Jiddra, schmiddra..

Ett allra sista inlägg för idag, sen stänger jag ner Internet och skriver för fulla muggar. Jag har hittat en väskfantast som heter duga! Och han faller mig i smaken../L.

Sluta jiddra, börja trolla!

Oj, oj, oj. Borde plugga. Borde verkligen plugga nu. Från ingenstans poppade den klassiska repliken från någon skum tv-reklam upp; "SLUTA JIDDRA, BÖRJA TROLLA!". Jag minns inte riktigt vilken tv-reklam den var ifrån men jag minns att varenda jävel använde uttrycket i tid och otid. Nu har jag gjort om den till "SLUTA BLOGGA, BÖRJA PLUGGA!", vilket jag ämnar att göra alldeles strax, men jag måste bara dela med mig av en delikat liten handväska från Bottega Veneta, nämligen the Knot. Totalt oanvändbar, liten och stel i formen och jag skulle med största sannolikhet råka ställa den ifrån mig på krogen men jag har enorma cravings för denna lilla skapelse, så nu gäller det bara att hitta en klassisk Knot på Ebay och bygga upp en hel garderob kring den. Chop Chop!


/L.


Hur kan man inte älska den?


Svedka Schmedka!

Jag skrev för ett tag sen om äckel päckel-Svedka som jag ser som den största bluffvodkan och som tydligen idiotamerikaner pimplar i sig. Skamligt, skamligt. Men något som är ännu skamligare är ju deras reklamkampanjer, och Skippy hittade en som slår robotbimbon med hästlängder!


Jesus!/L.

B!

B, this one's for you.


Jag förstår inte heller hajpen.
/L.

Change of hearts.

Snubblade på en underhållande artikel för ett tag sen, och min första tanke var "Snälla, bli min mentor! Lär mig allt du kan om hur man gör det till en livsstil!", men sen poppade tanken upp om jobbiga modelltyper med intellekt- och intelligenskomplex som är mer måna om sitt utseende än vad jag är. Och då tog jag sakta men säkert tillbaka min ursprungliga tanke. Visst är det roligt med extremt gott ögongodis, men till vilket pris? För finns det något som stör mig är det metrosexuella jävlar som tar sig mer tid framför spegeln än vad jag gör. Och jag ödslar inte mycket tid framför spegeln.

/L.


Dagens inspirationMoss/Depp var lätt det snyggaste paret nagonsin.

Nej, jag ser inte ut som Moss. Och min pojkvän ser inte ut som Depp. Men vi är rätt bra ända.Fast god dammit vad snygga de var...

/B

Sofis Mode

Det är kul att det finns en riktigt bra mode-tidning i Sverige. Som visar det hetaste modet just nu.
Bröllopsyra..

Under ett samtal med en vän tidigare i morse sa han att han skulle eventuellt måste gå på bröllop i augusti oc att han inte hade någon att gå med. Jag såg min stora chans och på MTV i bakgrunden spelades Vangelis' Chariots of Fire. Det var inget annat än ett tecken från van. Jag SKA på det bröllopet. Sen att han inte vill gå är en annan femma. Att bröllopet kommer att vara urtrist och att människorna där alla har en pinne upp i rumpan är också det en annan femma. En fast besluten kvinna med ett mål i sikte böjer sig inte för någon, inte ens en vän som verkligen inte vill gå på det bröllopet. Så nu har jag också, liksom B, hamnat i klänningångesten. What to wear, what to wear. Ifall jag måste så kan jag punga ut en rejäl slant, för på bröllop ska jag, och jag ska vara den mest lila och guldiga blomman där.


/L


Fler hörlurar


 Fran Anna Tascha Larsson (www.annatascha.com)


Jag har alltid gillat hörlurar, men aldrig öronsnäckor. More is better, brukar jag ju säga och slänger bort mina iPod-lurar sa fort jag köpt en ny iPod och drar pa mig klumpiga gigantiska dj-saker. Sa att jag gillar dem som smycken är ju inte förvanande, det blir en egen liten kombination av musikintresset och förälskelsen i allt som glittrar och dinglar. Best of both worlds.

Men jag far nog spara lite pengar och köpa dessa iPod-snäckor ocksa. Tva sorters hörlurar som smycken? Credit card, baby!

/B (som snart ska öppna Outlook. Snart...)

headphones

Hittade ett fantastiskt smycke när jag morgonsurfade (ni vet. När man kommer till jobbet. Dricker en jättekaffe, vägrar öppna mailen utan börjar lite langsamt vakna till med hjälp av meningslösa bloggar och skitsnack med kollegor vid kopiatorn)


www.oyemodern.com/


Hur sjukt snyggt är inte detta halsband? 400 australienska dollar kostar det, vilet är typ 1800 kronor. Far se om jag lyckas fa in det i juni-budgeten. Jag tror jag maste...

/B

En sån där dag.

