Starbucks

Hur jävla arg blir man inte när man trotsat regnet och gatt hela vägen till Starbucks för att köpa en rykande stor latte och kommer upp pa kontoret igen och inser att det är en jävla Chai-te-latte med kanel man har fatt?

Chai-te? Vem fan tror ni att jag är, nagon jävla hippie?

Världens jobbigast vecka forsätter.

/B

Finanskid living on the wild side

Det här dagen är ingen bra dag. Sen jag klev in pa kontoret i morse har jag bara känt;

nu skiter jag i det här och tar ledigt resten av dagen, åker hem, lägger migi soffan, dricker vin, och tittar på battlestar galactica.

Men har jag gjort det? Nä! Men nu, tjugo minuter i sex skriker jag snart "Helvete, jag gar hem nu, jag skiter i det här".


/ B - living on the wild side...


Carl Bildt och euron

Inte för att detta är en politisk blogg, men jag kan inte lata bli att undra vad var käre utrikesminister menar med följande uttalande: "Sverige och EU ska tacka sin lyckliga stjärna för att euron finns". Detta tydligen för att en dollar nu kostar 8:11 kronor. Han talar om att vi borde ha en ny debatt där vi aterigen ska besluta om EMU-inträde (har vi inte redan gjort det?) men glömmer dock att berätta att det inte bara är svenska kronan som fallit, utan euron med. Euron var uppe i 1.6 USD i juli och har nu sjunkt till 1.24 USD.

USD/EURUSD/SEKJag vet inte, men jag tycker att graferna paminner lite om varandra. Carl Bildt däremot verkar säker pa sin sak och tycker att eurosamarbetet har visat sitt mycket stora värde under finanskrisen. Euro schmeuro säger vi här pa Fancy Schmancy och tycker vi ska behalla var svenska krona ett litet tag till...

Dagens finansnörderi med grafer och beräkningar är nu över och jag kommer snart aterkomma med ett inlägg om strumpbyxor eller nagot annan meningslöst.

/B

Fredagsbriljans

ännu en gang har jag visat vad skapet ska sta.Du fick 8 rätt!

8 rätt: Stäng av datorn, luta dig tillbaka och njut av din egen briljans.
6-7 rätt:
Nu kan du gå på AW med gott samvete.
4-5 rätt:
Det duger väl. 
2-3 rätt:
Du har en del att jobba på.
0-1 rätt:
Förbered dig på helgarbete. Sopa.Sa nu mina kära vänner lutar jag mig ater tillbaka och njuter av min egen briljans. OCh med dessa ord tar Fancy Schmancy - just another fashion blog helg.

Vi hörs pa mandag.

/B


Posh saklart...

Jag tjatade ju om hottie-skorna  av Louboutin för Rodarte som jag vill se pa nagon kändis;

Det blev Posh saklart.Hon är cool.

/B

Hallowintour

Det är snart Halloween. Jag upprepar givetvis tidigare ars formidabla kostymval och gar aterigen som Anna Wintour. Har funderat pa ga som Palin, men försöker nu övertyga min vän att ta över det förslaget sa att jag kan karaktärsutveckla Anna detta aret.B som Anna Wintour goes politics.

"Let's have a quick chat about this Palin woman.  How in Karl's name did she manage to spend $150,000 on clothes and still look so utterly demode?  That much money could buy me about five or six dresses (when Karl gives me the friends-and-family discount), however I realize some must, how do you say, stretch their money a little further.  She could have shopped at H&M and been better off.  She looks like she went through Hilary Clinton's trash two years ago.  And don't even get me started on her accent.  It makes me gag.  Anyone who works at Vogue who has any sort of accent gets sent to London for two months to unlearn the horrors that the Midwest (and apparently Alaska) does to the English language."

/B

Veckans politik

Angaende Marcus Birros användande av ordet "elit-judism" i en rubrik pa sin blogg och de kommentarer pa detta.

