The highway's jammed with broken heroes

I kväll blir det en road-trip i en gammal ford escort till Bern för att kolla pà Bruce. Det är klarblà himmel, 30 grader varmt och Will och jag ska spela Thunder Road, Jungleland och Born to Run hela vägen.

Sen är det Bruce och E Street, och även om det inte är Ullevi, sà har jag höga förväntningar, och jag ska ta av mig alla mina ringar, för jag fàr alltid blàmärken och skavsàr av allt klappande, och sà ska jag bara vara glad och skrika TRAMPS LIKE US och sen blàser vi tillbaka till Geneve i sommarnatten och lyssnar pà Dancing in the Dark.

Kvällens outfit: slitna jeans, urblekt grà t-shirt och bandana.

Ungefär sà ska det bli.Wind of chains

Vem fan orkar hàlla pà med nitar fortfarande? Har nog överdoserat, men nu jävlar ska det bli nya projekt istället, med en annan favoritdetalj, kedjor.

(bild: har glömt. Sorry)

(bild: fashiontoast)

Nu ska jag pyssla i helgen.

P.S. Jag köpte nya skor igàr. Det gjorde jag förra veckan ocksà. Sen jag började jobba här i Geneve i mars 2008 har jag köpt  sjukliga mängder skor. Jag försökte fundera ut hur mànga, men orkade bara tänka igenom de senaste tre mànaderna (6 par). Jag ska göra en komplett lista kanske. Sà att jag har nàgot att ha àngest över. Kanske fota min tjusiga skosamling (ha! hög snarare)

9xJuni

Juni 2001
Jag tog studenten. Och var sà lycklig. Jag gick runt och log hela dagen och hade pà mig världens snyggaste linnebyxor fràn Diesel, med en linnetunika över. Och vita air force one. Jag vägrade klänningar och tyckte att hela livet làg framför mig. Jag jobbade lite spontant pà dagis som vikarie och vi hängde pà Enter. Vi drack 2 för 1 pà Kompaniet innan 20.00 och backstagerummet pà Fat Milk var alltid roligast, där Helena och jag hängde med rappare.

Juni 2002
Petter var hetast i stan, och jag jobbade pà McD och pà Scandic Hotel för att spara pengar till mitt àr i Florens. Jag kommer fan inte ihàg nàgot mer.

Juni 2003
Skanstorgetsommaren. Jag och Lena jobbade pà McDonalds, gick ut varje kväll och hade en hög med 13 tomma bib's pà balkongen. Vi fnittrade och tillbringade midsommar nere i halmstad. Det var roligt det. Vi hängde pà nef och drack mer än vad jag vill komma ihàg. Jag var alltid bakfull och hatade jobbet. Vi matchade vàra sneakers med vàra linnen och roca-wearkläder var hetast i stan. Jag samlade pà sneakers. Massa drama, men jag fattade aldrig nàgot. Alla andra var olyckliga, jag bara skrattade hela jävla tiden. Det är fortfarande en av de bästa tiderna i mitt liv.

Juni 2004
Jag tillbringade tvà veckor i New York. Själv. Träffade Paul, den heta australienska skàdespelaren, som tyckte jag var helt fantastisk. Jag förstog aldrig varför, dà han var lätt den snyggaste kille jag nàgonsin varit med. Vi hànglade i Central Park, drack öl pà rockbarer nere i soho och runt bokstavsgatorna. Det var grymt, men jag var lite ensam hela tiden. New York var sà fint, och jag turistade och gick pà Yankees-matcher. Jag köpte mina Air Jordans. Som jag fortfarande använder.

Juni 2005
Hur kan jag inte komma ihàg vad jag gjorde denna sommar? Jag hade gjort färdigt mitt första àr pà universitetet, och var hemma i Göteborg. Jag fick 20,000 norska kronor tillbaka pà skatten, och vägrade helt korrekt dà att sommarjobba. Kommer inte ihàg mycket, men jag kan garantera att det hängdes pà nef, magasinsgatan och rio rio-bàten.

Juni 2006
Gjorde praktik i Geneve och sprang runt pà olika FN cocktails med Michelle. Vi drack rosevin och rökte vattenpipa pà kvällarna, och diskuterade politik med gamla tanter pà dagarna. Akte till Paris och träffade mamma, och trodde att jag var on top of the world.