Den här dagen har jag varit gnällmonster. Vet inte ifall det är PMS som nalkas eller ifall det bara är "en sån där dag" när inget duger och allt suger. Kaffet på mitt favorithak var inte lika starkt idag, jag blev för mätt efter lunchen, det var för varmt i solen, det blev för kallt i skuggan, någon satt vid min favoritdator i skolan och hjärnan gick i ultrarapid när jag försökte formulera meningar, osv osv. Ni fattar vinken.
Varje morgon jag vaknar så tänker jag på hur fint jag har det, på hur fina vänner jag har och hur fin lägenheten är, men på väg till skolan så växte ett svart moln över mig, vilket är ganska löjligt för det finns inget att ha ett svart moln över sig för, men likväl är det där. Bara vetskapen att jag ska sitta och skriva hela dan medan solen strålar utanför retar gallfeber på mig. Att ha som morot att jag får ta en paus varannan timme o sola lite utanför biblioteket hjälper faktiskt, och det faktum att jag YouTubar olika låtar medan jag skriver lättar lite på tristessen. Men är det så trist att skriva? Egentligen? Jag tycker ju att ämnena är de roligaste som finns och går omkring och grunnar på varför det är som det är, men väl på plats är det som varenda cell i min kropp skriker "RÄDDA DIG MEDAN DU KAN!" och benen vill göra en 180 och springa iväg till närmsta café. Men när jag inte pluggar så blir jag rastlös och undrar vad fan jag ska fylla ut tiden med. Men jag har i alla fall ett finfint incitament i slutet av varje kväll när det är fint väder, nämligen att sitta med kära vänner på utsiktsplatsen vid vår kära kyrka och spana in solnedgången. Det gäller väl att programmera om hjärnan från gnäll till tacksamhet.


/L.


Bröllopsfeber

Det stora societetsbröllopet i England närmar sig och nu är det inte bara hatt-angest jag har, utan även klänningsangest.

Jag tänkte mig nagot sant här (självklart med mycket guldsmycken till...)


bada fran Marchesa


Nu gäller det bara att fa fram 10,000 kronor, sen är det klart. 

puh!

/B 

Åt helvete med orange!

Jag älskar färger mer än allt men en färg jag inte klarar av är den oroväckande färgen orange. Det enda som får ha den färgen i min värld är apelsiner och. Nej, bara apelsiner. Av någon skum anledning får jag alltid migränattacker vid åsynen av starkt oragea kreationer och kommer troligtvis att gå med solglasögon, bara Wayfarers för att jävlas med B., hela hösten ifall efterblivna idioter har brandgula plagg.

Jag vet inte ifall målet med dessa plagg är att sticka ut ögonen på en, eller göra en sjösjuk, men vad än deras mål är så väcker de i alla fall känslor.

Jag gillar starka färger men detta är bara smärtsamt. Jävla Basi.
Jävla Comme Des Garcons.Jag känner en migränattack nalkas..


/L.


Sex & the shitty. Oh vilket dilemma...

Dagens dilemma;

Vad gör man när man far en inbjudan av pojkvännens vänners flickvänner till att spendera en "härlig" kväll med dem, drickandes cosmopolitans och ga pa Sex & the City-filmen i höga klackar?

Vad svarar man, när man hellre dör än tillbringar en torsdagskväll i SATC-anda, men inbjudarna redan tycker att man är dryg, sarkastisk och snorkig för att man rakade hana Norah Jones pa en middagsbjudning och sa att livet var grymt roligt när man var 14 och tyckte navelpiercing var det coolaste och det blev lite obekvämt när det visade sig att tre av tjejerna har navelpiercing fortfarande vid 25-30-ars aldern?

Vad gör man när pojkvännen ber om att man ska oironiskt detlaga i denna kväll, eftersom han sa gärna vill att alla ska tycka om mig lika mycket som han gör?

Fan. Tips?

/B


Rosa, rosa, rosa...

I fredags, efter jobbet, sa svängde jag förbi Geneve's variant av NK och köpte ett dyrt rosa nagellack för mina sista pengar.

Jag tycker inte ens om nagellack. Men jag skyller pa tillfällig hjärnblödning eller nagot. Eftersom jag ända maste lana pengar av min kära man borde jag köpt ett par skor istället.

jaja, man lär sig av sina misstag antar jag.

Kleerup och min iPhone

Sitter pa kontoret. Har lite trakigt. Tar upp min telefon. Köper Kleerups skiva. Genom min iPhone.  
Fasiken vad jag älskar dagens teknik...

/B

Men nu far det vara nog med de här jävla solglasögonen

Jo, jag har förstatt att förra arets Wayfarers-hets har eskalerat till nagot extremt denna sommar. Men nu far det fan vara nog.Alla bilder är fran ett och samma bildreportage fran Vouge. Temat var INTE solglasögon.

Jag ger upp. Tror ni Anna Wintour hade haft pa sig nagot sant här? I think not...

/B - i klassiska pilotglasögon. Hela jävla sommaren.

CRAVINGS!!!!

Med risk för att lata som en idiot-modebloggare sa har jag en fruktansvärd shopping-lust. Jag maste bara köpa massa grejer. Problemet? Bankkontot är tommare än tomt pa grund av ny lägenhet och diverse raider pa IKEA och andra möbelaffärer.

Men jag dör här. Jag far kallsvettningar varje lunch da jag smyger runt i Geneve's shoppingkvarter och tranar efter saker i MaxMara-fönstret och Bottega Veneta. Mitt VISA-kort darrar av exhaltering när jag passerar Zara och jag slinker in pa H&M och köper typ en harklämma bara för att stilla begäret. Inget hjälper. Och jag maste maste maste ha nya kläder. Jag dööööööööööööööööööööööör.

