lördag kväll, och mina vänner hade födelsedagsfest. Tänk Miami Vice, A-Team och samboukashots.Själv var jag oerhört snygg i adidasdräkt och boomblaster pa axeln. Tyvärr var det jag som tog bilderna, sa ni ar nöja er med fantasin...

/B

2009. Yeah yeah...

Jag maste blogga mer. Jag har massa idéer och jag behöver hitta min kamerasladd. Men det finns liksom ingen tid. I mandags började jag mitt nya jobb, det är än sa länge grymt. Men det är mycket att ta in nu i början, och när jag kommer hem vill jag bara lägga mig i soffan och kolla pa Sopranos, säsong 1 - 6. Sen är klockan 12, och jag maste ga och lägga mig, annars blir jag sa trött dagen efter. Det är mycket mycket oglamoröst liv jag lever, och det blir väldigt lite tid över för bloggning.

Jag funderar pa att bli lite mer strukturerad. Förbereda blogginlägg under helgen och sant. Redigera bilder som jag alltid säger att jag ska lägga upp, men aldrig gör. Jag vill göra bloggen mer personlig, fast utan dagens outfit-bilder. Hur gör man en san blogg? Jag maste ocksa göra färdigt designen här pa bloggen. Under construction börjar bli lite tradigt nu, men jag vet inte hur jag kan anpassa banner-bilden till bloggens storlek. Jag maste undersöka detta. Snygg kommer den bli i allafall, min lilla fashion-blogg. Fast jag ska inte vara sa kaxig, vi far nog se hur det slutar. Vem vet om det blir nagra fler inlägg överhuvud taget.

Jag känner mig ganska nöjd med tillvaron just nu dock (förutom att jag inte har rad att aka pa semester till Mexico, och att jag fortfarande inte är smal nog att vara fashion och att jag har ytterligare ett jobb där Balagencia-kopior och stentvättade, sönderivna jeans inte riktigt passar in i dresscoden.) Jobbet är bra, lägenheten är bra, bankkontot är tomt som vanligt men det fylls snart pa och pa lördag aker jag upp till Chamonix. 2008 var aret da jag kom pa fötter igen, och skaffade mig ett vuxenliv. 2009 ska bli aret da jag gör megakarriär, aker pa exotiska semestrar, blir plötsligt lika snygg som Gisele och drar runt pa crazy partyupptag med massa härliga vänner och bloggar för fullt om det.

This is Fancy Schmancy. Nu kör vi.

/B

RSS 2.0