said the joker to the priest/B

Long Way to RomeKollade pa hela Long Way Around i gar, där Ewan McGregor and Charley Boorman aker motorcykel fran London till New York. De àker runt i Ryssland, Vitryssland, Mongoliet, Kazakhstan, gulag-vägen och har det roligt med ryssar och annat coolt folk. Jag föll àterigen in i en livskris och vill inte sitta pa ett kontor och ruttna hela dagarna. Jag vill ocksa àka runt pà en lerig motorcykel i Siberien.

Jag bokar en Easy Jet biljett till Rom istället. Jävligt äventyrligt med en city-weekend.

/B

It's vintage, darling.

Läser följande:

Söndagen den 29 mars, 13.30 - 17.00, Världskulturmuseet.    
"it's vintage darling." är ett nyetablerat företag som inriktar sig på återvinning av kläder. Vi vill uppmärksamma unga kvinnors ohållbara konsumtionsvanor, och istället informera samt inspirera till ett mer medvetet tänkande kring sina köpvanor. Lösningen stavas "secondhand" och är en gynnsam företeelse för såväl miljö som individuell ekonomi och stil.  

Vi kommer att anordna en clothes-swap (ett klädbytarevenemang), vilket innebär att man ger bort plagg som man inte längre har glädje av, och får sedan möjligheten att byta till sig nya, häftiga plagg. (Alla överblivna kläder skänker vi till välgörenhet.)   Till skillnad från andra liknande arrangemang så erbjuder vi inte bara en clothes-swap, utan också en massa andra spännande aktiviteter:  

§ Inledande presentation om vårt projekt. § Den välkända modeprofilen Eleonore Nygårds (Modette) och bloggerskan Natalie Karlsson berättar om stil med secondhand-anknytning.

§ Modevisning med secondhand- & vintagekläder från framgångsrika Göteborgs-affärer och enskilda designers, där 16 professionella modeller kommer att medverka.

§ Utlottning av presentkort till secondhand-affärer och årsprenumeration på CAMINO magasin.

§ Utställningar av ett livsstilsmagasin och inspirationskompositioner.

§ Försäljning av kläder och smycken § Utdelning av ett nummer av CAMINO magasin, en kartläggning av Göteborgs secondhand & vintage samt "it's vintage darling"-påsar till alla deltagande.

§ Dryck och tilltugg § Dj samt 4 fotografer på plats 

Tillställningen kommer att äga rum: Söndagen den 29 mars, 13.30 - 17.00, på Världskulturmuseet (Göteborg).   Försäljning av biljetter (80 kr) och inlämning av kläder (max 10 plagg) kommer att ske innan själva evenemanget:

Världskulturmuseet: fre 27/3, 14.00-17.00 & lör 28/3, 12.00-14.00.

Sista chansen: Världskulturmuseet: sön 29/3, 10.00-11.30 (OBS! Biljettpris 100 kr)


Hahahahahaha. Jag döööööööör. Att man iskallt nämner "4 fotografer pa plats" som draglpaster.

Oh lord.

/B

Fashion Smashion

Jag har inte orkat fashionblogga pa länge. Jag känner mig väldigt trakig och upptagen av jobb, plugg, parmiddagar och guitar herokvällar, men jag funderar pa att skita i mina kommande juridiktentor, hjula runt i ett vàrrusigt Geneve och köpa billiga h&m och zara-grejer som ända inte är sa snygga pa mig och bara skita i allt jävla annat. Jag vill dricka sprit och hetsa fram shotsbrickor ikväll, jag vill vara snyggast i baren och roligast hela jävla tiden.Och jag vill ha pa mig alla armband och alla ringar jag äger.

/B

You complete meLife can resume again.

/B

Constant consumption

Jag har hemma i Göteborg och gullade med min lilla systerdotter i helgen. Tyvärr àkte jag även pà en släng av magsjuka pa väg tillbaka till Geneve och lag och spydde i 12 timmar. Kul. Och ingen nyponsoppa hade jag med mig hem. Men idag är jag tillbaka pa jobbet, lite blekare och lite tunnare (Vinterkräk-dieten?) och jävligt ynklig. Sa nu tänkte jag ga härifran och ner pa stan och köpa en ny iPhone, vilket jag förtjänar. Inte bara har jag varit dödssjuk, jag har ocksa överlevt 19 dagar utan telefon (inte jobbigt egentligen, jag är alltid nabar pa gmail chat).