Snart... snart kommer lönen igen...


Hybris, schmybris..

Jaha. Här har vi hybris så det skriker om det, men inte beundransvärd hybris som ger mig inspiration, utan hybris från en bortskämd skitunge som har Paris Hilton som förebild. Har man en snorrik far så kan man som tonåring få sig ett modeimperium snabbt som ögat. Varför bygga upp det på det gamla hederliga sättet och låta namnet få högt anseende och ett gott rykte, när man bara kan hux flux bygga det på nolltid? Classy? Inte på långa vägar.

"When I grew up, I stopped wanting to be a princess. I always said I wanted to be a designer," Kira explains. "Or do something that has to do with fashion."

Hon har verkligen slagit huvudet på spiken med tröjor med tryck som : SWEETIE, GORGEOUS och HE DOESN'T DESERV-.

Där har vi ett modeimperium som heter duga.


/L.

Backpackers, schmackpackers.

Detta bevisar bara vad jag alltid ansett, nämligen att backpackers är vanliga turister som söker acceptans inom den egna gruppen genom att prata om exakt samma saker, klä sig likadant och försöka anamma en orädd hippielivsstil, men i slutändan är de smått rädda för lokalbefolkningen och håller sig för sig själva. Jag har själv varit i den positionen men  både förvånats och förfärats över hur de som kallar sig unika och individualister är egentligen en skock får. Fast "backpackermodet" tilltalar mig. Det är inget jag skulle slänga på mig för en tur på stan, men jag saknar lite att gå i ett par sletna randiga vida byxor, flipflops och ett sletet linne.det är inget  The Sartoralist-material, men gött är det.

/L.

Föräldraledighets-nonsens...

"Eftersom män tjänar mer än kvinnor är mammor mer lediga än pappor. Eftersom män är mindre lediga än kvinnor satsar arbetsgivarna mer på dem. Och eftersom arbetsgivarna satsar mer på män tjänar de mer"

Vara (eeeh. Era. Jag har schweiziskt bankkonto...) skattepengar finansierar föräldrarledigheten och jag tycker det är skrämmande att kraven pa obligatorisk delad föräldraledighet fortfarande inte tas pa allvar. Inte fan far jag ge bort mina semester-veckor till min partner, varför ska han fa ge bort sin föräldraledighet till mig? Skattepengar ska inte användas till diskriminerande ändamal och jag har tappat tron pa frivilligheten.

/B

Pa tal om hybris...

sa tror jag Eva Longoria hade en släng av det häromdagen i Cannes."I shall be like a swan. But not Bjork swan, I shall steel all tulle from every ballet dancer in the whole of France for my dress. And it shall be SPLENDID. SPLENDID I SAY"
 
/B

Anna Wintour - Anna Schmintour...

Pa tal om Anna Wintour ville jag bara lägga upp lite bilder pa det galet snygga reportage som Vouge Paris gjorde i höstas, med Snejana Onopka som Anna "annarexic" Wintour.Eftersom det är hybrisveckan sa inspireras jag av Anna/Snejana Wintour och stormar runt pa kontoret i jättehöga klackar och ställer till mycket besvär för var kaxiga receptionist.

Hon far skicka mina fedex-paket, arkivera mina dokument och ringa folk i Dublin at mig. Nu ska jag ringa henne och be henne ringa och beställa bord pa lunchrestaurangen nere vid sjön. Undrar om hon gar med pa att lämna in mina skor för klackning??/B

Magpie of Fashion.

Hybrisveckan fortsätter i drömmarnas tecken, och min dagdröm just nu är att sitta och skvallra med modets skata nummer ett Lagerfeld och Anna Wintour. Men för att ens göra det känns det som att man får gå på en grapefruktsdiet i all fall tre månader innan man ens får var i närheten av dem. Men elit är dem.Jävla twigs hela bunten.

/L.

Skilda världar, Schmilda Schvärldar.

Åt frukost med TV, dator och radio på, allt i sin ordning med andra ord. Att bo sjäv kan vara lite småtrist, och att ha på alla medier man kan tänka sig gör det lite hemtrevligare. Men att äta sin macka och höra Skilda Världar på TV4 i bakgdunden är inte mänskligt, och så är det bara. Skådespeleriet är så horribelt att jag känner att jag skulle kunna ta över alla rollera och göra hela "såpan" till en enmansshow. Hade inte DET varit intressant?


/L.

Lamest post ever

Hur sjukt jävla trakigt och meningslöst är det inte att blogga om vad man beställt pa Asos?

Men det är hybris-veckan, sa jag gör det ända./B

Hybris-veckan, dag 2...

I dag är det inte jag som har hybris, det är mina tva kollegor. Alla viktiga människor pa min hedgefond är i New York och springer runt som tokar mellan 5th Avenue, Wall Street, och taget fran Grand Central till Greenwich och gör viktiga saker som att tjäna miljoner at sig själva. Jag och mina tva kollegor sitter kvar i Geneve, ensamma pa kontoret och tänker att livet verkra bra mycket roligare over there.