Jag fattar inte (och da ska ni veta att jag är jävligt smart faktiskt). Jag föRstar verkligen inte vad Birro har skrivit och varför folk är upprörda. Han skrev ordet "elit-judism" i en rubrik, men utvecklar varken ordet eller nagot antisemitiskt tyckande i själva texten. Jag ser det inte. Vart finns det som upprör folk? Blir folk upprörda? är det bara judar som blir upprörda eller är det kristna, icke-religiösa eller muslimer ocksa? Helt plötsligt gar det en debatt genom de nätbaserade debattsidorna, och trots att jag läst alla nämna inlägg och kommentarer sa förstar jag inte alls. Det är väldigt Kafka-esque om jag far säga det. Min förvirring är total. är det nagon annan som fattar?

/B

P.S. Jag hoppas verkligen inte jag bli utpekad som anti-semitisk nu, det vore ju helt sanslöst. Jag har jobbat hela mitt liv för jämställdhet och lika rättigheter för alla. Det vore under min värdighet att tycka illa eller rent av hata ett folkslag, en religion, en hudfärg eller nagot liknande.  

P.P.S.
HAHAHA, en av personerna som skrivit inlägg in denna debatt har följade presentationstext:

Om författaren

Som medlem i Mensa sedan 13 år, har jag kämpat mot den fördumning av samhällsklimatet som utförs av de som själva titulerar sig "intellektuella", men som i själva verket bör beskrivas som "livsstilssocialister".

Fan vad tungt att han är med i mensa. i 13 ar dessutom. Nu jävlar darrar "livsstilssocialisterna".

Balmain-fakes och DIY-miss

Jag gjorde inga hemmagjorda skor i helgen. Jag införskaffade mig ett par andra skor än de jag visade, ett par säckiga mockastövlar istället för farmorskängorna fran H&M. Jag köpte fransar (som egentligen var gardintillbehör för tanter i Geneve) och vagade mig in i Geneve's enda punkaffär.

Det visade sig att de hade alla möjliga sorters av nitar, men den exakta storleken jag ville ha var naturligtvis slut. Sa jag har ett par fula mockastövlar och gardintillbehör liggandes i en pase pa mitt köksgolv, väntandes pa att en punkare ska ta sig samman och beställa lite nya...

Sa jag köpte dessa skor pa Ebay igar istället.Balmain-fake? Oh yeah baby!De kostade bara 20 USD och jag jublade och klickade hem. Och fick betala 45 USD extra i frakt.

Sa nu har jag angest och undrar om jag har ett allvarligt shoppingproblem. Jag har knappt nagra pengar kvar tills lönen kommer och jag kan inte sluta köpa grejer. Detta är ingen "ojojoj, jag är sa tjejig och köper för manga skor, guuuud vad sex & the city jag är"-angest, det är riktigt angest. Jag blir äcklad av mig själv. Helst av allt vill jag bara avstyra mitt ebayköp, men da far man en anmälan och tänk om jag maste handla igen snart?

Jag blir lite darrig i knäna, och försöker lova mig själv att införa ett köpförbud. Men sa fort jag far lön sa maste jag köpa ett par nya löparskor, för mina andra är sjukt slitna och sen aker jag ju till Sverige snart och kronan har ju störtdykt sa det är monopol-priser pa kläder hemma i Sverige och dessutom börjar det ju bli kallt, sa jag maste nog köpa en ny jacka. Aaaarrrrggghh...

Jag ska fundera ut en plan. För att tygla mitt hysteriska shoppande. I morgon... Nu ska jag ga hem hela 40 minuter tidigare för att jag är sjuk. Jag ska inte köpa nagot pa vägen hem utan bara lägga mig i soffan, äta clementiner och lata min man laga mat till mig.

/B


Provrumsangest

Varför tar vissa människor så fruktansvärt lång tid pa sig i provrummen när de provar kläder?

Pa med tröjan och kolla i spegeln. Nej? Ja? Om du har statt där i 10 minuter, vad fan är det du funderar pa? Ja, du ser tjock ut. Nej, du har inte rad med den.

In. Pa. Ja. Eller Nej. Av. Ut.

Det är inte svarare än sa...

/B

Dagens multinational corporate

Jack: Lemon, I need your help.
Liz: Really, Jack Donaghy needs my...
Jack: Don't gloat, it makes you seem man-ish.

9 dagar kvar....

/B


Where do you go to, my lovely fashion?

Fashion bor här igen!

