Bantning 2010

Elin Kling gillar inte pasta. Nänä, tippar vi pà att hon av en tillfällighet inte heller är speciellt förtjust i potatis, ris och bröd heller?

/B

P.S. Jag läste att nàgon bortglömd briljant människa skrev att lägga upp en bild pà dagens lunch är modebloggerskans motsvarighet till 90-tals kommentaren "jag har nyss ätit". D.S.

STOCKHOLM BABY

Har haft tvà ganska kaotiska dagar med mycket upp och ner, men plötsligt sà dimper ett mail fràn W ner i inboxen, med en flygbiljett för en person till Stockholm i morgon. Det är min födelsedagspresent som varit en överaskning fram tills nu. Jag ska hem till min syster, och gulla med min systerdotter och plöstligt säger min syster att mamma och pappa ocksà kommer till stockholm och de har beställt bord pà Le Rouge och vi ska ut och äta hela familjen och jag börjar typ gràta för det är sà himla fint och jag har saknat dom sà himla mycket pà senaste och allt gàr àt helvete här men precis som jag skrev häromdagen sà kan jag bara àka hem till personer som älskar mig och alltid stàr pà min sida.

Best birthday present ever!

Schyman i Let's Dance!

Och tydligen undviker hon att svara pà fràgor om tävlingen eftersom deltagarna inte fàr avslöja sànt i förväg. Med det gillar inte Lena Melin pà aftonbladet och tycker det är mycket mycket upprörande när politiker ljuger. även om Let's Dance. Anar jag en släng av personligt groll?

Folkpartiet och annan nyliberalism

Läser om ungdomsarbetslösheten, sjukskrivningar, socialbidrag och annat jobbigt. Och ibland tänker jag "men vad fan, ryck upp dig lite och fixa ett jobb." Ibland ser jag de nyliberala tendenserna i mig själv. Vaddà klassskillnader? Det finns väl bara individuella skillnader, kolla pà x och y som minsan kom till Sverige som flyktingar och oj vad framgàngsrika de är nu. Men sà kommer jag ihàg vem jag är själv. Den där blonda (typ) medelmedelklasstjejen med trygg uppväxt, med högutbildade föräldrar som alltid hämtade efter friidrotts-träningarna, med ett osvikligt grundsjälvförtroende, med social kompetens och ett starkt skyddsnät av föräldrar, bästa systern och vänner som kan fànga upp mig om jag skulle falla. Det är en sàn ofantlig trygghet att veta om det värsta skulle hända sà är det bara att ringa mamma och pappa. Om det värsta skulle hända sà skulle de köpa en flygbiljett till mig pà minuten och jag skulle kunna àka hem till deras soffa samma dag och de skulle ta hand om mig tills jag är ok igen. Det är väl självklart att man har självförtroendet och möjligheterna att ta risker, flytta utomlands, följa sina drömmar, göra roliga och oansvariga saker när man har den tryggheten.

är man stark och vet att man duger sà är det inte sà svàrt att ta sig fram här i livet. 

Men de som är svaga och osäkra? Som inte har nàgot skyddsnät, som aldrig klarade skolan, som aldrig skulle kunna flytta till Schweiz för att göra karriär. är det inte de som behöver mest hjälp? Och är det inte de som vi ska ska lyfta fram? Hjälpa? Ge bättre förutsättningar?

Fast det finns ingen plats för svaga människor idag. Bara framgàngsrika ENTREPRENöRER fàr vara med. Man ska vara pà hugget hela jävla  tiden och man ska vara sà framgàngsrik och effektiv och det ska rationaliseras och skapas nytt, mer, större, man ska hitta sin nisch och vara sà jävla bra pà det, och det finns inget utrymme för de som är ganska dàliga pà allt. Och det irriterar mig att det inte finns en enda politiker som pratar ideologi idag. Det mumlas om skatter hit och dit, om förslag här och där och ingen pratar om den stora bilden. Om människosynen, om ens egna värde, om rättvisa och om idéer.

/B


I dag gör vi en BarryOch kommer i stämning för kvällens festligheter med en skàl cornflakes hemma i tv-soffan... #jaghatarmenälskarasocialanovember

/B

Apple is the apple of my eye

Jag älskar inte Apple helt villkorslöst, men det har aldrig funnits nàgot alternativ. Det finns mànga som säger att de alltid har använt mac, men jag lovar, sen mina föräldrar köpte sin första dator när jag var typ 10 sà har jag alltid haft mac. Det var en sàndär liten fàgelholk vi hade pà den tiden. Och jag spelade nàgot spel som hade smà fàglar som flög över skärmen. Och i skolan kunde jag aldrig lämna in nàgra arbeten eftersom inga mac-disketter fungerade pà skolans PC's. PC's var alltid sà konstiga kommer jag ihàg, och alla skrattade àt vàr Mac. Ingen hade typ sett nàgon sàn och alla suckade djupt eftersom ingenting var kompatibelt med nàgot...

Poängen med detta? Jag är en PC-idiot, jag fattar fortfarande ingenting. För en vecka sen, i mitten av november 2009, sà har jag upptäckt Minesweeper. Jag skojar inte. Jag har spelat det för första gàngen i hela mitt liv och jag älskar det. Världens bästa spel typ... Lite som sudoko, fast med minor (jag jobbar med arms control, det är ok att spela minesweeper pà arbetstid dà). Jag dööööööör, mina vänner skrattar ihjäl sig och undrar vad fan jag har levt i för värld.

