Dagens tanke

Kristofer Ahlbom skriver i aftonbladet om modebloggare och modeskribenters strävan efter att använda kulturella referenser trots att de egentligen inte fattar nagot alls. Sant gillar jag.

God jul och allt sant där.

/B

Sa jävla dum i huvudet!!!!!

Mandag är min sista dag pa företaget. I fyra veckor, sen dagen jag sa upp mig, har jag suttit och tittat ut genot fönstret och väntat pa att timmarna ska ga. Idag, kvart i 6 pa fredagsseftermiddagen inser jag att jag bara har en dag kvar innan jag drar här ifran och HERREJäVLAR vad mycket jag maste göra innan dess.

Jag har sa mycket grejer som ska skickas och fixas och jag maste se till att allt är täckt och att inga viktiga papper ligger och glöms bort och jag skulle behöva typ 4 veckor att styra upp detta. Inte 8 timmar.

Jag blir sa trött pa mig själv.

Sa nu ska jag ga hem och byta om till nagot väldigt fashion/arty inför kvällens julfest som det lokala hipsterskivbolaget Villa Magica Records arrangerar pa Musée d'art moderne et contemporain här i Geneve.

Jag tänker nitar, skinnleggings och Balagencia-kopiorna. Och en svar uppsyn. Det kommer nog bli bra.

/B


Dagens modeanarkist

"- Jag hatar bajsnödiga "magasin" med modereportage utan priser, högtravande texter om okända människor och obegripliga bildlösningar. Tacka vet jag tjejtidningar som SOLO och VeckoRevyn"Mingel-svallerreportern Beatrice Birkeldh. Med Hello Kitty-docka. Mer om Hello Kitty kommer senare idag. hold your horses...

/B

Ursäkta röran - jag bygger om

Nu när B'week är över och nytt ar nalkas (FancySchmancy firar ett-ars jubileum 30:e januari och da blir det festligheter av) tyckte jag att det äntligen var dags att göra nagot at den hysteriskt fula designen jag har här pa bloggen. Fancy Schmancy ska helt enkelt ga igenom en Extreme Makeover. Men jag är inte sa duktig pa det här med html-koder och allt sant, sa det kan ta lite tid. Work in progress som jag brukar säga.

Fa inte panik om hela bloggen är militärgrön vissa dagar, eller om jag fatt för mig att göra en header med Paris Hilton - jag bara leker lite. Men en sak är säker, Calibri är typsnittet som gäller under 2009. Kom i hag vart ni läste det först!

/B

Förra veckans ebayköp

Jag hade trakigt i fredags, och hängde pa ebay och skojbjöd pa diverse saker. När jag öppnade min mail i morse hade jag fyra mail som deklarerade:

You won this item on eBay:

1. Fuskpäls med luva.2. Minnetonkasstövlar3. HEAVILY BEADED SEQUIN JACKET4. Ytterligare en paljettjackaHelvetes jävla fan skit. Varför lär jag mig aldrig att det inte finns nagot som heter skojbjuda pa ebay?

/B

Förra veckans B'poäng

Det har tagit lite tid, men här kommer den avgörande poänglistan;

Mandag 1:a December. Kommer inte ihag vad jag gjorde, men jag kan tyvärr inte skylla pa ett hetsigt turneliv med tre kontinenter pa fyra dagar. Dessutom har B assistenter som haller reda pa hennes saker, det har inte jag. -1.

Tisdag 2:a December. Skickade blommogram till min syster pa hennes födelsedag. Sant gör B ocksa. +1

Onsdag 3:e December. Lunchade med en tjejkompis pa bankirernas favvorestaurang. Vi fick manga uppsattande blickar av alla kostymnissar. +1. Vi pratade om hennes kärleksliv. +1. Par-middag med vara gay-grannar. B är i entertainmentbranschen, där finns det manga gaykillar. B gillar nog sant, men jag vet inte om hon och Jay gar pa parmiddag med dem. 0 poäng.

Torsdag 4:e December. Tennis med tjejkompisen. I ny snygg tennisoutfit. Om B tränar kan man atminstone lita pa att hon har korta tenniskjolar och matchande svettband. +1.

Fredag 5:e December. Finaldags. Det blev shopping, middag, drinkar, champagne, sjukt mycket smycken och slängandes med har. +6. Fylla, luftgitarrspelande, karaoke (B tar betalt för att sjunga offentligt), och blöta fötter efter 30 minuters promenad hem i snöstorm. -3. Stukad fot pa grund av för mycket dans i 10 centimetersklackar +1. (Det händer alla som tränar avancerad koreografi inför en världsturne. även B.)

Tillsammans med min +5 poäng för skakaloss-bilden nedan slutade denna double B'week pa:

30 poäng

och placerar mig diplomatiskt i mitten mellan Agnes (25.5) och Lisa (40). Samma placeringar som hösten 2006, och jag tror att vi kan dra slutsatserna att Lisa fortfarande är lite mer Beyonce än Agnes och jag. Men skam den som ger sig! (B ger sig aldrig) I vanlig fredagsordning ska jag ga hem fran jobbet, dra pa mig höga klackar, slinkig liten klännig och dra till lyxhotellbar med väninnorna för att senare ramla in pa en klubb och sjunga "if you likeed it then you should have put a ring on it" med ett glas champagne i handen.