Jag är inne i en väldigt bra period (eller väldigt dalig om mina kollegor far välja) när det kommer till kläder. Jag har inte köpt massa nya grejer och jag ser inte alls plötsligt ut som Daria Werbowy. Men jag tycker plötsligt att det är sjukt roligt med kläder igen efter en väldigt angestfylld period, där jag har ogillat allt och känt mig fel i vad jag än tagit pa mig. Jag tror att det är mina hetsiga DIY-projekt som pamint mig om det roliga och kreativa med kläder. Om att bli inspirerad och fa skapa nagot eget, även om det bara är en kombination av saker alla andra har.

I fredags lyssnade jag pa den fantastiska Peter Sarstedts "Where do you go to, my lovely" pa vägen hem fran jobbet.Hör ni? Det later som orange-rött läppstift, lockigt rufsigt har, sotade ögon, enkla kläder men höga klackar. En cigg i mungipan och ett glas rödvin i handen. Det later som svarta tights och vit t-shirt. Det later som kilklackar, dragkedjor och massor av smycken. En lite för stor blazer över det hela. Ibland är det samma sak, musik, kläder och känslor. Allt gar ihop och bildar ett sammanhang. Och det är da allt faller pa plats. Fredagskvällen, i ovan beskrivda outfit var precis sa som laten far mig att känna. Det är en grym känsla när hela livet synkar...
B

(P.S. Cigaretten exkluderades ur den verkliga outfiten, men fanns med i huvudet som inspiration. Rökning som accessoar är inte bra, trots att det är grymt snyggt. D.S)

Ann D-chock!

Jag vandrade snabbt genom stan, pa väg hem fran jobbet. Funderade en del pa helgens planer, kvällens planer och självkart pa kvällens outfit.

Gar förbi en av de där hemska skobutikerna i Geneve, ni vet en san där kedja som säljer hundra svarta blanka stövlar och flipflops med tax-klack. Blänger lite i skyltfönstret och förbereder mig pa himlandet med ögonen at de katastrofalt fula skyltningarna... Tills... jag ser... skor som liknar säsongens absolut MASTE-HA MEN ALDRIG KOMMER ATT HA RAD MED-skor. Ni vet, stövlarna fran Ann Demeulemeester.Jag höll pa att svimma, och ser en stor skylt som skriker 119 CHF (runt 700 kronor). Det kittlar i magen och jag pilar in kvickt. Möts av detta:Jag ser bara snörningen. Oh my god, snörningen. Could it be? Kan denna förskräckliga affär ha gjort ett par schyssta kopior pa de fantastiska Ann D-stövlarna. Jag vagar knappt titta. Jag sträcker ut handen och rör vid den billiga läderimitationen... Jag blundar och lyfter upp stöveln.Helvete.

/B

det är under alla omständigheter bättre att bränna ett varuhus än att äga ettVåldsromantiken, modet, idealismen, politisk hardcore, revolutionen, kampen och stilen.Vänsterpolitikens mode far en ny dimension när Der Baader Meinhof komplex gar upp pa biograferna runt om i Europa. Jag är typisk vänster-medelklass och romantiserar som vanligt...
/B

Dagens outfit- L'esquinadeDagens outfit är inspirerad av min favorittoalett pa min favoritkvartersbar i Paris - L'esquinade.

Idag bär jag rött, svart, sammet, silversmycken, guldsmycken, pälsväst, kängor, rock & roll, och sidenband. (behöver jag tillägga att det är casual friday idag, dvs big boss, little boss & middle boss är pa bizznizz-resa?)

/B

Världens snyggaste skor

Jag har börjat ta bilder med Photobooth. Jag pallar inte att koppla upp min kamera till datorn hela tiden, förstar inte hur andra orkar. Finns det tradlösa digitalkameror? Tipsa gärna...

I allafall, jag springer runt med min macbook och tar bilder, för att de hamnar rakt pa skrivbordet. Ingen redigering, inget tjafs. Här är en bild pa världens snyggaste skor som har blivit lite lite enklare att ga i, men fortfarande gör sa in i helvete ont.Nu ska jag äta frukost och läsa Financial Times och tänka pa marknaderna en liten stund. Godmorgon, allihopa!

/B

DIY - jag har tappat det...