Sa, när kontoret är tomt och jag mest ägnar tid at att komma pa nya kaffe-varianter med företagets Nespresso-maskin, tyckte jag att det var läge att ha jeans pa jobbet en dag.

Det gick tydligen inte hem.

Mina tva Gordon Gecko-kollegor sa "oh, did we miss the memo on casual tuesday?" och var receptionist blängde pa mina Air Jordans och undrade varför jag dyker upp pa jobbet när jag är ledig.

Jävla pretantiösa hedgefond-människor...

Hybris, javisst!

Från och med idag är det temaveckor som råder på Fancy Schmancy, och för att spegla vår genialitet och våra kvicktänkta hjärnor så är den första veckan Hybrisveckan.


hy´bris subst., best. f. ~ el. ~en
ORDLED: hybr-is-en

· starkt överdriven uppskattning av det egna jaget och den egna förmågan vanl. som följd av tidigare framgångar; urspr. (i det antika Grekland) betraktad som den svåraste synden mot gudarna {eövermod}: efter alla segrarna greps spelarna av ~ och det straffade sig

BET.NYANS: ngt utvidgat: nationell ~
HIST.: sedan 1897; av grek. hybris med samma bet.

Jag, L, har ambitionen att bli en framstående antropolog som förändrar rådande paradigmer. Jag ska hjälpa Latinamerikas kvinnor undan förtrycket och machismon, och jag ska när jag är där och arbetar ta en massa fantastiska foton som jag sedan ställer ut världen över. Jag ska bli antropologins främsta fotograf och jag ska vinna Pulitzer Prize for Feature Photography.


Det är endast med hybris som man kommer riktigt, riktigt långt.


/L.


Tack Materazzi
"Tack Matrix för att du ville ta den straffen, även om det inte var du som skulle lägga den, för att du sedan var stor nog att be om ursäkt, för att du filmar för att vinna tid. För att du filmar för att jävlas. För att du kapar som en galning och sen låtsas om som att der regnar. Jag älskar att ha dig i Inter. Men jag hade hatat dig i vilket annat lag som helst."

- skribent pa svenskafans.com

Sen tycker jag att denna bildtext är rolig...


Figo with the trophy and Ibrahimovic

Lo Scudetto-yra


I dag sitter jag pa jobbet med min Inter-halsduk. Och kollar om och om igen pa Youtube-klipp.Och far nästan tarar i ögonen. Mitt lag, mitt fina fina lag har gjort det igen. I ösregn visar de hela världen vad Pazza Inter kan göra utan Pazza. Pa riktigt den här gangen.

I dag är fotboll det bästa som finns. Och jag bara myser och väntar pa EM.

/B

And it hurts with every heartbeat...

Denna fredag ser jag fram emot:

- Kleerups album som släpps snart och ska vara i samma klass som gudomligt vackra singeln Every heartbeat.
- Nattens hockey-semi mot Kanada. Allez Suede!
- Höga klackar och chinos, samt en halvlugn kväll med middag och drinkar
- langsam lördagsfrukost med ägg, kaffe, scones och Financial Times Weekend.

/B


Cykel-L!

En sommar utan cykel är en tråkig sommar. Att glida runt med trallvänlig musik i iPoden runt i stan, eller cykla ut en tidig eftermiddag till havet är bland det härligase som finns. Man förbättrar sin kondis, är sjukt snygg och ökar på lyckokänslorna. Hurtiga L är på framtåg och ska fan köpa en begagnad cykel. En het man på cykel är även det oslagbart, speciellt ifall han har stil som få och en cigg i mungipan.

Milano. The Sartorialist.


It's Britney, bitch!

Jag gjorde ett avstandstagande i Januari. Jag slutade läsa nagonting som hade med Britney att göra. Papparazzi-fotograferna fotade ända, och världens alla tidningar publiserade och gottade sig i hennes misär, trots min lilla bojkott. Men jag kände att nagonstans fick det vara nog. Jag ville inte vara med mer.

För jag gillar ju Britney. Jag tycker senaste skivan är grymt bra (I'm a radar, I'm a radar, I'm a radar skuttar jag runt och sjunger i mitt vardagsrum minst en gang om dagen) och hon var ruskigt snygg pa toppen av hennes karriär när hon sjöng I'm a slave for you pa MTV Video Awards iklädd en stor gul orm.Jag är en av de som hejar pa Britney, och hoppas att hon snart kommer att ta sexy tillbaka och göra en Christina/Kylie/Justin. Ga fran töntig flickidol till mogen, snygg, popstjärna som gör grym popmusik som mixas av franska dj's till galna klubbvältare.

Utan att läsa nagot om Britney ramlade jag över en nytagen bild pa henne.

It's Britney, bitch! Och jag hoppas hon är pa väg tillbaka.

/B

The Lame Game.