Nästa B'week startar jag med en förlovningsring runt fingret. +10 redan där... Watch out girls!/B

Dagens outfitSa här ska jag och min man se ut ikväll när vi har parmiddag för diverse vänner.

(appropa parmiddag, i gar kväll, efter en jobbig dag pa jobbet slängde jag ihop lite chokladtryfflar som ska serveras till kaffet ikväll. Det fick mig att känna mig lite som Bree i Desperate Housewives, vilket föranledde förra inlägget. Men sen insag jag att jag jobbar mer, tjänar mer och har högre utbildning är min man, vilket ocksa är anledningen till att tryfflarna är det enda jag bidragit med under denna vecka. Will däremot har varit hemma hela dagen, tagit emot nya spisen, tvättat alla mina kläder och lagar just nu mat at mig och mina gäster. Därför känner jag att hemmafrurollen a la 50-tal inte är riktigt min grej, utan en glitterklänning och tre vodkadrinkar innan gästerna anländer är mer i min stil.)

En god hustru

From Housekeeping Monthly, 13 May, 1955.


Ha middagen färdig.

Planera ingredienserna redan kvällen före så att du är säker på att rätten blir lyckad och att allt blir klart i tid tills din man kommer hem.


Fräscha upp dig.

Vila i 15 minuter så att du ser fräsch ut när du tar emot din man. Förbättra din make-up och sätt upp håret med ett band.


Städa undan i huset.

Ta en sista runda genom rummen och plocka undan skolböcker, leksaker och papper. Torka av borden med en trasa.


Tänd en brasa i öppna spisen.

När det är kallt under vintermånaderna bör du tända en brasa, som din make kan koppla av framför.


Eliminera alla oljud.

Vid din mans hemkomst ska tvättmaskinen och dammsugaren vara avstängda. Säg till era barn att hålla sig tysta och lugna.


Ha ett vänligt bemötande.

Ge din man ett stort leende och visa att du är glad att se honom. Låt honom prata innan du gör det, för det han har att säga är viktigare.


Låt kvällen bli hans.

Klaga inte om han kommer hem sent eller äter middag på restaurang utan dig. Försök i stället förstå vilket pressat tidsschema han har.


Skapa en lugn atmosfär.

Se till så att ert hem blir en bra plats för avkoppling, så att din man får en chans att återhämta sig fysiskt och psykiskt.


Gör det bekvämt.

Låt honom sjunka ner i en skön fåtölj eller lägga sig i sovrummet. Ha en kall eller varm drink redo, rätta till hans kudde och erbjud dig att ta av honom skorna. Prata med en mjuk och behaglig röst.


Var inte frågvis.

Ställ inga frågor om vad han har gjort under dagen. Kom ihåg att han är husets herre och alltid gör sitt bästa för att vara rättvis och ärlig. Du har inte rätt att ifrågasätta honom.

/B


B'Week
B är inte rädd för att skaka loss.Inte B heller.

+5 poäng. Sammanställningen kommer imorgon.

/B

The wind of chains...

Fredagar pa jobbet brukar inte vara händelsefulla, det är som att hela finansvärlden tar helg runt 11.30 da telefonerna tystnar och mailboxen är tom. Jag brukar ägna varje fredagseftermiddag at att bestämma vad jag ska ha pa mig under helgen. Ofta bestämmer jag mig för nagot jag ännu inte äger, vilket leder till en hel del stress och arga armbagar inne pa ett fredagshetsigt H&M.

Denna vecka har jag varit helt besatt av kedjor. Inte sma söta guldlänkar, utan stora järnkedjor. Jag vill ha kedjor överallt. Runt halsen, runt handlederna, runt skor, runt midja, runt väskor osv.Jag vill ha en korsett och tusen kedjor. Sîlver den här gangen, jag har tröttnat pa mina Givenchy-kpior i guld (tröttnat pa guld? - 2 poäng). Jag vill ha de fantastiska stövlarna fran Rick Owens och ännu mer silverkedjor. Typ sa här:Friday night by Fancyschmancy.blogg.se

Det är nog dags att smita fran jobbet tidigare (vad ska de göra at saken? Sparka mig? Ha!) och handla grejer. Finanskris - schimanskris, nu jävlar är det fredag!

/B

nedladdningstankar

I Sverige inträffar över 50 000 stölder i butiker varje dag. Det ä ganska mycket, tycker ni inte? Kanske är det dags för näringslivet att hänga med. Det är nya tider, moderna tider. Det är nog tid att avkriminalisera snatterier. If you can't beat them, join them. Dessutom, H&M och Konsum är storföretag som bara tjänar massa pengar, legalisera snatterier skulle lära dem att inte ta sana överpriser. De kanske kan sälja mer reklam pa kundvagnarna istället.


Vad tycker ni?

