Modette-Eleonore

Ibland kollar jag in hennes blogg och slas alltid av samma tanke;Detta maste vara Sveriges absolut trakigaste modeblogg. Tillsammans med Ebba von Sydow.De är som tva sma tanter som älskar smablommigt och enfärgade koftor...

Sveriges äldsta 27-aringar...

(bilder tagna fran http://www.modette.se/eleonore/blogg och http://www.veckorevyn.com/mode/ebbas-blogg. Men ni behöver inte ga dit och titta, det gör inte att fredagseftermiddagen gar snabbare)

/B

Dagens outfitKänner mig i obalans och har pa mig udda kombinationer. Drömmer om helgen, där nit-tshirt, stentvättade jeans och drömpälsen kommer att bäras. Borde springa 5 km över lunchen, men tittar pa träningsväskan som ligger slängd i ett hörn pa mitt kontor och känner mig trött. Jag gar hellre och shoppar. Kontoret är tomt och jag har pa mig konservativ pennkjol, men med graa raggsockar över tightsen. Till det, en spräcklig schal och Eton-skjorta. Mycket mycket konstigt, jag förstar inte hur jag tänkte imorse.

/B

Tan-o-rexicEtt ord; WOWZAH!

/B

Done!Sa, nu var det gjort. Till min besvikelse sa de inte "du kan ga redan idag" utan vill att jag stannar, försöker muta mig med mer pengar och grymtar om min julledighet. Jag är inte jättemotiverad nu under min sista manad här pa kontoret, men jag är ganska nöjd ända, da jag är friiiiiiiiiiiiiiiiiiiii som Beyonce.

+ 1 poäng.

/B

fegis-B igen

Klockan är 11. Jag har fortfarande inte sagt upp mig.

Tänkte bara nämna detta.

- 1 poäng igen.

/B

Fegis-B

Jag sa aldrig upp mig idag. Varje gang jag försökte samla mod till mig och ga upp till mina 15 chefers kontor med ett skrynkligt uppsägningsbrev i handen ringde min telefon, deras telefoner eller sa stormade de runt och hade mycket möten.

Jag gick ner till mitt kontor och la uppsägningsbrevet i min "att-göra-imorgon-hög". -1 poäng.

Men imorgon ska jag minsan göra det, det första jag gör. Det krävs en bra outfit för detta och jag har redan hängt fram den blaa blazern, de svarta tightsen, svarta klänningen och ställt fram mina Balmain-kopior till fransboots. De säger att man ska klä sig för det jobb man vill ha, sa imorgon ska jag klä mig helt fel för jobbet jag inte längre vill ha.

Sa här ska jag se ut;
(fashion toast - igen. Fast jag kommer ha tjockare ben i min version)

/B

Nit-feber

Jag har fortfarande inte visat upp mina Balmain AW-08-inspirerade skor som jag tryckt fast massa nitar pa, men jag kan atminstone visa upp mitt senaste DIY-projekt;

Nit-mössan

Den ska se ut typ sa här när den är färdig;(www.fashiontoast.com)

Men tyvärr tog mina 60 nitar slut igar kväll, sa jag maste aterigen in till punk-affären i Geneve där de tycker att jag är jättekonstig när jag rusar in i hedgefond-kosym och köper stora pasar med nitar. När jag är färdig med mössan ska jag fota den ordentligt och dessutom göra en svart t-shirt med nitar. Gärna sönderriven ocksa. Det kommer bli hett hett hett...
B'poäng? 2 för kreativitet.

P.S. I dag ska jag säga upp mig fran mitt jobb för att jag har fatt ett nytt grymt jobb. Det är lite nervöst, men man ska följa sina drömmar, det gör Beyonce. 1 poäng till.

/B

I love Jan

Följande är saxat fran Aftonbladets chat med Jan Guillou om IPRED-lagen.

Pirat: Hur vore det om priset på böcker, film och musik sänktes? Kanske skulle ni "kändisar" klara er på en miljon istället för hundra? Då skulle alla köpa istället för att ladda ner....