Sen blir det ingen mer shoppande för min del, jag har ju för fan inga pengar kvar efter att jag betalat glassig skidakning över pasken och flygbiljetter till London, flygbiljetter och hotell i Rom, en fräsig cykel, en Burberrydräkt till min systerdotter och ett par saftiga räkningar. Läser om sjukskrivna ensamstaende mammor i Sverige som inte har rad att betala elräkningar och sa far jag jätteàngest och önskar att jag inte hade det där jävla köpsuget som gnager hela tiden, det som tänker att allt kommer bli sà jävla mycket bättre om jag bara har den där tröjan, jag kommer ha mycket mycket roligare om jag har ett par nya skor, jag kommer helt enkelt dö om jag inte har en plasma-tv, jag maste imponera pa folk genom att ha snygga kökstolar.

Blir sà jävla äcklad av mig själv. Igen.

Helvete

Min man är som ett litet barn, och har plötsligt bestämt sig för att vi ska skaffa katt. Katt? Hur jävla meningslöst är inte det? De luktar (jaja, kattälskare säger alltid katter är sa himla renliga och sant skitsnack), de förstör alla möbler, de lever i hundra ar och är ett lamt substitut för en hund.Han tjatar helt hysteriskt nu. Vad gör jag?

/B

När jag inte orkar fashionblogga om nagot vettigt

Tre jobb jag har haft:

1) steka burgare pa McDonalds
2) inspektera röntgenvätska pa en läkemedelsfabrik
3) köpa 15 designerväskor för typ 5000 EUR/styck àt olagliga japaner


Tre platser jag har bott på:

1) Skanstorget. Bästa sommaren ever!
2) Florens. Bästa tonàrsàret ever!
3) Genève. Bästa karriärstaden ever!


Tre saker jag gillar att se på TV:

1) Nerladdade avsnitt av Battlestar Galactica. Bästa tv-serien ever! Har djup àngest över att det är över snart.
2) Nerladdade avsnitt av 30 Rock. Bästa rollkaraktärer ever!
3) Längdskidàkning pà Eurosport pà söndagar. Bästa bakishänget i soffan ever!


Tre favoriträtter:

1) Cornflakes
2) Smörgàskex
3) Rà fisk

Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:

1) I mammas och pappas soffa, läsandes nàgon halvtaskig deckare med en kopp kaffe och en ostmacka brevid.
2) Pà en uteservering i ett vàrvarmt Paris, med ett glas dyrt vitt vin och designersolglasögon (och jävligt snygga kläder)
3) I en backe, med snowboarded fastspänd pà fötterna och ett tjockt lager av pudersnö och stàlande sol.


ännu mer twitterkonspiration

Ha! Jag twittrade följande om konspirationen;

I twittered about arms control and weapons production before but somehow it got deleted. CIA?

29 minutes ago from web 

Nu är även det borta. Kvar är bara det där jävla klänningstjafset. Nu börjar jag bli misstänksam pa allvar. 

/B 

twitter-konspiration

Jag twittrade om vapenproduktion och vapenexport förut. Det lades upp pa twitter och jag kunde till och med se det i mitt twitterflöde här pa bloggen. However, en timme senare... borta.

Detta skedde även igar, när jag skrev nagot obetydligt om USA.

Jag älskar konspirationer och nu känner jag att jag är nagot pa sparet (är det en tillfällighet att det twitterinlägget som är kvar istället handlar om en klänning? I think not). Om jag inte bloggar/twittrar inom 24 timmar, ring Aftonbladet.

/B

I'm a fucking superheroMess with me and you'll be sleeping with the fishes!

Sà här roligt har jag haft det under morgonen, medans jag väntar pa att en viss person ska skicka en viktig text till mig.
Gör en egen superhjälte, vet ja.

Vad vill jag?

Läste lite pa 365saker, och sag ett inlägg som handlar om att göra vad man vill. Vad vill jag göra? Jag vill vara toppdiplomat, ha ett bibliotek fullt med fina böcker hemma, jag vill dricka paraplydrinkar i en bar pa en takterras i New York, jag vill ligga pa en strand pa Zanzibar, jag vill lyssna pa grym musik hela dagen, jag vill ha den där Alexander Wang-tröjan, jag vill fika pa Cigarren i timmar med mina gamla vänner.

Men vill jag verkligen detta? Eller är detta var jag bör vilja? Försöker jag spela en roll som inte är jag egentligen? 365saker tycker att man ska svara pa nagra fragor, och fundera ut vad man egentligen vill. Jag lyder självklart...