Jag pysslar mycket nu för tiden; jag klipper, syr, pusslar och klistrar ihop allt jag kan komma över. Jag har lyckats förstöra min favorittröja fran American Apparel när jag klippte upp hela ryggen sa jag fick skicka efter tva nya. En till att försöka igen och en som back-up. 

Nu ska jag göra egna skor. Jag köper dessa fran H&M:

 

Jag syr pa dubbla lager av fransar längs kanten:Och sen kniper man fast ett gäng nitar längs hela plösen och längs snörhalen.Sa har man svinsnygga skor som skulle kunna vara en kombination mellan Christian Louboutin för Rodarte och Balmain's fransbooties.
Jag vet vad jag ska göra i helgen. Ni?

/B

L & B

Som ni kanske märkt sa bloggar inte L här längre. Jag saknar min bloggkamrat men hoppas att hon kanske kommer tillbaka genom nagot sporadiskt inlägg här och där.

Jag fortsätter att blogga, men Fancy Schmancy- just another fashion blog har aldrig riktigt lyckats hitta en identitet. Vad fan vill jag egentligen? Vill jag blogga om mode seriöst? Eller vill jag bara vara sur och ironisk hela tiden och driva med alla andra modebloggar?

Ska ägna resten av arbetsdagen till att fundera pa detta. Aterkommer med resultat senare.

/B

Päls, lösgodis och ostfondue

Jag är sjuk. Det regnar ute. Jag sitter pa mitt kontor insvept i en jätteschal och huttrar. Har druckit 15 espressos och 12 flaskor apelsinjuice, men inget hjälper.

Allt jag vill göra är att ga hem fran jobbet, sätta pa mig en fuskpäls, lägga mig ner i soffan, käka massa lösgodis och kolla pa gamla filmer som "örnen har landat". Ska man vara sjuk bör man vara dekadent och förtjusande sjuk.

Men nej nej. Jag sitter i kostym pa ett kontor och dricker apelsinjuice och maste skriva rapporter och vänta pa att klockan blir sex sa att jag kan snubbla hem och byta om till ännu mer fula och meningslösa kläder snabbt innan jag ska iväg och äta ost-fondue med hes röst (den äckliga hesa rösten, inte den coola nerrökta jazz-hesa rösten) och snorig näsa.

Misär. Fashion bor verkligen inte här idag. Inte alls.

/B


Kampen om världens snyggaste skor

Jag har köpt världens snyggaste skor. De är jävligt futuristiska och Givenchy Fall 2008-aktiga. Och de gör sa hemskt ont att ga i. Jag är inte den som är den, och försöker undvika att klaga över onda skor men jag har aldrig varit med om nagot liknande. Jag hade pa mig dem igar, när jag firade kanadensisk thanksgiving (jag vet. Mycket konstigt, men sant händer här i Geneve). Trots att jag bara gick 50 meter till busshallplatsen (oglamouröst värre) och 100 meter fran busshallplatsen till festen sa tvingade jag min vän att köra mig hem senare pa kvällen. Jag kunde inte ga och fick böna och be för att han skulle hämta bilen och plocka upp mig framför porten.

Trots detta har jag pa mig dem idag igen. Jag tog av mig dem sa fort jag kom till jobbet i morse och far konstiga blickar av alla män när jag glider runt i stumplästen över heltäckningsmattorna. Kvinnorna som la märke till klackarna när jag kom in efter lunchen nickar medlidsamt... Sa nu sitter jag och dinglar med benen vid mitt skrivbord och blänger pa skorna. Jag tänker inte erkänna mig besegrad. Jag vägrar.

De är världens snyggaste skor, sa jag far allt lida. Bild kommer kanske ikväll om jag kan ta mig hem efter jobbet.

/B

Fredagsdilemma

Looking fashionable or looking good?