Rabiata L är på krigsstigen. Nu gäller det en väns fascination över The Game av Neil Strauss. Boken är gammal som gatan och han har tjatat om den i snart ett år, men det är nu som jag har börjat inse vilken effekt den har på västvärldens osäkra män. Att Neil har gått från en blyg liten råtta till en glassig player är väl bra för honom, och det är bra att han kan vara en inspirationskälla för osäkra killar runtom i Sverige som oftast står och trycker i hörnen på krogarna, men då bör det stanna vid inspirationskälla. Att intensivkurser för flera tusen finns och små sektliknande grupper bildats där The Game är bibeln, Neil är Gud och pick-up är en livsstil är för mycket för mig. Ser vi tjejer ut som små antiloper som väntar på att överrumplas av någon som levererar den ena statiska raggningsrepliken efter den andra? Nej. Visst, killar, låt er inspireras av boken men hitta er egen stil, för Guds skull. En raggningsreplik till om något ointressant och jag gör något självdestruktivt.


/L.

Kärlek till ett land, en kultur, ett sätt att leva, ett sätt att vara

Jag har alltid haft en speciell kärlek för Italien, mycket pa grund av min mamma. När jag slutade gymnasiet packade jag mina väskor och drog söderut, till Florens för sprakreseliv, italienska killar och Gucci's hemstad. Italien är som ett u-land, och italienarna är fruktansvärt bakatsträvande. Men de är fantastiska. I Sverige är man bra på att idiotförklara italienarna, men Italien skrattar tillbaka.

Jag älskar Italien, världens vackraste land. Och sa tragiskt. Jag älskar fotbollen, stoltheten, splittringen, gesterna, kläderna, stilen, aristokraterna, det smutsiga, bakgator i Neapel och Palermo, och vinet. Alltid vinet.

När jag bodde i Florens hade Fiorentina precis gatt i konkurs och ateruppstatt som Florentina. Nästan samma sak men ändå inte. De låg i division C2, sa långt ner man kan komma. Men publiken i Florens ställde ändå upp för sitt lag när man mötte bortglömda lag fran Toscana. Di Livio, en av italiens bästa spelare följde med sitt lag ner. Han var hjälten som valde bort pengarna för kärleken till sitt lag. Jag var där varje söndag, alla var där. Vi sjöng när Florentina vann över lag ingen kommer ihåg. Det var vackert, och bara fullt av kärlek och hopp.  

Sommaren 2006. Italien spottade hela tips-extra Sverige och anglofilerna i ansiktet och gick till final. Efter den mest fantastiska fotbollsmatchen i världshistorien, semifinalen mellan Tyskland och Italien, så var saken klar. Vi tog bilen från Geneve till Milano, för att se finalen på plats. I landet jag älskar.

Som Inter-fan har jag alltid försvarat allt Materazzi gjort. När han sparkade ner Zlatan (då i Juve) hånskrattade jag. Så mitt på Piazza Del Duomo ser vi Materazzi stega fram. Jag glömmer aldrig blicken när han ska slå sin straff. Publiken i Tyskland busvisslar. Vi är tysta. Materazzis straff är den grymmaste av de alla. Italien vinner. Jag grater. Det är det mäktigaste känslan.

/B


I want to be like Grace Kelly/B

Best of Both Worlds...

Endast för L & B...
Varför bara bära lila eller guld, när man kan kombinera de bada?

/B

Dagens look


Daria Werbowy fran senaste numret av Vogue Hommes International

Sno stilen:

- Sluta ät
- Använd mycket baby-olja
- rulla runt i sand

/B

Sex & the shitty!

Sa, filmen hade premiär.

Intresseklubben antecknar.Det ryktas om en miljon klädbyten och att designers ber om att far vara med i filmen.
Intresseklubben antecknar.

Jag hittar hellre inspiration i andra filmer och gör som Time Out. Lägg ner!/B

Back in business

Efter lite krangel med blogg-server och grejer är L och jag tillbaka. Nu jävlar ska det bloggas.

/B

What to wear? - Hur man kommer fram till dagens outfit.

  • Vaknar. Första tanken; vad ska jag göra idag, och vad ska jag ha pa mig?
  • äter ägg och dricker kaffe. I pyjamas. Funderar pa vad jag ska göra och ha pa mig.
  • Bestämmer mig, de nya, svinhöga, turkosa skorna som jag köpte i fredagsyran efter jobbet igar.
  • Brakar med min pojkvän. Han vill otippat klättra i berg idag. Man kan inte ha turkosa klackar när man klättrar i berg. Jag lägger in veto.
  • Vi tjurar. Ligger i sängen och surfar. Kollar Sartorialist. Hittar följande bild
image104
  • Hoppar upp, rotar fram ett par chinos i pojkvännens garderob
  • Skriker I GOT IT! och inser att upprullade herr-chinos, mina turkosa skor, tillsammans med en vit skjorta blir en perfekt lördags-outfit, och blir plötsligt pa mycket bättre humör.
  • Kompromissar med pojkvännen, det blir squash. Och sen lunch vid sjön i klädd dagens outfit.


Puh!

/B


Stockholms-abstinens

Jag läser att det är 20 grader varmt i Stockholm och Kleerup spelar pa Pontus by the Sea's terass ikväll. Och jag börjar nästan grata. Jag älskar försommar i Sverige, jag älskar Pontus terass och jag älskar att mingla med hipsters pa Kleerup-spelningar. Jag sitter pa mitt schweiziska kontor, är jättebakfull, har inget att göra för alla är i New York utom jag, och har fruktansvärd hemlängtan.