- Vad ville du bli när du var liten? Jag ville bli doktor. Redan i unga àr insàg jag att prestige var the shit. Ibland vill jag fortfarande bli doktor. Mindre för prestigen, och mer för att man faktiskt gör nagot för andra (tänk rädda liv a la cityakuten/malariavaccinering i Afrika och inte mottagning pa vardcentralen i Angered). Sen ville jag bli designer. Kläder eller grafik. Det verkade roligt tyckte jag, men hade aldrig talamod att göra nagot at saken.

- Vilket av alla yrken i världen skulle du vilja ha idag om du fick välja helt fritt? Först tänker jag diplomat. Utrikesminister. Men om det vore lika làgstatus att vara utrikesminister som att jobba som undersköterska? Om alla jobb hade samma lön och samma status? Fan vad löjlig jag känner mig, men jag skulle vilja vara trädgardsmästare. Jobba i Botaniska trädgarden, pyssla med plantor, korsbefrukta rödbetor, vattna. Och vara utomhus. Det verkar trevlig tycker jag. Ingen större stress, bara frisk luft och pyssel.

- Om all mat var nyttig och bra för dig, vad skulle du vilja äta under en vecka? Sushi. Sushi för att det är sjukt beroendeframkallande och jag far sjuka wasabi-cravings. Men om jag ska vara riktigt ärlig sa skulle det lätt bli saftiga hamburgare, lösgodis, choklad och annat skit. Det är ju sant som är godast, egentligen.

- Om all musik var hipp och inne, vilka band skulle du lyssna på? Jag hade definitivt lyssnat mer pa Kate Ryan, Kylie och annan dansant euro-pop. Jag lyssnar redan pa sant, men skulle atminstone inte skämts för det. Om jag hade lyssnat pa den musik jag gjort idag? Antagligen. Latar som Save me Dear och Swagga like Us är svara att motsta.  

- Om du visste att du skulle dö om ett år, vad skulle du göra med ditt liv? Först tänker jag "resa". Men jag vet inte. Kanske skulle jag resa en del. Göra turistsaker och massa aktiviteter. Aka skidor, dyka, hoppa fallskärm, (bara saker jag redan kan göra, jag skulle inte slösa tid pa att lära mig nya grejer). Jag hade nog àkt sjukt mycket bergodalbana. Det är ju verkligen sjukt roligt, men jag gör det aldrig. Hade definitivt akt runt till olika nöjesparker och glassat. Jag hade nog fatt ganska mycket angest och spenderat de första 10 manaderna paralyserad och ovillig att acceptera att jag skulle dö.  

- Om du var ekonomiskt oberoende, vad skulle du ägna ditt liv åt? Jag vill sa gärna säga välgörenhet. Kanske starta en fond. Dela ut pengar. Men jag vet inte. Det är lite läskigt att tänka pa. Vad man än gör finns det ju nackdelar. Och om det finns nackdelar, och man är ekonomiskt oberoende, da är väl risken stor att man knappt gör nagonting. Jag skulle nog leva ett Paris Hilton-liv med lite välgörenhetengagemang vid sidan.

Fy vad deprimerande. Jag vet inte vem jag är och vad jag vill.
/B

Min cykelDen heter Sevilla och ska införskaffas nästa vecka. Cykelsommaren 2009!

Maste skaffa en cykel. Nu!Marc Jacobs varkollektion i nagon Vouge/Elle/annan tidning

/B


Veckans inspirationsbilder
One of those days


Foto: Dear Nike

Biscuits

Det är Ghostface-vecka här pa Fancy Schmancy. Jag är inne i ett viktigt skede i mitt jobb. Jag maste koncentrera mig mycket och har suttit med iPoden och lyssnat pa Pretty Toney pa repeat sen i mandags. Det är schysst att ha ett jobb där man far isolera sig och redigera sidor, formattera fotnötter och tidskriftsrubriker i sin egen lilla värld.

Men nu jävlar är det helg. Klockan är tio i sju och det är fortfarande ljust ute här i Geneve. I morgon ska det bli stralande sol och 18 grader. Det är vàr nu, och jag tycker att vi spelar Tooken Back pa tokhög volym och super oss skitfulla och skrattar hysteriskt hela helgen.

är ni med mig???