/B

Varumärkeskollen - Fancy Schmancy

KLÄDER
Skor: 
Aldo & Air Jordans
Jeans: H&M
T-shirt: Pojkvännens
Underkläder:  Vill gärna säga Agent Provocateur och Victoria's Secret men oftast H&M

ACCESSOARER
Väska:
Nej
Plånbok: I skinn och den är jävligt fet
Solglasögon: Aviators fran Pilgrim
Halsband: Sa manga som möjligt
Armband: Sa manga som möjligt

TEKNIK
Tv:
Sony? Philipps? Nagot sant där...
Stereo: Endast högtalare
Mobiltelefon: iPhone
Mp3: iPod
Dator: MacBook

BADRUM

Tandkräm: Colgate
Tvål: Savon de Marseille
Parfym: Stella McCartney och Versace
Hudkräm: Babyolja
Schampo & balsam: Clearasil och TORRSCHAMPO!
Hårprodukt: eeh? Gummiband? 
Medicin: Rödvin
Vitamin: Jag är väl för fan ingen hippie...
Huvudvärkstablett: Aldrig

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten:
San Pellegrino
Vin: En jordig, lantlig Rioja som smakar hö och stall
Bröd: Pain de Chocolate?
Choklad: Ha! Schweizisk sa klart, vad fan tror du?
Glass: Romrussin.

HEMMA
Säng:
It's where the magic happens
Lakan: Stalmannen och racerbilar
Espressomaskin: Svindyr Nespressomaskin som aldrig används pa grund av Starbucks tva trappor ner
Kylskåp: Ja, jag tror vi har ett
Porslin: Ikea

FÄRDMEDEL
Bil:
Nej.
Flygbolag: Swiss Air, men nu jävlar har Easy Jet börjat köra mellan Stockholm & Geneve sa förvänta er rakethöjande av mitt arliga koldioxidutsläpp.
Taxibolag: Taxi Geneve
Cykel: Stulen. Eller bortförd. Det star inte kvar vid sjön där jag parkerade den i juni i allafall.

MEDIA
Magasin:
The Economist och Vogue Paris (parce que non seulement je peux lire des articles, je parle aussi couramment le français. B - svenska modebloggerskor 1 - 0)
Tv: Arrested Development (ja, fortfarande), 30 Rock, Entourage, Gossip Girl, osv
Dagstidning: Financial Times och Wall Street Journal
Sajt: Jakandjil.com, bloomberg.com

ÖVRIGT
Frisörsalong:
Se inlägg
Bank: Schweiziskt bankkonto. Mycket hemligt.
Bensinstation: Den runt hörnet, där man kan köpa cola light pa söndagar
Gym: Dyrast i Geneve.

Vem var först?

Läser trendanalyser; "När Carine Roitfeld började komma till visningarna med mobilen i handen och inget mer, då visste man, väsktrenden är över."

Jag sa det för länge sedan; väskor är meningslösa och tillför ingenting till en outfit. Länge leve skorna!!!!!

(Mina favoritskor fran S/S09 kommer strax. Jag har en mapp i datorn som behöver redigeras, men den hàr jävla finanskrisen tar ju aldrig slut sa jag hinner inte riktigt med...)

/B

Jante-lagen

Jag läser ett väldigt fint inlägg pa Elin Kling's blogg. Hon skriver att hon är kommersiell, men att hon älskar sitt jobb. Att hon aldrig pastatt sig vara nagon annan och att hon inte förstar varför hon inte bara kan fa göra det hon gör utan att bli pahoppad och kritiserad hela tiden.

Det är ett väldigt ärligt inlägg och jag kände plötsligt en väldig sympati för henne. Hon gör ju faktiskt sin grej och hon gör det bra. Vill man ha high fashion och en konstnärlig modeblogg, da bör man leta sig nagon annanstans. Elin Kling har aldrig gjort nagon nagot ont, varför haller folk pa och sagar henne hela tiden?

Men sen sa läser jag kommentarerna (vilket man aldrig ska göra, bloggkommentarer är typ ondare än Israels gränsvakter... Typ) Och det talas om den berömda jantelagen. Jag funderar ofta pa jantelagen. Speciellt mycket när jag läser krönikor av folk som Johan Stael von Holstein och andra människor som tycker det är berättigat att ar 2008 fortfarande klaga pa den. är det inte lite billigt att klaga pa Sverige, svenskhet och jantelagen? Uttjatat? Speciellt när de gör det utan att riktigt tänka pa vad jantelagen betyder?