Jan Guillou: Det är svårt att avgöra vem som kommer med det dummaste påståendet i en sådan här chatt men du leder.

Jeppe: Begåvat svar Jan, "jag är emot barnporr", är det avsiktligt du missar poänger?

Jan Guillou: Självklart! Jag är emot poänger också.

cornelius: Som Timbuktu sa en gång: "man kan inte uppfinna hjulet och sen förbjuda folk från att använda det"

Jan Guillou: Upphovsrätten är ingen uppfinning.

Jan Guillou är fantastisk pa att bara vifta bort folk som tycker annorlunda. Det är en egenskap jag önskar jag hade mer av.

Säga vad man vill om IPRED-lagen och att "branschen" borde hänga med i svängen, men jag tycker att det är lite skönt att nagon fortfarande orkar tjata emot alla nerladdare. Det är stöld, och även om man inte kan stoppa det sa är det fortfarande stöld. Jag tycker att det är skitroligt att artister kunnat göra karriär genom myspace och gratis mp3:or, grattis till dem. Verkligen. Men jag förstar inte alla pahopp pa de artister som fortfarande vill ta betalt för det som de skapar, om man inte vill ge bort sina grejer gratis, da tycker jag inte man maste bara för att andra gör det. iTunes Store är helt fantastisk, och billigare än skivpriser. Det är snabbt, enkelt och man betalar för det man vill ha. Jag har inte orkat sätta mig in i IPRED-lagen, det far andra sköta. Men vill jag ha musik betalar jag för det, bra musik är värt ett par kronor.

 

/laglydiga B


Trailer trash!Pamela Anderson ska vara modellen för Vivienne Westwoods nya kampanj, som ska fotas i en husvagnspark i USA. Jag känner genast att det kan inte bli nagot annat än helt fantastiskt eftersom jag har samma känslor för Pamela som för Britney. Lite beundran, lite medkänsla och lite sorg. De star för dalig smak, trailer trash och misslyckade förhallanden men samtidigt för the american dream. Jag tycker det är fint pa nagot sätt och gillar att Vivienne Westwood verkar halla med mig.

/B

Jag skriver mina egna latar och syr mina egna kläderSer ni? Jag skär t-shirtar pa Vogue's höstnummer. Jag är sa jävla fashion att det gör ont.

Det jag ville komma fram till med denna bild var dock att jag gör mina egna kläder. Beyonce gör ocka egna kläder. Hon designar för hennes märke House of Dereon. 1 poäng till mig?

Dessutom;Konturerna far mig osökt att tänka pa Gareth Pugh's varkollektion.vilket leder in tankarna pa Gareth Pugh's graa klänning fran hans höstkollektion;Vad säger ni? 1 poäng till? YES!

(och med detta har jag kapat en ny gren i Beyonce-tävlingen; "hitta länken". Lyckas man länka sig själv till Beyonce med tre bilder far man ett poäng)

/B

Double B'Week är igang

Det är tävlingsdags här pa bloggen. Jag tävlar mot Lisa och Agnes. Agnes är igang och en tävlingsinriktad debatt angaende kängor har redan ägt rum.

Min helg i B'poäng.

Fredag; middag med tva tjejkompisar (Girl, I can tell you've been crying and you need somebody to talk to) där vi diskuterade en av tjejernas ex som var otrogen mot henne. Jag tröstade henne, bar päls, guldsmycken och en egengjord t-shirt. 3 poäng.

Lördag; gokart med vänner. -1 poäng. Stearinljusmiddag med pojkvän, 1 poäng.

Söndag; Squash. 0 poäng. Hockeymatch -1 poäng. 5 öl, en jäger-shot och en otippad fylla. -2 poäng.

Efter en hyfsad start pa fredagen tappade jag det helt och ägnade mig enbart at ovärdiga aktiviteter. Ligger fortfarande pa 0 poäng, men ska ta nya tag om en stund.

/B


Vogue Russia

Ryssarna har fattat grejen. Svenska modebloggerskor talar om RECESSIONISTA som att de skulle ha fatt nagot slags samvete över sin konsumption, men ryska Vogue, jag och Beyonce vet att päls, diamanter och guld alltid äger.Fierce!