/B

Nit-helvete

Jag tyckte att jag hade ballat ur med nitar för tva manader sen. Men nej nej, det blir bara värre och värre.Nitar under bakfickan? Maste testas redan ikväll.

/B

New arch enemy: Urban Dictionary

När alla andra googlar sitt namn + är, kollar jag mitt namn pa Urban Dictionary. Upplyftande läsning, sa här i slutet av mardrömsveckan.

2. beatrice 35 up, 49 downlove ithate it
 Another word for "bitch." "Get me that hot sauce Beatrice.!" bitch whore slut angry girl tramp
by Buzz Zavoluk Apr 23, 2007 share this


3. beatrice 16 up, 38 downlove ithate it
 a female with many man like tendacies and a serious lack of boobs beatrice(female): ur dick is small
man: yeah compared to the huge thing you have instead of boobs by honkydonky 1991 Jun 10, 2005 share this


4. Beatrice 5 up, 33 downlove ithate it
 girls with the name beatrice, beatriz have a tendency of looking ape like, chimp like, mexican like, niggerish or just plain old fucking ugly. they are tramps and like to ruin every good thing for every person out there. if you see her please stay clear or run them over with your vehicle. :)

/B

Hello Africa!Har tänkt mycket pa Afrika den senaste tiden. Mycket àngestframkallande. Har kollat Blood Diamond, Lord of War, Last King of Scotland, Hotel Rwanda och The Constant Gardener. Sjukt angestframkallande, men jag kan inte lata bli. Jag grater ihjäl mig och far panikangest över världen.
 


Haller jag pa att bli deprimerad? Jag har hört att man tar mycket illa vid sig av nyheter och krig och sant da.Eller är jag bara normal? Vad vet jag. Sjukt jobbigt är det i alla fall. Och inte fan vet jag vad jag ska göra at saken.

/B

Fashion smashionVem fan orkar bry sig om mode egentligen? Som att vi inte har värre problem i världen. ända sitter jag och funderar pa vad jag ska hitta pa modemässigt här näst. Kanske trycka pa lite nitar pa ett par leggings? (jag gjorde ett pannband med nitar igar. Jag har nu satt nitar pa ungefär allt i min garderob. Det börjar ga överstyr nu). Köpa mc-boots? Beställa den där cut-out klänningen online som jag ända är för tjock för att använda?

/B

Väldigt dyr tröjaSonia Rykel. Rolig som vanligt.

/B

Takeover

1. Put your iPod or other music player on shuffle.
2. For each question, press the NEXT button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.


 

IF SOMEONE SAYS "IS THIS OKAY" YOU SAY?
Baby Laisse Toi Fare


WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
Cold As Ice

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Has it come to This

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Breathe in, Breathe out

WHAT IS YOUR MOTTO?
Talkin' To You

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Stay With You

WHAT DO YOU THINK ABOUT OFTEN?
The Pressure

WHAT IS 2+2?
Gangsta Shit


WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Chic Like You

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Moment of Clarity

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP??
Born to be Wild

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE??
I'll be right there

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Party Life

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
This City's Got no Boulevards

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Week become Heroes

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Kärlekens bandvagn

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Lost in the Supermarket

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Bandit Queen

WHAT'S THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?
Send a prayer

HOW WILL YOU DIE?
Vafan Troru

WHAT IS THE ONE THING YOU REGRET?
Severe Punishment

WHAT MAKES YOU LAUGH?
Chop me up

WHAT MAKES YOU CRY?
The Beast

WILL YOU EVER GET MARRIED?
Pass this On

WHAT SCARES YOU THE MOST?
Cocky she want

DOES ANYONE LIKE YOU?
Good Woman Down

IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?
Ina Different Time

WHAT HURTS RIGHT NOW?
Man is the baby

WHAT WILL YOU POST THIS AS?

Takeover


Control

Joy Division av Anthony Corbijn (2007)

/B

Jag orkar inte blogga

Jag är ganska värdelös, ful, har sunkiga kläder och har under dagen fatt nagon slags jävla allergisk reaktion (vilket är jävligt ironiskt da jag aldrig har varit allergisk mot nagot tidigare, och alltid smahanat folk för sant) av nagot sa jag sitter pa kontoret och svettas över en jobbig deadline och mar illa.

Jag var on top of the world i helgen, men nu gar allt utför. Jävla skitliv. Det gar inte att fashion-blogga när livet är sa här. Vi far se när det vänder.