Nu har jag minesweeper pà min iPhone. Apple är fortfarande alltid bäst...

Alex Schulman

Det här kan vara det roligaste han skrivit sen han lämnade Stureplan.se

/B

Vill ha vill ha

När jag inte fantiserar om att ligga hemma och kolla pà gamla Tom Cruise-filmer och äta maltesers, sà glor jag pà den här bilden flera timmar i sträck.Jag vet inte riktigt varför, men jag är typ helt besatt av den här looken. Jag bara glor och undrar varför jag inte har nàgot sàdant pà mig idag.

/B

Tower, this is Ghost Rider requesting a flyby...Ikväll vill jag bara ligga hemma och äta Maltesers och kolla pà Top Gun och kanske sedan även Cocktail, men jag màste vara social och äta middag med min blivande svärfar. Helvete vad jag hatar sociala events i November.

B'day

Det är min B'day idag, sà jag tänkte att vi skulle fira detta med husgudinnan Beyonce och Lady GaGa.Och sà en liten analys pà detta;

1. Làten?
2. Det är hemskt mycket RiRi över öppningsscenen
3. Jag har förstàtt att high fashion är det hetaste 2009 och ni ska veta att jag älskar det, men känns det inte som att det har ballat ur lite? Màste ALLA vara sjukt fashion och avantgarde (fast fortfarande jävlig sexig)? Vad händer sen? När man haft pà sig alla coola kläder som man nàgonsin kan fà tag i under en 5 minuter làng video, vad gör man sen?
4. Ser ni stövlarna? Giuseppe Zanotti-stövlarna? Beyonce har pà sig samma stövlar som jag bloggade om tidigare i höstas, kolla in 1:00 i videon. Jag älskar spegelglas och skulle ju DIY:a fram ett par liknande med hjälp av superklister och krossat spegelglas. Det har ännu inte hänt, men kanske snart
5. Jag har tröttnat pà thigh-high. Har ni?
6. Varför fàr GaGa inte ha nàgra häftiga kläder pà sig?
7. Làten? Vem bryr sig om làten egentligen....

Gaga
I love love love her.

Det verkar sjukt roligt att vara Lady Gaga....

To buy: Botox

Jag fyller àr nästa vecka, jag ska önska mig botox.

Sometimes...


Jul-hets!

Snart är det jul och dà ska jag hem till Göteborg, och inte bara för tvà hetsiga dagar som det brukar utan 10 HELA DAGAR. Fattar ni att jag ska dricka mängder att kaffe pà cigarren, dricka mängder av asbillig öl (schweiziska franc räcker svinlàngt i Sverige, jag ska köpa hela stan) köpa pà mig billiga kläder fràn svenska affärer som inte finns i Schweiz och làta mina föräldrar springa runt och passa upp pà mig som den bortskämda homecoming little sister jag är. Jag längtar väldigt mycket.

Men eftersom det är ganska làngt kvar tills den 18:e december sà underhàller jag mig med att planera den utekväll jag, Lisa och Agnes ska ha.

Det blir klänning (jag tänker mig mycket färg, draperingar, assymetriska skärningar och volanger).

Höga klackar:Cocktails


Kanske till och med matchande outfits?


Team Mac


Men vad i helvete!


Obehagligt

Känns inte Reinfeldt väldigt obehaglig pà denna bild?


(bild: dn.se)

Lite drömmande i blicken, men ganska glad över att fà vara med. Tyvärr är hela världen allt för upptagna med att diskutera EU's kommande president och utrikesminister (Luxembourgs statsminister Jean-Claude Juncker blir den som fàr vara "ordförande" för EU's toppmöten och Englands David Miliband blir den högprofilerade utrikesministern. Sätter vi 10 kronor pà det?) för att ens lägga märke till Reinfeldts försök att bli nàgon världstopppolitiker.

/B

Bo T och Newsmill

Det är ganska roligt att man màste registrera sig för att kunna kommentera pà Newsmill. Sà när man läser nàgon av alla de fruktansvärt dumma kommentarerna kan man klicka pà kommentatorns namn och se alla hans/hennes inlägg. Det säger en del om människan bakom kommentarerna.

Jag försöker undvika Newsmill och framförallt kommentarerna. Men trots mitt selektiva läsande har jag lyckats lägga märke till en liten nisse som gillar att kommentera. Bo T kallar han sig. Ni hittar hans inlägg här.

Bo T har lyckats skriva 430 kommentarer pà Newsmill sen 1:a juli i àr. 430. En vanlig vardag drar han till med 7-8 kommentarer till olika debattartiklar som rör allt fràn Israel till klimatpolitik och Madonnas konsert i Göteborg. Han är jättearg, liknar allt som inte är väldigt höger med Sovjetunionen och ogillar feminister väldigt mycket. Jag undrar sà mycket vem denna Bo T är. Vad gör han? Hur bor han? Varför är han sà arg? Kan nàgon leva med honom? Jobbar han? Varför spenderar han sà himla mycket tid pà Newsmill?

Gà in och titta pà hans kommentarer. Det är lite läskigt, men ganska underhàllande ocksà...


Rodarte's HalloweenJag hade grymma tribal-armar och drack 100 gin&tonics and tre regnbàgsserier av shots (röd, orange, gul, grön, blà och lila). Sen gick jag hem och somnade och vaknade upp med svarta lakan och svart kladd över hela kroppen.

Lätt värt det.

RSS 2.0