Lisa och Agnes; ni far 10 B'poäng var om ni kör pa den här looken i helgen.

/B

Fredagens kloka ord

Efter en lang vecka, med angest och livsavgörande beslut och med känslor som kastat en fram och tillbaka har jag äntligen kommit fram till nagra kloka ord.

Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig, men det blir ofta ganska bra ända.

Med dessa ord och ytterligare ett fantastiskt resultat pa stureplan.se's fredags quiz sa tycker jag att jag förtjänar att ta helg nu. Nästa vecka blir spännande, da ska jag;

1. Leta efter den perfekta (och tredje för säsongen) fuskpälsen i Lausanne
2. Visa bilder pa de makabra skulpturerna av simmande/döende människor som nagon har hängt upp utan för mitt kontorsfönster. Kan komma en konstnärlig analys ocksa om ni har tur
3. Säga upp mig fran mitt jobb.
4. Undvika hot och försöka ducka när mina chefer slänger halslagare och häftapparater efter mig
5. Visa bilder fran min galna födelsedagsfest förra lördagen, där jag fick 20 personer att dansa högstadie-tryckare och bära sina skärp som armband (fashion bodde pa min födelsedagsfest)

Nu ska jag köra igan B'Week, och dra pa mig stora guldörhängen och sant.

xoxo

/B


I can do whatever I likeStacks on deck
Patron on ice
And we can pop bottles all night
Baby you could have whatever you like
I said you could have whatever you like


(Det blev tre glas vin och en fejk-päls under lunchen. It's my birthday, I can have whatever I like)

/B


Happy B'Day!!!

I dag firar jag min födelsedag! Det är en rätt bra dag än sa länge. Det började med kaffe i sängen, paketöppning (örhängen och Nike+/iPhone-kit) och en halvtimmes försening pa jobbet. Det kändes bra. Jag är ypperligt omotiverad pa jobbet just nu. Kreditkris, idioter till kollegor och tva nya flashiga jobb i sikte gör att motivationen är lägre än en fredagseftermiddag och jag känner mig rebelliskt trotsig och fnyser at allt och alla. Nu ska jag i bästa Beyonce-stil (Double B'week närmar sig med stormsteg) ut och köpa ytterligare en fuskpäls till mig själv och sen ska jag äta entrecote till lunch. Kanske till och med klämma ett glas vin eller tva. Sant kan man göra här nere pa kontinenten, inga konstigheter där inte.
Men först ska jag lyssna pa T.I. Whatever you like och fila pa mitt uppsägningstal jag ska halla för min chef om ett par veckor.

/B

Elin Klings närminne

Minstil.se hade fest igar. Modebloggerskorna var där. Elin Kling glömde att ta pa sig byxor.Oj vad hon maste skämts när hennes närminne kom tillbaka...

/B

Karriären börjar nu

Första gangen jag jobbade med viktiga saker och behövde ha formell bizznizzstil varje dag älskade jag det. Jag kände mig betydelsefull. Efter ett tag gar viktigheten över, när man inser att man är ganska utbytbar och man möter 150 FN-praktiserande svenskor i kostym som känner sig lika viktiga. Sa nu hatar jag det, jag känner mig ful, trakig och oinspirerad. Alla i Geneve's finansdistrikt ser sa chica ut i sina pennkjolar och blusar, jag ser bara trist och plufsig ut. Men vad jag än gör i framtiden (eller om tva manader) sa verkar det inte vara nagot som innebär casual fashion varje dag, skinnleggings gör sig inte riktigt pa Geneve's kontor. Jag maste helt enkelt omfamna kostymen och dräkten och fa det att fungera lite bättre.

Typ sa här.


(Garance Doré)

Nu, ut och handla blazer.