Det är 25 grader här, jag hade en fantastiskt trevlig kväll igar, jag sitter och bloggar hela dagen och jag far grymt bra betalt, jag har precis flyttat in i en fantastisk sekelskiftslägenhet med min fina man och jag ska köpa god mat och tva flaskor chablis efter jobbet och hänga pa var balkong i kväll. Sa jag borde inte klaga.

Men jag har Stockholmsabstinens och gräset är alltid grönare pa andra sidan. Jag saknar Stockholm, mina vänner, min syster och just nu saknar jag Kleerup pa Pontus by the Sea. Jag är inte alls nöjd med situationen.

/B

House of Deréon

Redan när jag hörde att Tina Knowles, Beyonce's mamma, skulle starta ett klädmärke visste jag att det skulle ga illa. Om man tycker att dessa outfits var en bra ide, da har man liksom inget att göra inom mode-industrin.
image102

Men att det var riktigt sa katastrofalt hade jag aldrig räknat med.

image103
(Bild: Perez Hilton)

New generation of independent women? Inte bara är det fel, jag blir ocksa offended by the fugliness of the clothes.

/B


.

Hur Nina Simone tenderar att balla ur i slutet av hennes låtar förundrar mig, detta eviga "mmdubambadamomudababdmanda" är något jag helst spolar förbi, men i hennes I'm Feeling Good går det liksom an. Jag fullkomligt älskar hur blåsinstrumenten dundrar fram med sina BAM-BABAM-BABAM-BABAM. När jag fokuserar på just det där ljudet ger det mig lite pinupp-känsla á la can-can, med ben man sparkar och brösten man skakar på ( but in a classy way!). Men sen lyssnar man på hennes röst och blir nästan religiös. Kanske är för att jag har så många minnen till den, för jag lyssnar alltid på den så fort en känsla av frid lägger sig över mig. Den där känslan av att stanna upp i nuet och se sig omkring på omgivningen och bara njuta. Känslan av att inte vilja vara någon annanstans än här och nu. Jag vaknade i morse och kände med en gång att det var en sån här dag idag. Jag har ätit min übernyttiga frukost, ska hoppa in i duschen snart och sen sticka ner till kiropraktorn och knäcka nacken lite, och jag VET med all säkerhet att jag kommer vara en leendes yogi idag. Jag önskar att jag kunde lägga ut låten på sidan, men jag orkar inte med komplikationer. Bilder går an men inte musik.
Ett par Galapagos-minnen smyger sig tillbaka till medvetandet under låten.
image101


Ha det bra och namaste!/L.

Älvlik

Klänningen kankse inte skulle passa mig denna veckan pga lingonveckans kära vätskeansamlingar, men den här finfina klänningen hade jag velat ha någon fin sommarkväll, vare sig jag skulle närvara vid en grillfest på gården eller hänga på puben. Jag hade nog bott i den här klänningen under hela sommarn.
image100

Men jag gillar verkligen inte Amber, har aldrig gjort det och kommer aldrig att göra det heller./L.

Sma-blommiga klänningar...

är fan det fulaste jag vet. Hittar denna bild pa en känd modebloggares sida.

image99

Game over.  

/B

Dagens citat:

Någon undrade hur jag kunde vara så elak mot andra människor, och om jag inte har något hjärta.

Jo, jag har visste ett hjärta. Visserligen är det hårt som sten, men hellre det än ett transplanterat grishjärta som dunkar i takt till En Rosa Helikopter, som jag misstänker att många av er har.

äntligen levererar Stureplans vackraste det perfekta svarettill alla som tycker att man är elak.

/B


Potato-sack, potato-schmack

Jag är lite radvill över denna outfit pa fantastiskt vackra och mode-aristokratiska Margherita Missoni.

image96


Första reaktionen är; Oh lord! Jag älskar det. Färgen. Paletterna. Henne.

Andra reaktionen: Vänta lite... Modellen. Den konstiga volangen över brösten. Potatissäcken. Men vad har hon pa sig?

Tredje reaktionen: Skitsamma. Hon är svinsnygg. Och kolla in skorna. Ojojojojoj.

/B

Eva Longoria; you bitch!

Det var ju jag som skulle ha den här fantastiska klänningen fran Marchesa.
image95

Fine, if that's the way you wanna play it, Eva.
Du ser svettigt blek ut i ansiktet. Ha!

Agyness Deyn - backlashen

Nu kommer det. Agyness-backlashen. Glöm inte vem som ifragasatt henne fran början...

"Someone somewhere along the line decided that we need a new culture-by-way-of-fashion icon as a sort of generational figurehead. That Moss chick, well, she's just been around a bit long now, hasn't she? And Lily Cole, well, rather unjustly, she somehow became the visual symbol for any discussion about anorexia, so citing her as an icon of fabulous fashionability became a little bit tricky. And then, with the kind of timing that would have Dorothy Parker gasp with envy, up pops Agyness, with her misspelt fake name (Laura Hollins, since you asked), her northern accent (so that what is often referred to as "the London style press" - aka, those big magazines that have a commendable appreciation for the utterly meaningless and will include at least one black and white photo of a model standing by a dirty canal and wearing ugly shoes and a headdress from last year's Notting Hill Carnival - can patronisingly refer to her as "real"), her frankly weird taste in clothes and her fondness for hanging out with people who live in east London.