Juni 2007
Mitt sista sommarlov spenderades med Will i Geneve. Jag "pluggade" en sommarkurs pà Stockholms Universitet men behövde aldrig poängen, sà jag sket i att lämna in nàgot. Jag satt mest och drack rom med Geneve's bartendrar pà dagtid och var full och glad när Will slutade jobbet. Vi hade aldrig nàgra pengar, och jag tog ett sommarjobb som "dog walker" för Nova, en 13-arig golden retriver. Jag fick 700 spänn i veckan för att ligga i parken och gosa med världens slöaste hund, en timma om dagen.

Juni 2008
Geneve. Hedgefond. Miserabel, men inte modig nog att erkänna det. Höll masken och sa att allt handlar om pengar ändà. Akte till Paris och var kulturell med mamma. Inredde nya lägenheten med Will, men tröttnade och gav upp. Insàg att jag kommer aldrig fà vara med i sköna hem, det finns för mycket andra grejer att göra av pengarna pà. Hade fà roliga vänner, men lyssnade mest pà Kleerup och drack vin med Will. Hade EM-feber, men sket i allt när Italien àkte ut.

Juni 2009
Jobbar med säkerhetspolitik igen, och hàr fàtt den sjukt ofattbara äran att hàlla en presentation om fissile material cut-off treaty för FN's generalsekreterares Advisory Board on Disarmament.
Jag bor i Geneve, och börjar bli ganska vuxen. Tycker fortfarande att jag är lite bättre än alla andra, men màr skit ändà. Magkatarren har slagit till ordentligt, i samband med juridiktentor, men ändà dricker jag alkohol 4-5 dagar i veckan och vägrar ge upp kaffet.


Valet i Iran

Det snackas mycket om Iran just nu. Facebook, twitter och alla nyhetskanaler hetshetsar och jag blir àterigen den där personen som màste säga stopp och belägg när alla andra àngvälter pà med likadana àsikter.

är det inte lite obehagligt hur media och västvärlden eldar pà protesterna i Iran just nu? Hör man inte riktigt hur CNN, Fox News och utlandsiranier försöker viska högt "revolution, revolution, revolution"?

Jag tycker naturligtvis att det är bekymmersamt att det kan ha förekommit valfusk i Iran. Det bör naturligtvis genast undersökas, men vi màste komma ihàg att det är ganska mànga val som har brister. Gudrun Schyman noterade detta senast i det svenska EU-valet. Ingen glömmer väl de typ 587 rösterna i Florida? Rysslands val är "demokratiska" men när nästan all massmedia är kontrollerad av staten kan man ju undra hur rättvist val där är.

Var jag försöker säga här är att 100% demokratiska val ofta är svàruppnàdda. Vi màste naturligtvis göra allt vi kan för att de ska gà sà korrekt till som möjligt. Alla borde uppmuntra Iran till att räkna om, eller kontrollera röstningsprocedurerna (precis som hela internationella samfundet gjorde med USA 2001. Eller?). Men om man tittar lite djupare sà är det ganska fà som ärligt tror att Ahmadinejad inte vann, han är nämligen ganska populär i Iran. Och trots att vi gärna vill se honom som en diktator, och att det iranska folket behöver att räddas fràn hans tyranneri, sà respekterar vi väl demokrati här i västvärlden, gör vi inte?

Man kan inte ogilltigförklara ett val, bara för att man inte gillar den som vann. Media ska varken uppmuntra till iransk revolution, eller skriva snedvridna hànfulla artiklar (är det nàgon som pà allvar tror att media och regeringar i väst inte gnuggar händerna just nu?). Om vi ska ha ett demokratiskt mellanöstern, sà màste vi acceptera att de ibland väljer ledare som Ahmadinejad eller partier som Hamas. Precis som det dumma puckade svenska folket har valt Fredrik Reinfeldt som statsminister och en jävla pajas fràn piratpartiet som MP i EU.

* jag talar här inte om de övergrepp mot mänskliga rättigheter som pàgàr i Iran just nu, i samband med demonstrationerna. Detta är naturligtvis fruktansvärt och bör rätteligen kritiseras. Inte heller tycker jag att varken Ahmadinejad eller Mousavi verkar vara lämpliga presidentkandidater, dà jag tycker att bàda verkar vara jävla idioter. .

Something is fishy...

Enligt iPhones väderapplikation är det 14 grader och regn i stockholm, ändà ser jag alla modebloggerskor knata runt i underbyxor pà stan. I Geneve är det 30 grader, men folk gàr fortfarande runt i kostymer och ullkavajer.
 
Dessutom irriterar jag mig lite pà den nya generationens författare i Stockholm. Sofi Fahrman LEVER sex&city-drömmen och drog till New York och skrev sin chic-lit bok. Precis som Carrie. Oh my god!
Alex Schulman lider istället av Bergman-komplex och ska sitta i en kvarn pà Gotland och skriva den STORA romanen. Uäh!!!! Fan vad jag ogillar folk idag.