/B


Bruce-feber

Jag har Bruce-feber pa ett sätt jag aldrig har utanför Ullevi annars. Varför just nu vet jag inte, men jag ger efter, slänger pa skiva efter skiva, lyssnar och ler. Jag saknar sommar, vin, grill och Göteborg. Bruce, Göteborg och bla himmel. Med näven i luften och lungorna fulla av let it rain, ain't no sin to be glad you're alive och we learned more from a three minute record than we ever learned in school.Obama far mig inte att tro pa USA, men med Bruce i t-shirt och svarta jeans följer jag villigt med in i den magiska amerikanska smastaden, med blue-collar workers dricker Bud's pa verandan och där amerikanska flaggan är vackrare än nagonsin och in the day we sweat it out in the streets of a runaway American dream, at night we ride through mansions of glory in suicide machines. Sprung from cages out on highway 9, chrome wheeled, fuel injected and steppin' out over the line. Baby this town rips the bones from your back. It's a death trap, it's a suicide rap, we gotta get out while we're young, cause tramps like us, baby we were born to run.

/B

Dagens goda gärning

Uppmuntrad av Lisas nya blogg har jag bestämt mig för att rädda världen, jag med. Förut jobbade jag med nedrustning och vapenkontroll, vilket kändes bra. Jag trodde pa en bättre värld och att krig faktiskt kan upphöra. Nu jobbar jag för ondskan själv och känner mig mest smutsig när jag gar hem fran jobbet. Men jag försöker ta sma sma steg mot att göra skillnad. Jag har börjat en Masters of Laws pa Londons universitet. Det är inte helt lätt att jobba heltid och plugga juridik samtidigt, men jag är ända ganska exhalterad över mina kurser i folkrätt, terroristlagstiftning och internationella avtal. Juridik känns fint pa nagot sätt. Korrekt. En slags trygg standpunkt när vi befinner oss i en värld full av kaos. 

Just terroristlagar har jag känt mig mycket upprörd över sen jag läste Guillous "Fienden inom oss". Säga vad man vill om Guillous böcker, men han har en förmaga att välja ämnen som bör talas mer om. Sa nu ska jag använda mina juridiska studier till att kämpa mot juridiska övergrepp pa individer under terrorlagstiftning. Jag har hittat en amnestygrupp i Geneve som jobbar med sant, och ska dit pa möte nästa manad. Jag vet inte riktigt vart detta kommer att leda, men jag känner att det är dags att göra nagot.

Snart kommer jag skriva ett inlägg som handlar om karriärister inom fredsbranchen. Det kommer vara lite jobbigt eftersom jag själv är/har varit san. Jag ska fundera lite pa vad jag vill säga, och aterkomma när jag snört ihop resonemanget. Jag kommer även visa upp mina fina skor som jag äntligen satt nitar pa, samt min söndertrasade t-shirtklänning som äntligen fatt den rätta trasiga looken.


/B


Föresten...

Jag har förstört mitt har. Igen. Efter att ha gatt i ett ar med fin blond färg och regelbundna besök hos frisören ballade jag i fredags ut och atergick till det destruktiva hemmafärgningsbeteendet. Det blev fel. Jättefel. Och i ett misslyckat räddningsförsök skulle jag färga över det med en aning mörkare blond ton. Det blev mörkbrunt av nagon konstig anledning.

Inte för att mörkbrunt är fel, men efter att äntligen lyckats fa till den perfekta harfärgen, efter att ha genomgatt tva ar av konstant kamp för att fa bort sparen av mina gamla mörkrödbruna toningar, da blir man lite deprimerad när haret än en gang är mörkrödbrunt.

Fan.

Ny tid hos frisören pa onsdag. Helvete.

/B

You're fired!

Det var Anna Wintour's födelsedag igar. Det glömde jag bort, och hade säkert fatt sparken och hon vetat om det.Här har vi henne pa en bild med Karl L fran 1990. Karl var större da, med detta var innan han kom pa att Heidi Slimane's kostymer för Dior Homme was the shit, vilket innebar att Karl senare deklarerade att han stog över mat. Och blev smal.

Det är november och eftersom jag har lite trakigt tänkte jag testa Lagerfelds diet.

I'm over food. Jag uppdaterar er nästa vecka om det fungerar.