To be honest, there are times when I doubt if she's an actual human being but rather a CGI construct from the office of Dazed & Confused.


Don't get me wrong, I'm sure she's a lovely girl and, yes, a very pretty one. But with that peroxide crop and her love of DM boots and strange stretchy miniskirts, surely I'm not the only one baffled by all the adulation of this so-called "style maverick" when Roxette carved this niche with rather more aplomb almost 20 years ago? Crikey, the magazine iD has dedicated its entire May issue to the woman. A little bit of overkill, yuhthink?"

image94


Inte bara har jag fatt en ny favorit (Guardian's Hadley Freeman), jag har äntligen fatt det bekräftat att hon inte heter Agyness. Laura!

Ha!

/B

Torrschampoo

Med risk för att lata som en skönhetsbloggare;

Arets grej: Torrschampoo. Dock inte för att det har magiska effekter pa haret, men mest för att jag aldrig gillat att trvätta haret. Allt blir sa blött.

Sa här skriver Johan Wirfalt "Om inte modesamtalet i kommande numret av Rodeo fastslår något annat hävdar jag bestämt att 2008, förutom att vara året då män skriver alldeles för mycket om The Wire, är torrschampots år."

Om Rodeo säger sa, da vet jag att det är rätt.

Dessutom, jag försökte lansera glasögonsnodden som ny trend förra sommaren. Det fastnade aldrig, varken i Stockholm eller Geneve. Men jag försöker igen. Min kedja (i guld förstas) hänger pa solglasögonen och dinglar runt nacken. Dessutom är det praktiskt.

/B

Dagens outfit

I dag försöker jag se ut som den bedarande flickan fran södra Frankrike som jag bloggade om igar. Jag har min pojkväns svarta kavaj, med upprullade ärmar, svart kjol, t-shirt och mina svarta stövletter.

Jag är inte riktigt lika snygg, men jag jobbar pa det.


/B

Pete och Amy

Pete Doherty och Amy Winehouse ska sjunga duett ihop hörde jag nyss.

image92image93

Det kan bara bli bra, det här.

Sartorialist, jag dör...

Jag forsätter med dagens hysteriska bloggande;

Kolla in det här

image91

Bild: The Sartorialist 

är det inte bara sa snyggt att man dör? Att bilden är tagen pa en konst och mode-utställning i södra Frankrike gör det hela bara bättre. Jag bor visserligen i Schweiz, men eftersom vi pratar franska här och det är ungefär 1 km till franska gränsen sa känner jag att jag ska bli fransyska pa heltid.

/B

Ve och fasa.

Hur kan man missta l'enfant terrible/geniet Tracy Morgan, från 30 Rock och SNL, för Ice Cube? Min kära kollega B postade nyss ett inlägg som fick mig att skratta, och sedan gråta.


Vart är världen på väg? Ser alla svarta likadana ut, eller? Ja, jag drog raskortet. So, sue me!/L.


B bloggar ihjäl sig idag

Man skulle kunna tro att jag inte har något att göra pa jobbet idag, men oj så fel man har då. Jag avverkar analyser och rapporter i hejdundrande fart, telefonen ringer i ett kör och jag har redan skickat 52 mail idag. Ju mer jag jobbar, ju mer effektiv blir jag, vilket leder till att jag slänger ihop mer blogginlägg än vad jag normal lyckas med pa en hel vecka. 

Så, till ämnet;

Jag har tidigare beskrivit min beundran för Lisa Corneliusson. är jag den sista i hela världen som far reda pa att hon bloggar pa SVT och det ser ut som att hon har ett program. Ett tv-prgoram? Jag förstar inte riktigt. Kolla in LLC och se om ni förstar om det är en blogg, ett tv-program eller nagot slags webb-tv projekt.

Kolla även in PSL, där Per Sinding-Larsen bloggar och har ett liknande tv-program, webb-tv projekt eller vad det nu är för nagot.

De är sa bra, bada tva. Kolla in detta inlägg (pa LLC, men skrivet av PSL) och detta (ocksa pa LLC men av PSL).

Jag gillar Lisa och har alltid gillar Per's lugna stämma som berättar metodiskt om nagot obskyrt rockband pa 90-talet. Varför läser folk alla dessa skitbloggar när det finns sa här bra folk som man kan ägna sin tid at?

/B

Enbart för min vän L

image90

Mina tankar runt Agyness Deyn forstätter

i-D släpper en specialutgåva kallad "Agyness Deyn Issue: ICON". De har åtta olika omslag och en hel tidning dedikerad till en henne.

image89

Jag förstar inte varför. Jomen hon är fulsnygg och alla tycker hon  är cool utom jag. Men ikon? Efter typ ett halvar i ropet. Nu far de väl ända lugna ner sig lite, tycker ni inte?

/B

Running all year!

Hmmm, trots att vi är i olika länder verkar L och jag befinna oss pa samma vaglängd för det mesta. Vi ogillar byxor och har fatt för oss att löpträning is the shit.

Eftersom min rom-diet gick at skogen fanns det inte mycket mer att göra än att börja träna. Själv springer jag 5 km tre ganger i veckan nu förtiden. Och har plötsligt blivit en av de där vidriga människorna som talar om kickar och löp-eufori.