Ofta far man läsa att:

- att svenskarna är så tråkiga och stela
- att svenskar inte får tycka att man är bäst om man har kvalitéer
- att svenskar inte får skryta om saker man faktiskt är bra på.
- att svenskar inte lyfter fram dom duktiga i samhället utan istället ger all fokus på dom mest korkade människorna - helt utan kvalitéer.
- den svenska avundsjukan

Jag haller inte med. Vi är inte trakiga och stela. Vi har ett fantastiskt musikliv, designers, konstnärer, klubbliv, osv. Svenskar gör succé över hela världen, i alla fall rimligtvis för ett land med bara 9 miljoner invanare. Sverige är bra och bara för att svenska killar inte antastar i lika hög grad som de gör i andra delar av världen gör det inte oss till stela. Vi har gratis utbildning  och alla kan fa csn-lan.

Vi har ALLA möjligheter i världen att jobba med det vi vill. Alla möjligheter att lyckas inom vilken branch som helst. Allt är möjligt.

Vi kan fa pengar för att plugga obskyra medieprogram, sprakkurser (aka fylleresor och tonarshangel) utomlands, konstskolor i Norrland osv. Vi har gratis sjukvard och gratis utbildning. Vi kan na vara mal, pa riktigt - inte pa ett amerikanskt "dreams can come true"-sätt.

Och jag vet inte vart dessa människor lever, men det verkar som att man far vara duktig i Sverige, jag lovar. älskar vi inte Carolina Kluft och Susanna Kallur? Hyllar vi inte Robyn ohämmat när hon far vara med i Letterman och ligger etta pa englandslistan? är inte de flesta av oss skitstolta över Björn Borg, Abba, Roxette, H&M, kungahuset, Stellan Skarsgard, Ingvar Kamprad osv?

Vad man däremot inte far göra är att tycka att man är bättre än nagon annan. Man ska inte tycka att man är värd mer bara för att man har mycket pengar, för att man har en bra karriär, för att man är snygg eller för att man umgas med rätt människor. För mig är jantelagen inget daligt. För mig är jantelagen enbart en paminnelse om att vi är alla lika och vi är alla värda lika mycket. Du ska inte tro att du är bättre än nagon annan. För alla är bra. Faktiskt.

Det slar mig, att de som ater och ater igen klagar över "jante-lagen" verkar tycka att just de missgynnas. Att de förtjänar nagot mer än vad de har. Att andra haller dem tillbaka. "Svenskarna "haller dem tillbaka, aldrig de själva. Om de bara fick skrika lite om hur mycket bättre de är, da minsan, da far de den framgang de tror sig förtjäna. Eller? är inte Sverige istället ett fantastiskt land, där folk som Blondinbella kan bli oerhört rika och berömda pa ingenting?

Vem lider av jantelagen, egentligen? Gör du det? Saknar du framgang pa grund av jantelagen? Undviker du att göra karriär för att du är rädd för att jantelagen ska komma och ta dig?

Nä, jag tänkte väl det...

/B

Love it!


[Photo: Splash News]

Ibland vill jag bara hitta en rysk oljemiljonär här i Genève, köpa ett gäng pälsar och stjäla ex-fruns diamanter och bara glida runt och vara lyxig. 75-ariga Joan Collins - love it! Till och med peruken är grym. Jag vill vara hennes frenemy och dricka champagne, äta kaviar och planera utpressning/lönnmord av make nummer 6/maktspel.

/B

Bakisdagens självförtroende-pepp

Tillbaka fran lunchen. Gör ett test.

8 rätt: Stäng av datorn, luta dig tillbaka och njut av din egen briljans.
6-7 rätt:
Nu kan du gå på AW med gott samvete.
4-5 rätt:
Det duger väl. 
2-3 rätt:
Du har en del att jobba på.
0-1 rätt:
Förbered dig på helgarbete. Sopa.


Du fick 8 rätt!

Sa nu lutar jag mig tillbaka med en liten liten nespresso och njuter av min egen briljans. Jag är sa jävla smart att det nästan gör ont. Känner ni nobel-prisvibbarna? Känner ni?

/B


Aj!

Mitt huvud gör ont...