/B

And with this my friends, I'll leave you for the weekend

Beyonce, igar pa MTV galan.HOT HOT HOT HOT.

är det inte lite synd om alla ungdomar idag, när modeidealet ser ut sa här;När jag var ung (ha!) ville alla se ut som Beyonce (även vi som trakigt nog föddes med blekrosa hud). Jag hade pa mig kammoflage-kjolar, röda linnen, nätbrynjor och timberlandkängor, och slängde alltid pa mig sa mycket guldsmycken och bling bling jag orkade bära upp (till och med ett stort B i fejkstenar runt halsen. Oironiskt. Sen ironiskt ett ar senare) och spillde alltid ut ölen/vinet när Crazy in Love drog i gang i min iver att komma fram till dansgolvet. Det var tider det. Alla ville vara snygga, men idag vill alla bara vara coola.

Jag lider med dagens ungdomar. Nu ska jag dra pa Whatever you Like med T.I. och ga hemat och klä upp mig som en R&B-donna ikväll. Guld, guld, guld och mer guld. Vi vill ju alla hellre vara Beyonce än Agyness - vad än fashionvärlden säger...

/B

Sylvie Fleury - för att jag är jävligt kvinnokampssugen idagHon har en gigantisk utsällning pa Mamco i Geneve, där hon leker med kvinnliga symboler och ställer ut avgutningar av Christian Louboutin-skor. Det hela är mycket intressant och väldigt underhallande.Hon trycker upp Vogue-uppslag pa hela väggar, och ställer ut rosa fluffiga missiler längs en catwalk.En släng av Mia Thörnblom-psykologi finns ocksa med.Helt enkelt, grym utställning. Love it. Gaaah, cravings för allt. Hade jag haft 350,000 EUR hade nagotn av missilerna fatt följa med hem pch flytta in i lägenheten.

/B

Mer politik hos fashionbloggarna!

Det blir mer politik här pa Fancy Schmancy, trots att jag försöker skriva en modeblogg. Det kanske behövs lite ifragasättande mellan dagens outfit och dagens önskeoutfit (nej, att skriva om Michelle Obama och hennes Narsisco Rodrigezklänning räknas inte).

Idag hejar jag pa Meg Tivéus, som skriver en debattartikel om kvotering i aftonbladet. Ibland när jag diskuterar detta med idioter som säger "hur ska vi någonsin hävda vår kompetens om vi är där på grund av våra tuttar?", blir jag sa arg och kan inte riktigt tänka klart och fräser bara HEJA KVOTERING!
Meg Tivéus resonerar bra, och jag funderar pa att ha en liten fusklapp i bh:n med onliners som

- Sverige ligger på 16:e plats i Europa när det kommer till antal kvinnor i företagens styrelser
- Företagen har förverkat sin rätt att åstadkomma förändring på frivillig väg
- de ständiga ursäkterna om att det inte finns kvalificerade kvinnor är inte sanna
- Kvotering är ett verktyg för att säkerställa kompetens
- Norge, där man redan infört kvotering till företagens styrelser fungerar företagen precis lika bra, om inte bättre, så finns det inget mer att diskutera.

De som inte tror pa kvotering, tror de att män är bättre styrelseledamoter än kvinnor? Att män är smartarte? Att alla män som sitter i Sveriges företagsstyrelser är alla mer kompetenta än nagon kvinna i Sverige?

Mest upprörd blir jag när jag läser en av kommentarerna till artikeln;
"Var ska vi sluta att kvotera och vilka ska kvoteras? Kriminella till poliser? Blinda som piloter? Ordblinda som journalister?"

Det känns skönt att veta att det finns svenska män som tycker det är lika tokigt att kvinnor sitter i styrelser som att kriminella ska vara poliser eller att blinda ska bli piloter. Jämställdhet '08.

/B

Dagens look


Söndertrasad

I gar var första kvällen pa länge jag och min respektive var hemma själva och inte gjorde nagot. Vi köpte rödvin och jag ägnade 4 timmar at min senaste DYI-projekt framför halva säsong 3 av Battlestar Galactica.