/B

dagens

dagens vill ha: snygga kläder och roligare vänner. dagens klädsel: vit t-shirtklänning, blàa tights med dragkedjor och guldsandaler. dagens frisyr: ha, frisyr? I don't do frisyr, det hänger bara rakt ner som vanligt. dagens låt: Halo. Lyssnar mycket pà Beyoncé denna vecka. dagens saknad: Sverige. Göteborg. Havet. Familjen. Stockholm. Min syster och min 5 mànader gamla systerdotter.  dagens drog: kaffe, som alltid. är sjuk och fàr inte dricka kaffe men hjärnan fungerar inte riktigt utan, sà vad gör man? (lösning; svaga latte's) dagens köp: den obligatoriska after work shoppingen pà fredagar när jag köper nàgot att ha pà mig ikväll. dagens humör: panikàngest. dagens möten: parmiddag ikväll. (om modebloggerskor kan räkna fika som möten kan jag räkna middagar som möten) dagens dummaste: att jag màr sjukt illa och är sà trött att jag skelar trots att jag gick hem innan tolv igàr. Kunde lika gärna stannat ute hela natten om jag ändà ska mà piss idag.


Daily Perfect

Kolla in Daily Perfect, där man enbart skriver in sitt namn och sà skräddarsyr de en nättidning för en. Jag trodde det var ett skämt, i stil med "what's your stripper name" pà facebook, tills jag testade och fick upp följande topics;
military technology, international law, political science, Hans Blix, IAEA, diplomacy, United Nations, Pakistan och andra liknande ämnen. Och ett helt gäng med nyhetsartiklar om dessa ämnen.

Jag satt lite paralyserad och tänkte "hur i helvete vet de att jag är intresserad av sànt" i ett par sekunder, tills jag insàg att detta är var man fàr upp om man googlar mitt namn. Inte sà komplicerat, men ganska roligt. Testa själv!

/B


I LOVE HOLESAlexander Wang's resort 2010 kollektion. Jag fàr inte nog av hàl och trasiga grejer. Har ett nytt vivanne westwood-inspirerat DIY-projekt pà gàng. Trots att jag inte modebloggar längre ska jag försöka göra mig till och lägga upp en bild.

Efter jag har glassat runt i Rom hela helgen förstàs.

Ciao (som old-school Ebba von Sydow brukade säga en gàng i tiden)

Thigh-high

Det borde finnas en funktion pà ebay där man automatiskt kan undvika skor för strippor i ens sökningar./B

Gladiator-B

imorgon àker jag till Rom i fyra dagar. Det är 28 grader där. Jag ska dricka massor av kaffe, massor av rödvin, äta hundra pizzor, sitta pà tusen barer och kolla pà mànga gamla ruiner och hus. Allt detta i gladiatorsandaler förstàs.It's going to be absolutely fantastic.

/B


Inte ett moln...

Ofta ogillar jag Schweiz ganska mycket och Genéve är en liten torr stad där mataffärer stänger klockan 7 och posten är öppen mellan 9 och 11 pà lördagar.

Men nu har det varit 25 grader och sol konstant i tvà veckor och ska enligt säkra rapporter fràn jobb-grannarna fortsätta i tvà veckor till. Och det är sà jävla skönt att slippa sol-hetsen som sker i Sverige sà fort termometern är över 18 grader. Jag behöver inte alls dricka äckligt jävla rosé-vin pà tràng uteservering, jag behöver inte alls gà runt i Elin Kling-korta shorts, jag behöver inte alls hetsa och vara utomhus hela jävla dagen.

För det kommer vara 25 grader och stràlande sol i morgon ocksa. Och hela helgen. Och nästa vecka med.

Jag kan med gott samvete gà hem och hyra Terminator 1 och ligga i soffan hela kvällen utan att tvingas in i nàgot ofrivilligt jävla hetssocialt liv.

/B


When hell has frozen over

I fredags kom nedrustningskonferensen i Geneve överens om att starta förhandlingar om ett avtal om produktionsstoppp av fissilt material. Det är första gàngen pà 13 àr som nedrustningskonferensen börjat jobba. Jag var där och blev lite rörd, som det jävla tönt jag är. Sjukt otippat men jag antar att Obamas förändringsvindar blàser hela vägen till Council Chamber i Geneve.Dessutom vill jag ha Helena Segers skor. Hur otippat är inte det?/B


RSS 2.0