Jag var sjukt fab igar som konservativ siciliansk änka fast med röda sidenband virade runt mina höga klackar och vristerna samt röd bh under den svarta transparenta toppen. (bild pa mina skor kan komma under helgen. Eller kanske inte, vi far se)

Men det far jag lida för idag. Jag har sjuk huvudvärk och maste ga ner till Starbucks och köpa coffee frappuccino för att överleva en stund till...

Fuck you Wall Street - det är torsdag

TORSDAGSVIN TORSDAGSVIN TORSDAGSVIN TORSDAGSVIN TORSDAGSVIN TORSDAGSVIN TORSDAGSVIN TORSDAGSVIN TORSDAGSVIN TORSDAGSVIN TORSDAGSVIN TORSDAGSVIN TORSDAGSVIN TORSDAGSVIN.

Jag kommer vara bakis imorgon och vilja dö, men det skiter jag i nu.

/B

Must DIY

Jag jobbar sjukt mycket nuförtiden (jävla finanskris), och jag gar klädd i trista kontorskläder fran mandag till fredag. Och jag fantiserar om obskyra kombinationer, DIY-projekt och konstnärliga  uttryck. Jag sitter i en kostym-bubbla och längtar ut. Problemet är ju bara att det är sa mycket jobb och sa lite helg. Jag hinner inte med att använda mina fina roliga kläder pa helgerna, och jag har absolut inget att ha pa mig pa vardagarna. Men jag har seriösa cravings (allvarligt. Jag har...) och det slutar med att jag köper mer och mer avancerade kläder och mindre och mindre kontorslämpliga plagg. Vilket gör att jag inte alls hinner ha pa mig allt pa helgerna och har ännu mer angest varje morgon när jag drar pa mig nagot som Chloe i 24 skulle kunnat ha pa sig. Det är en ond cirkel och jag vet inte hur jag ska kunna bryta den.

Sa jag funderar vidare pa vad jag kan göra för skojigt. Sant här tillexempel?


(bild fran Cookie Jar)

Det paminner mig om mina beiga mockastövlar (ni kommer ihag de där nerhasade mockastövlarna med stilettklack som alla hade 2002-2003 och schlagerstjärnona fortfarande använder) jag använde för manga manga ar sedan som jag knöt en grön scarf  och en guldkedja runt i en hastig inspiration av nagon gucci-kampanj. Jag tycktre jag var svincool och nu ska jag göra det igen. Med rosa, turkosa och gula sidenband eller chiffongband runt gladiatorklackarna.

Ut och shoppa pa lunchen. Hepp!

/B

Tankar en onsdagsförmiddag

Idag ska jag inte jobba över lunchen, jag ska shoppa. Trots mina ofantliga räkningar (juridik-master pa UCL är inte billigt) , tänkte jag spendera lite av mina välförtjänta pengar pa onödiga prylar.

Jag gillar precis som alla andra Balmain's kollektion (även om jag haller med Bryanboy, jag kan inte undvika att saga sant som alla andra älskar). Sa under lunchen ska jag hitta ett par billiga jeans, som jag kan göra ett mustigt DIY av med klorin senare i veckan)Sen är jag sugen pa en härlig blazer som jag kan bära ihop med raggsockar, gladiatorsandaler och min pojkväns jeans. Inte för att jag kan ga klädd sa pa jobbet, men nagon gang under helgen kan man väl klämma fram en san outfit.


(sartorialist)

Eftersom det börjar bli kyligt här nere är det ocksa dags att halla utkik efter pälsar. Geneve har manga gamla lyxtanter som borde lämna ifran sig fantastiska saker (helst fake. Men vad gör man inte för den perfekta?) men jag hittar sällan nagon pa second-hand här. Sa jag letar efter H&M's fina som enligt Modefeber ska komma i butik v 41. Vi far se om den dyker upp här i Geneve.


(stockholmstreetstyle.feber.se)

Jag gillar inte bara päls, jag gillar som sagt guld ocksa. (Ni kan ju tänka er vad jag tyckte om Prada's SS09 visning)Sa med guld och päls ska jag glida runt i Geneve i vinter, i bästa nyrik ryska-stil. Gucci inspirerar...


(Modefeber.se)

Ahajaja, nu är det snart lunchdags och visakortet börjar bli exhalterat...

/B


RSS 2.0