Jag ville göra en san här t-shirt:

(http://www.fashiontoast.com/)

Efter fyra timmars pillande och krampande fingrar sag min t-shirt ut sahär:
(mina fingrar gjorde ont och iPhone-kameran fungerar inte jättebra i mörka vardagsrum)

Den är fortfarande inte färdig, och det känns som att nästa hemmakväll kommer inte ske fören i mitten av januari eller nagot sant, sa vi far se hur slutresultatet blev.

Min besatthet av hal och sönderrivna saker har upp till idag resulterat i:

 - 2 par söndertrasade leggins
 - 2 par sönderklippta American Apparel sweatshirts (ja, jag förstörde även den nybeställda)
 - 1 t-shirt, som jag testade att riva upp innan jag fick kontroll över det hela och började pa den som är pa bild ovan

Men jag ger inte upp. Rodartes AW08/09 ma förstöra min höstgarderob, men jag är säker pa att jag kommer lyckas med nagot sa smaningom.

/B


OBAMAMANIA

Jajaja, Obama Oscmama... Jag har ju en vana att ogilla sant som alla andra gillar, senast har det just varit Balmain's varkollektion och Obama. Jag är mer cynisk än vanligt och mar illa när jag ser honom tacka sin fru och sina barn pa CNN i morse. Don't get me wrong, jag skulle inte rösta pa McCain (äntligen kan man fa ga tillbaka att älska John McCain för att Bruce Willis är världens grymmaste actionhjälte i Die Hard) men jag har ett fruktansvärt förakt för amerikansk politik och jag förstar inte riktigt vart hypen om Obama har kommit ifran.

När de malar upp posters med hans ansikte brevid Martin Luther King blir jag svimfärdig. När han star och skriker "CHANGE. CHANGE SHALL COME" vill jag bara rycka tag i hans kavajslag och vrala tillbaka "VILKEN JäVLA CHANGE SNACKAR DU OM?"

Vad fan pratar han om? Change? är det nagon som vet vad han ska förändra? Till vad? Hur? Hur kan man aka landet runt i 9 manader och kampanja utan att säga nagot. Utan att bli ställd mot väggen, utan att bli ifragasatt för sin politik? Det finns ingen politik i amerikansk politik. Tycker man nagot riskerar man att alienera väljare, och sant är farligt. Det finns inga ideer, ingen ideologi. Det finns ingen utalad tro pa nagot, och därför finns det inget mal att sträva efter. Vad vill Obama att USA ska förändras till? Nagot bättre? Vad är nagot bättre och hur kommer man dit?

även europeer tror att Obama är räddningen, och jublar över att förändringen kommer. Skitsnack säger jag och glömmer aldrig att alla länder prioriterar sina egna intressen. Och jag längtar lite efter torra svenska kommunalpolitiker som käbblar om skolpolitik och fritidsgardar.


Högvarv

Man kan inte bara blogga, man maste ocksa jobba, äta, sova, plugga, dricka öl, umgas med folk, spela squash, bli utskälld av kollegor, braka med personalen pa starbucks, läsa Guillou-romaner, leta efter nitar i Geneves tva enda punkaffärer, springa runt pa museum och kolla in modern konst, kolla pa Battlestar Galactica, samt göra 100 andra lika livsviktiga aktiviteter.

Men en liten grej har jag iallafall tid att reflektera över. Minoutfit.se är Elin Kling's nya sida där folk lägger upp sina outfits. Det är ju trevligt för folk som jobbar mycket med sina "dagens" även om det ordet för mig alltid är ett glas vitt med en skvätt sprite i pa Nef's uteservering sommaren 2003.

Uppmuntrade är det i alla fall att se den sköna listan över mest använda märken av tjejerna pa minoutfit.se

Mest använda märken
NamnAntal
1. H&M250
2. Gina Tricot131
3. H&M84
4. Monki80
5. Zara67
6. Topshop62
7. Hm57
8. Second Hand48
9. Lindex46


Heja diversifikationen (om det inte är ett ord, sa borde det vara det) i mode-sverige! Heja heja heja!

/B

RSS 2.0