Ut och spring med er människor. Det är svintrakigt i början, men sjukt grymt efter ett tag. Dessutom, ju mer man springer, destu mindre blir problemen. Sadetsa!

/B

Seglar-mode

Aftonbladet och Sofi Fahrman tipsar om seglarmode.

Det känns ju hett och nyskapande.

/B

Run of the year..

Hela januari och februari var jag otroligt taggad på att springa Vårruset, men i mars glömde jag totalt bort loppet jag skulle springa med mina kära arbetskamrater. Och i förrgår på väg hem från söndagsmiddagen hos mor kom jag på att lopphelvetet är imorgon. Fan. Jag som hade lagt upp ett helt vattentätt träningsschema som jag skulle slaviskt följa, men mina tankar hade börjat vandrat någon annanstans någon gång i mars. Oc h ni vet vart detta leder, jag har en halvkass kondition och ska springa ett lopp som jag hade velat göra på 20 minuter. Jag struntar i ifall mina organ kollapsar under loppet, jag tänker ge allt jag har och jag ska fan springa hela vägen. Jag ska flåsa, svettas och kommer säkert att gråta, men det är okej. Jag har tjatat år ut och år in om att jag ska springa Göteborgsvarvet eller något annat lopp. Här är min chans, jag kanske inte kommer klara det på den tid jag önskar, men jag kommer att ha gjort det i alla fall. Och jag kommer att se ut som Richard Simmons, viktminskningsgurun, i färgglada små shorts och skrikigt linne.

image88

/L

Langklänning blir det

Jepp. Kjol vs langklänning-konflikten är äntligen avgjord. Det är den langa klänningen som vinner mitt hjärta i sommar. Fast jag kommer med största sannolikhet bara använda mina puffiga Prada-liknande kjolar, eftersom langklänningar har en tendens att vara sa... sa langa.image87
klänning fran Matthew Williamson


Meningslöst jävla skit

I dag är jag lite upprörd över saker. Och har trakigt pa jobbet. Det är klämdag och alla inom finansvärlden verkar tagit ledigt vilket gör att jag slösurfar istället för att leta reda pa 22 borttappade miljoner som fattas pa ett konto.

Da läser jag det här. Freja's Closet. Hon som var med i svenska topmodel för ett par ar sen. Har sett hennes sida pa stureplan.se och alltid tyckt den var meningslös, men aldrig riktigt orkat brytt mig.

Men för i helvete vad meningslöst det är. Om man ska kalla sig modeskribent far man väl atminstone försöka göra nagot engagerat. Sjukt trakiga sma bilder med galet tam styling och oinspirerad look. Hon är jättesöt och har fina kläder, men det hjälper ju inte om man inte har nagon kreativ känsla eller nagot orginellt att tillföra över huvudtaget. Hon ger trista tips och skriver meningslösa bildtexter som "Hur tänkte jag här då? Brunbrända ben, kortkort och en tuff liten kavajjacka."

image86
bild stulen helt skamlöst fran Freja's Closet pa stureplan.se


Det är sa trakigt att jag somnar. Ingen kan ju bry sig om dessa krönikor, inlägg eller vad fan hon nu kan kalla det.

Det finns en anledning att ingen erbjudit henne massa pengar för att börja blogga.

/B

Konsumptionshets

Har tänkt ganska mycket pa konsumtion de senaste dagarna. Jag och min pojkvän flyttar in i en ny lägenhet imorgon. En helt tom lägenhet. Och vi maste köpa allt fran början.

Sa jag tänker pa mina föräldrar, som fick min syster när de var 25 och 26, samma alder som jag och min pojkvän är just nu. Mamma var konstnär och pappa pluggade pa universitetet. Och de bodde i en liten trea, och sen kom jag. Och de hade det helt utmärkt utan pengar. Möblerna köptes pa second hand, de drack rödtjut med sina kommunistvänner och klädde mig och min syster i manchesteroveraller. De la undan pengar hela aret till familjens semester, en ny begagnad bil och nya kläder till växande barn. Med aren sa tar karriärer fart, och pengar börjar sakta med säkert rulla in. Och de kunde spendera lite mer. Och lite till.

Men det är annorlunda idag. Vi ska ha allt nu och vi köper innan vi sparar. Vi ska ha designade möbler, bostadsrätter, Acne-kappor, Chanelväskor och champage. Aldrig pinnstolar, aldrig tjock.tv och vi ska gärna aka iväg till Paris eller Rom över en helg da och da. Vi ska ha samma levnadstandard som tva 50-aringar, med solida karriärer och utflugna barn. Och vi ska ha det när vi är 20 ar gamla.
 
Vi ska ha allt, innan vi ens tjänat nagra pengar. Och det finns ingen tolerans för att det tar tid. Det finns ingen acceptans för att leva ett sant liv som vara föräldrar levde när de var unga. Vi ska ha allt. Nu. Och jag känner mig helt galet stressad över att inte ens min hedgefondlön kommer räcka till att kitta upp hela min lägenhet med designermöbler denna vecka samt aka till Barcelona för en partyhelg.

/B

RSS 2.0