/B

Veckans Mia ThörnblomSjälvkänsla.nu 

Nu tycker jag att vi njuter av den här helgen.

/B 

Balmain before I go

Alla hatar plötsligt Balmain. Ojojoj, vad trashigt och billigt det ser ut, och OJOJOJ vad alla tyckte det redan förra säsongen plötsligt. Pa The Fashion Spot tävlas det i förolämpningar och vem som var först med att tycka att Balmain-hypen var över.
Enligt min teori om att "den som säger emot resten vet bäst" kommer nagon framstaende modekännare nästa vecka stiga fram och ge en utförlig förklaring om varför detta är det mest fantastiska som hänt modevärlden. Vänta ni bara.

Nu; Gstaad hype igen. Ha en trevlig helg.

/B

Gstaad it is!

FancySchmancy har gatt pa sparlaga denna vecka, har inte riktigt orkat blogga trots alla modevisningar och hejdundrande saker som pagar runt om i världen. Som vanligt har jag ocksa bloggpaus under helgen. Pa helgen ska man vara ledig och inte sitta framför datorn.

Denna helg börjar om 2 och en halv timme, da en bil kommer tuta nere pa parkeringen utanför jobbet och jag springer med rosenröda kinder ut och skuttar in i framsätet och vips svänger vi iväg till Gstaad för värsta jet-sethelgen med skidakning (ha! jag planerar att dumpa snowboarden och ska ge mig pa skidor för första gangen sen jag var 14 àr, det här kan sluta hur som helst), drinkar och uggboots.Twitter kan komma, men inget bloggande fören mandag.

Tjarà!


WSJ och nördgrafik

Jag älskar sant här.

Grafik, tabeller och sant gar jag lös pa.


Ocksa, varkollektionerna är sjukt mycket mer intressanta nu än vad de var i höstas när de visades. Alla ska vara sa himla framme hela tiden, men jag gillar att vara i nuet. Jag har fortfarande AW08-kläder pa mig, trots att de visades upp över ett ar sedan. Varen är inte här ännu, men den skymtar nagonstans där framme. Det är dags att lugna ner sig och kolla igenom visningsmapparna för SS09 igen, stället för att hetsa vidare till nästa höst.

/B

Klackhöjd

Jag har funderat länge pa att skriva ett riktigt hatiskt inlägg. Ett inlägg där jag bara vräker ur mig onda ord och fördömmande àsikter om ett mycket oviktigt ämne. Klackhöjder.

Jag har alltid avskytt làga klackar. Ni vet, tax-klackar och tva-centimeters höga sandaler. Jag tycker det är förfärligt fult och glor surt pa folk pa stan som trippar runt pà dessa meningslösa höjder. Antingen har man platta skor, eller sa har man en rejäl klack. Minst 6 centimeter, annars är det väl ingen mening med det. Mindre än 6? Ta pa dig ett par Converse och hall käften.

Detta far jag ta tillbaka nu. Har precis bestämt mig för att köpa dessa Margiela-kopior. Klacken är 4-5 centimeter.Nu skäms jag lite, men tycker fortfarande de är hot hot hot (trots att de är fran förra aret och har en meningslös liten klack)

/B

Arhundradets DIY

Nu jävlar har jag hittat det perfekta DIY-projektet, som jag skamlöst stjäler fran en 9-arig amerikansk modebloggerska. (9 àr! Oh lord)

Ann Demeulemeester har gjort en fantastisk varsko av de lika fantastiska HT08 stövlarna. Jane fran Sea of Shoes har naturligtvis ett par.I love them. Men har varken rad eller kan fa tag i ett par.

Den lilla 9-aringen har alltsa tagit ett par kängor, och klippt bort hela framsidan och snörat pa sig dem.Jag maste göra likadant. Och nu blir jag sjukt sugen pa att göra samma sak med hundra skor. Converse, Dr. Martins, mormors-kängor. Ojojojojoj. Ska leta billiga kängor i veckan.

/B

Mànadens bästa citat

"It's better to wear an animal than eat it anyway, because that way you don't add on any calories, hmm?"

-Karl Lagerfeld (den riktiga. I Papermag. Inte Fejk-Karl)

/B

We loves it

Jil Sanders A/W09 är fantastisk. Jag absolut älskar alltihop, skärning, konturerna, textilerna, de sobra färgerna, osv. Jag är inte modeanalytiker, sa jag ska halla käft och bara säga "LOVES IT"
RSS 2.0