/B


Internet-angest

Det här far mig att bli helt nervös. Det är mina skor. I min storlek. Drömskorna (eh, ett par av trehundra drömskor visserligen, men schhhh). Jag vagar inte ga in pa internet längre, jag maste stänga ner alla fönster och titta ut genom fönstret och mumla "jag har inte rad, jag har inte rad, jag har inte rad". Jag försöker brotta ner tankar som "skit i det, du har ett kreditkort, do it do it do it"

Tva dagar och 9 timmar kvar, nu maste jag ga och köpa en kaffe pa starbucks för att lugna ner mig lite.

/B

Note to self

Att göra:

1. Sluta läsa Newsmill.se
2. Sluta läsa kommentarerna pa newsmill.se
3. Sluta hata alla puckade jävla mongos som skriver pa newsmill.se

/B

VB for Queen!

I LOVE Victoria Beckhams senaste reklamfilm för hennes nya klädmärke. Den är helt obekvämt söt och jag sitter och smaler trots att hon stapplar runt framför kameran och ser lika stel ut som vanligt. De andra tjejerna är lilka gulliga och det ryktas om att det är Vicky som sjunger laten. 
 


/B

Bamboozle!

Inget roligt har hänt idag. Jag har jobbat lite halvhjärtat. Har jagat fejkpäls och funderar pa att köpa skor jag inte behöver pa internet.

Sa nu ska jag ga hem och spela Bamboozle och dricka glögg (IKEAFood Shop regerar vid jul när man är utlandssvensk) istället.LEt'S PLAY BAMBOOZLE!
/B

Helgens B'poäng

Efter förra veckans tit-for tat poäng, lämnade jag kontoret i fredags med en riktig B'helg i sikte. Här skulle det minsan skrapas ihop poäng. Det började sadär under fredagkvällen med att jag lagade mat at min man (+1) och sen kollade pa Rushmore (B gillar nog inte sana filmer, men jag tror inte det motiverar nagra minuspoäng.) och drack en flaska rödvin (B dricker helst bara ett glas champagne, och far absolut inte russinläppar och somnar framför tv:n med guitar hero-gitarren i famnen. - 1). Dock hann jag med att göra ytterligare en hemmagjord t-shirt. Denna gang med revor, skurna mönster i ryggen och nitar runt armarna. +1.

Men lördagen, det var en annan sak. Vi tog oss upp tidigt, och blev upphämtade av en vän (+1. B blir alltid upphämtad) och tog oss upp till Chamonix (+ 1, B gillar att semestra i Frankrike) för säsongspremiären (+-0. Premiär är nagot B gillar, men snowboard känns inte riktigt som hennes grej.) Vi lunchade pa toppen, och jag drack varm choklad (+1). Sen atervände vi till Geneve, och jag badade skumbad (+1) och sen gick vi hem till en god vän för dagens andra premiär, säsongens första julfest. Och det var här helgens stora poängskörd kom. + 6 poäng för att jag pa blodigaste allvar satt framför en öppen brasa pa en fluffig matta nedanför en soffa med stickad polotröja och läppglans, drickandes vin chaud (B gillar nog inte glögg, men kallar man det för vin chaud känner hon sig lite fransk och accepterar ett glas glatt) OCH lyckas övertala alla att ha allsang till Mariah Carey's "All I want for Christmas".För att inte raka ut för nagra minuspoäng tog vi en taxi hem vid en respektabel tid. Söndagen var lugn (+1). Vi akte till ikea, julpyntade (+1), och at pepparkakor (far enbart göras i händelse av en filmroll som fyllig soul-donna. Vilket inte är fallet just nu. -1).

Summa as of mandag, 1:a december: +18

/B

Jimi Hendrix-veckan

Att säga upp sig fran sitt jobb var inte sa roligt som jag trodde. Jag maste forfarande jobba fram tills arsslutet och de jävlas med mig genom att inte godkänna min semester för den 23, 24, 29, 30:e december. Assholes!

Sa jag hämnas tillbaka genom att ha Jimi Hendrix-vecka, dvs fuck you rock and roll attityd. I dag har jag skinnbyxor och min mössa med nitar pa, imorgon ska jag ha kavaj med guldpaljetter. De blänger pa mig, men eftersom jag ända är ute i kylan skiter jag fullständigt i det. Jag spelar spindelharpan (underskattat värre) eftersom jag redan läst sa mycket bloggar att jag har ont i ögonen och äter klementiner samtidigt som jag snurrar runt med min stol. Snart ska jag välta en trave papper i smyg. Det är passiv aggressivitet när det är som bäst.

Jag ska snart sätta mig och räkna ut veckans B'poäng, det blev en bra lördag i tävlingen... Men innan dess bjuder jag pa det här;

Jag har Jimi Hendrix-vecka pa jobbet. Jag skiter i allt och spelar luftgitarr med fötterna pa skrivbordet.Jimi Hendrix var en talangfull rackare. Han hade även afro, grymt snygga kläder och bar mycket göld.En annan talangfull rackare som bär mycket göld och afro är Beyonce, här i Ausin Powers-filmen, där hon spelade Foxxy Cleopatra.

+ 1 poäng.

RSS 2.0